W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Trójwymiarowa symulacja ataku na WTC [dla fanów spisku]  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Odsłon: 2734
Strona:  «   1, 2, 3, 4, 5, 6 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agentsmith

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:35, 06 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
Powiedzmy że widziałem kiedyś samolot. Smile
W każdym razie myślę, że mam większe doświadzcenie w pilotowaniu samolotów niż ty, nie tylko na symulatorach Smile

Nie gadaj! To że przeleciałeś się parę razy szybowcem nie robi z ciebie eksperta w dziedzinie lotnictwa - muszę cię rozczarować. A na pewno nie w celowaniu Boeingiem Very Happy
agentsmith

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:39, 06 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
Cytat:
Go on, preach to your choir ! (jeśli wiesz co to znaczy) Smile

Nie wiem, ale brzmi gejsko Smile

Blisko. Chodzi o bicie piany Very Happy
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:43, 06 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

agentsmith napisał:

Kolego, to że przeleciałeś się parę razy szybowcem nie robi z ciebie eksperta w dziedzinie lotnictwa.

Nie trzeba być ekspertem żeby wiedzieć, że samolot to nie kula armatnia - do latania wykorzystuje zasady aurodynamiki, a nie energię kinetyczną. Więc nawet zdalnie sterowany nie ścina latarni niewzruszony. Nikt przy zdrowych zmysłach nie zrzuciłby sobie Boeinga na siedzibę dowodzenia przebijając się nim przez latarnie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:46, 06 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
Nikt przy zdrowych zmysłach nie zrzuciłby sobie Boeinga na siedzibę dowodzenia.

To może akurat nie był najlepszy argument. Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
agentsmith

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:44, 06 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
Nie trzeba być ekspertem żeby wiedzieć, że samolot to nie kula armatnia - do latania wykorzystuje zasady aurodynamiki, a nie energię kinetyczną.

Acha. Jasne. Latają tak... siłą rozpędu (albo z nawyku) No i przecież zasady aerodynamiki działają w oderwaniu od praw rządzących energią. Odkrywcze. No to... nie mam więcej pytań Laughing [/GVideo]
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:48, 06 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ta naiwna dziura wylotowa i 5 strąconych latarń... wszystko po to by przekonać maluczkich, że między tymi dwoma zdarzeniami musi kryć się jakiś samolot...
Powrót do góry
Easy_Rider

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:40, 06 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zastanawiam się nad jedną sprawą: czy spiskowcy byli aż tak głupi, że stworzyli tak prymitywny przekręt z tym Pentagonem? Na co liczyli - że ludzie na całym świecie są tak naiwni i ogłupieni propagandą medialną jak w USA? Zauważmy, że kwestionowanie oficjalnej wersji 9/11 zaczęło się od Francji - od gry "upoluj boeinga" (styczeń 2002), a dopiero potem zaczął powstawać w USA masowy ruch S9/11T.

Natomiast pomijaną w dyskusjach kwestią jest to, gdzie leżą prawdziwe boeingi z pasażerami. Niewykluczone, że - jak twierdzą niektórzy - na dnie Atlantyku. Sądzę, że nie miałby z tym problemu nasz słynny jasnowidz Krzysztof Jackowski, który posiada 400 pism od policji, potwierdzających właściwe wskazanie miejsc znajdowania się zwłok osób zaginionych lub zamordowanych. W ogóle, to ma na koncie ponad 600 takich przypadków. Wiele mógłby też powiedzieć na temat okoliczności śmierci pasażerów, musiałby tylko dysponować jakimiś przedmiotami należącymi do ofiar. Ale kto odważy się przeprowadzić taki eksperyment? "Wielki Brat" ma długie ręce, a w dodatku w Polsce cieszy się zupełną bezkarnością.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
aro_klb

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:40, 06 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zobaczysz agencie będzie ci łyso jak prawda wyjdzie na jaw Razz póki co to my musimy przedstawiać argumenty przeciwko oficjalnej wersji..ale przyjdzie pora kiedy szczęka wam opadnie...po latach prędzej czy później ktoś sypnie,choćby przed śmiercią zostawi list tak samo jak było o Roswell.Chyba wiecie o jaki motyw jest mowa??
PopS

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:22, 07 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aro_klb napisał:
zobaczysz agencie będzie ci łyso jak prawda wyjdzie na jaw Razz póki co to my musimy przedstawiać argumenty przeciwko oficjalnej wersji..ale przyjdzie pora kiedy szczęka wam opadnie...po latach prędzej czy później ktoś sypnie,choćby przed śmiercią zostawi list tak samo jak było o Roswell.Chyba wiecie o jaki motyw jest mowa??

Albo jak taśma Hunt'a ? Very Happy Podobno miał nagrać jeszcze coś więcej, ale nie zdarzył przed śmiercią...
Powrót do góry
urwis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:36, 07 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krzywe nochale :] nagrywaly WTC 11 wrzesnia z helikopterow

http://video.google.com/videoplay?docid=.....plindex=26
2Kor 11,13-14
Powrót do góry
aro_klb

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:16, 07 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i jeszcze zarezerwowali sobie najlepsze widoki w czasie zamachu...
GreegPL

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:54, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich
.Swietny temat .Przyznaje się bez bicia że jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale tylko w takich przypadkach które mają jakieś racjonalne uzasadnienia - a właśnie w tym przypadku tak jest - i naprawdę drugorzędne znaczenie ma co uderzyło (bo nawet samolot można przerobić na rakietę) ale ważne KTO tym kierował i DLACZEGO tyle SPRZECZNYCH informacji w mediach .
A na marginesie uderzenia boeinga w pentagon :
samolot kosił lampy na pewnym obszarze wynika więc z tego że leciał nisko jakieś 5-7m nad ziemią przez dłuższy czas - jak się więc ma do tego tzw. "teoria poduszki powietrznej" czyli ilości powietrza pod skrzydłami samolotu potrzebnego do lotu przy danej prędkości (pomijam fakt że przy kontakcie z kilkuset tonowym kolosem lamp powinno nie być albo jeśli one przetrwały to skrzydła powinny odpaść )
na pewno miały wpływ na prędkość samolotu - czemu więc nie zwalił się on na ziemię dużo PRZED pentagonem .......

W sprawach awiacji i mechaniki lotu jestem laikiem ale nie znaczy to że mam przytępioną zdolność logicznego myślenia i takie działy jak fizyka ogólna są mi obce Smile
Pozdrawiam
Powrót do góry
agentsmith

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:39, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GreegPL napisał:
jak się więc ma do tego tzw. "teoria poduszki powietrznej"

Patrz np. http://www.aerospaceweb.org/question/conspiracy/q0274.shtml
Wydaje się sensowne... no może oprócz ostatniego zdania Wink
Easy_Rider

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:29, 12 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ground effect - to jest kolejny gwóźdź do trumny teorii boeinga, który uderzył w Pentagon. To rzeczywiście widać na tym filmie z crash testu boeinga wykonanego przez NASA w 1984 r., do którego wcześniej podawałem link - w momencie zetknięcia kół z ziemią samolot zaczyna nagle 2 lub 3-krotnie unosić dziób do góry.

Ale ile w końcu można ładować gwoździ do tej trumny? To już pomału zaczyna przypominać dyskusję, w której przytacza się kolejne argumenty, że wielbłąd nie może przejść przez ucho igielne lub że nie można otworzyć parasola w dupie.

Trzeba po prostu uznać za oczywistość, że żaden boeing nie uderzył w Pentagon. Dla mnie było to oczywiste już po obejrzeniu chyba jeszcze w 2003 r. zdjęć Pentagonu zrobionych z góry po wybuchu, a film "911 in Plane Site" tylko mnie w tym utwierdził. Podobnie jak powinniśmy uznać za oczywiste to, że zawalenie WTC nie mógł spowodować pożar, ani też uderzenie boeinga. Zresztą, ostatnio i teoria boeingów uderzających w WTC też zaczyna się sypać i wszystko zmierza do udowodnienia animacji komputerowej samolotów.
Powrót do góry
agentsmith

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:33, 12 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Easy_Rider napisał:
Ground effect - to jest kolejny gwóźdź do trumny teorii boeinga, który uderzył w Pentagon.

Chyba znowu nie masz pojęcia o czym mówisz.
Patrz link podany w poprzednim poście.
GreegPL

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:23, 12 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziekuje za linka - z bólem i bardzo skrótowo zapoznałem się z treściami tam
podanymi i ........ jak powiedział pewien stary żyd Wink -.." wiem że nic nie wiem " ....
Moja konkluzja z tamtych tekstów jest bardzo krótka :
taki lot samolotu i sposób uderzenia jest możliwy nawet dla mało doświadczonego pilota + na miejscu uderzenia znaleziono charakterystyczne
dla 757 zniszczone części ....( a może ktoś ma linka do szczegółowej analizy lotu
metr po metrze od momentu kiedy boeing zszedł poniżej pułapu 20 stóp z wpływem przeszkód terenowych na lot ) - dla mnie to troszkę za mało bo równocześnie na szali leży zbyt wiele argumentów PRZECIW rejsowemu lotowi 757 ( żeby było jasne ja nie WYKLUCZAM boeinga natomiast mam zastrzeżenia co do lotu 77 z genialnymi terrorystami na pokładzie ).
Wtrącenie co do PRAWDY OBIEKTYWNEJ - zostawmy rozważania nad nią humanistom i filozofom niech zmagają się z nią jeszcze parę tysięcy lat.....
Wystarczy że w dyskusji będziemy szanować odmienne zdanie oponenta ....
Co mnie osobiście nie daje spokoju to takie słowa jak LOGIKA ...Prawdopodobieństwo .....
....i zastanawiam się co sam osobiście zrobiłbym na miejscu terrorysty ...
: czy nie celowałbym by posadzić maszynę W ŚRODEK budynku z lotu nurkowego - PRAWDOPODOBIEŃSTWO udanej akcji było by większe nie wspominając o EFEKCIE .
Czy WBREW logice wybierałbym trudniejsze rozwiązanie jakim jest lot koszący ...?
To są pytania .....takie zwykłe ....LOGICZNE ....Smile

P.S.
przez lot nurkowy w przypadku 757 rozumiem szybką i ZAPLANOWANĄ utratę wysokości w kierunku wybranego celu a nie manewry w stylu F-18
Smile
Powrót do góry
agentsmith

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:36, 12 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GreegPL napisał:
Moja konkluzja z tamtych tekstów jest bardzo krótka :
taki lot samolotu i sposób uderzenia jest możliwy nawet dla mało doświadczonego pilota

To akurat jest ten ostatni fragment, o którym wspomniałem - i który jest wielce dyskusyjny - każdy mówi co innego (w zależności od zapotrzebowania)
Co innego te rozważania aerodynamiczne (wygaszanie wortexów itd.) - to jest bardziej konkretne.

Reszta tego o czym piszesz - myślę podobnie, oficjalna wersja (Arab z nożykiem) jest nieprawdopodobna - co nie wyklucza Boeinga.
aro_klb

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:40, 12 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dla mnie logiką jest to iż 11 wrzesnia powstał najwiekszy pic na wode jakikolwiek został sfilmowany w realnym świecie Razz a tak na poważnie to sens jakiegokolwiek ataku terorystycznego w odmiennym swiecie(zachodnim) musiało wzbudzic reakcje USA.Zakładajac iż(nie wierze w to co pisze) iż w samolocie lecieli terroryści to czy oni mysleli iż zamachy które zorganizowali nie przyniosą konsekwencji w postaci śmierci ludzi wierzących w Allaha...bo widzimy co sie dzieje w Iraku i Afganistanie.Tam codziennie giną setki ludzi!Czy o to chodziło terrorystom atakującym WTC i Pentagon??Aby ich "bracia" ginęli w imię wiary??ZAWIść RODZI ZAWIść...NIE WIERZE W OFICJALNĄ WERSJE no ale niestety w najnowszych ksiązkach do historii jest jak jest...:/
GreegPL

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:57, 12 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

............i w tym miejscu zaczynają się schody ....... :
czyli miejsce dla wszystkich który podzielają spiskową teorię dziejów ...
jeśli jedna ze stron podaje "fakty" jako Prawdę Objawioną a okazuje się że albo otrzymujemy półprawdy albo "fakty" te są w sprzeczności ze zdrowym rozsądkiem albo karmi się nas zwykłymi kłamstwami to pierwsze co nasuwa się to pytanie : DLACZEGO ...?....
potem : ile w przekazie jest kłamstw a ile prawdy ..?...
potem : kto na tym najwięcej skorzysta ...?....
.........................
.................można tak dalej i dalej ...........
ale najlepsze na koniec Smile :
CZY MY SAMI nie pomagamy czasem losowi w celu realizacji swoich zamierzeń zamiast czekać z założonymi rękami na jego uśmiech
Czemuż więc ktoś inny miałby zachowywać się inaczej ......?......

P.S.
Za moich młodych lat uwielbiałem spotykać piękne koleżanki niby "przypadkiem" Smile
Powrót do góry
aro_klb

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:46, 12 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

więc gdzie jest prawda?? daną interpretacją grupy ludzi nie mogących w sposób swobodny uzyskać rzetelnych informacji odnośnie 9/11,czy biernością pozostałych ludzi których sprawa 9/11 jest znana tylko z telewizji...nie od dzis wiadomo iż największą bronią jest wiedza która wrogowie chcieli zniszczyć w danym społeczeństwie.Może zmieniono taktyke...zamiast mordować...dezinformować..tak naprawde to wysuwamy wnioski na podstawie zdjęć własnych analiz,okoliczności..nie mamy wsparcia władz co wiąże sie z własciwymi konsekwencjami społecznymi.Dzis coraz trudniej jest wyłapywać własciwe informacje i te które są"kwasem"dezinformującym.
Co robić...??probować Smile albo liczyć na pomoc z wyższych pięter Razz
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 03:39, 29 Wrz '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:05, 30 Wrz '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

symulacja innej treści

Powrót do góry
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:33, 30 Wrz '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oko ty pierdolony spamerze, no obczajcie typa - zamieszcza randomowe posty w losowych tematach.
Dobrze się bawisz gówniarzu?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2, 3, 4, 5, 6

Skocz do: