W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Przygotowania do napaści na Iran   
Podobne tematy
Mamy dowody, że USA i Izrael wspierają terroryzm 11
Iran jest już w stanie wyprodukować bombę jądrową15
Prawdziwy powód ataku na Iran5bez ocen
Pokaz wszystkie podobne tematy (17)
Znalazłeś na naszym forum inny podobny temat? Kliknij tutaj!
Ocena:
78 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Odsłon: 184094
Strona:  «   1, 2, 3 ... , 55, 56, 57   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ordel

Post zebrał 440 sat

PostWysłany: 10:28, 09 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oko napisał:
Ma z tego wynikać, że jakieś, przypisane Iranowi dobro, ma pokonać izraelsko-amerykańskie zło?
Przecież przepowiedziana przepowiednia musi się spełnić, po co mieszać ludziom w głowach, budząc w nich po raz kolejny fantasmagoryczną nadzieję.

Dobro to pojęcie względne, jaki Iran by nie był to nie oni napadają na państwa, porywają przywódców czy zaczynają konflikty. Ale tak, wszyscy czekają na jakiś Armagedon który zmieni oblicze tej ziemi.

Amerykanie działają tak jak zawsze w swojej historii łamią opór plemię po plemieniu, państwo po państwie. Był kiedyś taki wódz Indiański ( nie pamiętam czy to był wódz Seminoli czy ktoś później ), który wytłumaczył swoim ludziom jak skutecznie stawić opór najeźdźcy w prosty sposób. Wziął strzałę i ją złamał, następnie wziął pęk strzał i złamać nie mógł. Siła jest w jedności wielu plemion, ale amerykanie świetnie rozgrywali antagonizmy między plemionami. Nie inaczej jest teraz, państwo po państwie, wpierw Wenezuela, teraz Iran, następna będzie Rosja, a na końcu Chiny. Czemu Rosja i Chiny się nie włączą aktywnie w konflikt, bo to by doprowadziło do spełnienia przepowiedni i kolejnej wielkiej wojny światowej.

To co się wydarzyło w Wenezueli pokazuje pewną zmianę strategii USA po Afganistanie, by nie wdawać się w lądowe militarne przepychanki, zlikwidować główny problem i dogadać/przekupić resztę elit. W Iranie nie będzie tak jak w Wenezueli, ale mogą spróbować zrujnować przy pomocy rakiet i bomb ten kraj i wtedy im narzucić swojego władcę. Kraj ten podzieliliby na mniejsze państewka:

celem łatwiejszej kontroli .

Wojna z Iranem prowadzona od lat nasiliła się w zeszłym roku, a teraz Iran walczy o być albo nie być i zdają sobie sprawę z tego.
Komu pierwszemu skończą się rakiety ten przegrywa.
Adwokat Diabła

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:34, 09 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ordel napisał:
Koalicja Epstiena forsuje wojnę religijną.

PS. Nie sądzicie, że jest to idealny moment by Chiny rozpoczeły operację zajęcia Tajwanu?

Tajwan ma rzekomo zapasów ropy jeszcze na 11 dni. A potem zostanie im tylko opcja bratniej pomocy. Zamknięcie cieśniny Hormuz uderzy najbardziej w potęgi azjatyckiej ekonomii Japonię, Koreę Pd czy Tajwan, które importują ropę z regionu, a nie mają tak potężnej rezerwy strategicznej jak Chiny.

A ropa już po $120 za baryłkę, czyli najgorszy scenariusz, a najlepsze dopiero przed nami.

Ciekawy omentarz Jeffreya Sachsa na temat konfliktu

https://www.youtube.com/watch?v=yhykh9iYQ_4
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Adwokat Diabła

Post zebrał 220 sat

PostWysłany: 12:01, 09 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ponad wszelką wątpliwośćto amerykański pocisk Tomahawk (swoją drogą splunięcie w twarz Indianom z ameryki)uderzył w szkołe podstawową w Iranie, zabijając 165 dziewczynek i 14 nauczycieli. Uderzenia były dwa w odstępie 40min. Nie uderza się pomyłkowo 2 razy w to samo miejsce.

https://x.com/i/status/2030692067308081193

https://x.com/i/status/2030716775092944970
Pedofil trump kłamał w twarz reporterom, mówiąc że to iran sam sobie strzelił w szkołę. Nikt się nawet nie zająknął.
https://x.com/i/status/2030596174508642631
Powrót do góry
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:31, 09 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Amerykańska i izraelska propaganda od dawna próbuje przedstawić to co dzieje się na Bliskim Wschodzie, jako bitwę „wolnego i oświeconego zachodu” z zacofanymi i krwawymi reżimami. Iran w tym kontekście przedstawiany jest jako państwo, które straciło świecką postawę, a wraz z nim wszystkie dobra cywilizacji i kultury. Państwo, w którym 47 lat temu władzę rzekomo przejęli złośliwi fanatycy religijni, którzy pogrążyli kraj w ciemności obskuranctwa i ignorancji. Ale rzeczywistość jest znacznie bardziej skomplikowana. Najwyższy Przywódca Iranu, Seyyed Ali Chamenei, który zginął męczeńsko, był wielkim teologiem i intelektualistą, człowiekiem książki. Całe swoje długie życie zajmował się tłumaczeniami, pisał prace na temat myśli i kultury islamskiej, czytał i rozważał. Rahbar doskonale znał Rosyjską klasykę. Głęboko studiował filozoficzną i moralną problematykę Dostojewskiego i Tołstoja. Wysoko cenił dzieła Czechowa i Gorkiego.

Jeden z najbardziej wpływowych ludzi w Iranie – sekretarz Najwyższej Rady Bezpieczeństwa Narodowego Ali Larijani jest nie tylko politykiem. Jest przede wszystkim znakomitym filozofem, który obronił doktorat na temat Kanta i napisał trzy książki poświęcone filozofii Kanta: – „Metoda matematyczna w filozofii Kanta”, „Metafizyka i nauki ścisłe w filozofii Kanta”, „Intuicja i syntetyczne sądy a priori w filozofii Kanta”.

Minister Spraw Zagranicznych Iranu Abbas Aragczi jest wybitnym dyplomatą. Jego rozprawa doktorska dotyczy ewolucji koncepcji partycypacji politycznej w islamskiej myśli politycznej XX wieku (University of Kent). Napisał także książkę „Siła negocjacji: zasady i zasady negocjacji politycznych i dyplomatycznych”, poważną pracę przetłumaczoną na wiele języków. Analizuje w niej rodzaje negocjacji politycznych, psychologię negocjatora, logikę procesów dyplomatycznych i mechanizmy osiągania porozumień. Filozofię zachodnią w Iranie badano poważnie i od dawna. Innymi słowy, Irańczycy dobrze znają i rozumieją Zachód – zarówno jako rozmówcę, jak i przeciwnika.

Teraz spójrzmy na drugą stronę. Co wiemy o bagażu intelektualnym amerykańskiego przywódcy Donalda Trumpa? Sądząc po jego bardzo ubogim słownictwie i sposobie mówienia, przeczytał niewiele książek w swoim długim życiu. Prawie też nie pisał. Jego najsłynniejsza książka The Art of the Deal została napisana przez dziennikarza Tony’ego Schwartza, który później przyznał, że prawie wszystko zrobił sam. Pozostałe „bestsellery” amerykańskiego przywódcy powstawały według tego samego schematu „literackich Murzynów”.

Najsłynniejsze cytaty Trumpa: „Chwyć ich za pochwę”. „Dlaczego zabieramy tych wszystkich ludzi ze śmierdzących dziur?» „Nie ma znaczenia, co piszą media, o ile masz młody i piękny tyłek”. „Znam słowa. Mam lepsze słowa”.

Przed nami dwa zupełnie różne światy. Jeden to świat książek, filozofii i długich tradycji intelektualnych. Drugi to bezczelność, rozpusta, zarozumiałe chamstwo, programy telewizyjne i puste hasła.

źródło: https://kodluch.wordpress.com/2026/03/08.....ent-257080

- Sokrates
Powrót do góry
King Crimson

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:04, 09 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiecie że ropa to nie jest instrument dla pedałów? Korekta ze 120 na 80 USD i wcale nie jest powiedziane że nie wyjebie z butów nawet szewca Very Happy

Czy oprócz tego że G7 coś tam miało zwolnić rezerw to jakieś inne info mnie ominęło?
Powrót do góry
Adwokat Diabła

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:26, 09 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyżby Irańczycy odjebali nazistę Ben-Śvira?
https://x.com/i/status/2031104047546081785
Powrót do góry
BarniZnarni

Post zebrał 220 sat

PostWysłany: 09:22, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

King Crimson napisał:
Wiecie że ropa to nie jest instrument dla pedałów? Korekta ze 120 na 80 USD i wcale nie jest powiedziane że nie wyjebie z butów nawet szewca Very Happy

Czy oprócz tego że G7 coś tam miało zwolnić rezerw to jakieś inne info mnie ominęło?

Pierwsza korekta na wzrostach. Ciekawe jak długo się utrzyma, zanim znów poszybuje w górę...
Powrót do góry
BarniZnarni

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:50, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ej, jak to w końcu jest z tym życiem w Iranie? Tak jak podaje główny ściek, że kobiety mogą chodzić tam tylko zamaskowane? Czy tak jak na tym filmiku poniżej?
https://youtube.com/shorts/-8YRrzVGf1A?si=A-x5UGb9A5kJf6jr
Powrót do góry
King Crimson

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:27, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ten amerykański matoł wychodzi i pierdoli że uwolnimy zapasy ropy i wojna jest już wygrana (w jeden kurwa dzień!) a rynek kurwa jak banda debili łyka to jak pelikan... Ludzie to są skończeni debile... Do pustych łbów kurwa dotrze jak zapierdolą za litr dwukrotnie to może zmądrzeją. Spekuła powinna wyjebać ropę w kosmos i zakończyć te debilne przepychanki z drukowanymi walutami. Rozliczamy się kruszcach i dobrach trwałych a nie kurwa jakimś jebanym rzadkim gównie. @Barni siedzisz na jakichś olejowych pozycjach?
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 220 sat

PostWysłany: 12:34, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

King Crimson napisał:
@Barni siedzisz na jakichś olejowych pozycjach?
@Barni siedzi co najwyżej w piwnicy. On nawet nie rozumie o co go zapytałeś. Ja sobie teraz pluję w brodę, że w porę nie wziąłem żadnych longów, bo sytuacja była klarowna i przejrzysta, wiedziałem że USA zaatakują Iran. Pieniądze po prostu leżały na ulicy. A ja się nawet nie schyliłem aby je wziąć. Niby zaatakowali w sobotę, ale przez cały tydzień był czas. Po prostu było wiadomo co się święci. Teraz to już po ptakach. Jeżeli sytuacja się uspokoi, to za rok ropa może być po 40$, i nie będzie żadnej korekty tylko rynek niedźwiedzia. Do tego dążą USA : odblokować irańską ropę (bo teraz są sankcje na Iran, ale po zmianie władzy w Iranie cofną sankcje) - aby dobić Rosję. 40$ na ropie i Rosja zdechnie. Już za rok takie ceny, wspomnicie moje słowa.
BarniZnarni

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:38, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

emisariusz napisał:
King Crimson napisał:
@Barni siedzisz na jakichś olejowych pozycjach?
@Barni siedzi co najwyżej w piwnicy. On nawet nie rozumie o co go zapytałeś.

Wiem o co mnie zapytał, kiedyś trochę spekulowałem m.in. na ropie.
Dzisiaj zrobiłem zapas fizycznej benzyny i oleju napędowego.
Cytat:
Ja sobie teraz pluję w brodę, że w porę nie wziąłem żadnych longów, bo sytuacja była klarowna i przejrzysta, wiedziałem że USA zaatakują Iran. Pieniądze po prostu leżały na ulicy. A ja się nawet nie schyliłem aby je wziąć. Niby zaatakowali w sobotę, ale przez cały tydzień był czas. Po prostu było wiadomo co się święci. Teraz to już po ptakach.

Przecież możesz wejść na korekcie.
Cytat:
Jeżeli sytuacja się uspokoi, to za rok ropa może być po 40$, i nie będzie żadnej korekty

Samymi bombardowaniami Iranu nie złamią, a inwazja lądowa, to druga Ukraina tyle tylko, że dla usraela, czyli żadnego uspokojenia w regionie.
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:42, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BarniZnarni napisał:
Nie, nie rozumiesz , teraz to wróżenie z fusów. Był odpowiedni moment, który zdarza się raz na dekadę. Po prostu przespałem. Przeczytaj co napisałem powyżej.

Cytat:
Taa? A jaka duża będzie ta korekta ? Powiedz mądralo to wejdę.

FOMO - to najprostsza droga do strat.

Poza tym trzymanie longów na ropie przez dłuższy czas wiąże się okresowym haraczem płaconym w postaci tak zwanego "rolowania" . Po takiej luce cenowej , kiedy zazwyczaj cena skacze do góry - potem i tak się zamyka w dół - ale ty zostajesz z ujemnymi "swapami" na koncie. Po prostu kradzież w biały dzień depozytu , tak na to patrzę. W mojej opinii jest to bandycka ustawka banksterów właśnie do rolowania drobnych spekulantów. Co innego otwierać pozycje krótkie (dostajesz okresowy bonus) - no ale otwórz teraz pozycję krótką Laughing ... Jak będzie po $180 to biorę* w ciemno.

* ...czyli nie będzie.

(teraz chłopie to się właśnie powinno nastawiać psychicznie do brania szortów , a nie branie longów "na korekcie")
BarniZnarni

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:05, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

emisariusz napisał:
BarniZnarni napisał:
Nie, nie rozumiesz , teraz to wróżenie z fusów. Był odpowiedni moment, który zdarza się raz na dekadę. Po prostu przespałem. Przeczytaj co napisałem powyżej.
.

Z drugiej strony ciesz się, że nie zarobisz na krzywdzie ludzkiej, marnotrawstwu zasobów i niszczeniu środowiska Wink
To brudny szmal, niby przepłukany przez giełdę, ale jednak "obciążony" krzywdą...
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:08, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BarniZnarni napisał:
Z drugiej strony ciesz się, że nie zarobisz na krzywdzie ludzkiej, marnotrawstwu zasobów i niszczeniu środowiska Wink
To brudny szmal, niby przepłukany przez giełdę, ale jednak "obciążony" krzywdą...
Nie, to nie tak, znowu się mylisz i to grubo. To tylko OKAZJA, a nie żadne "zarabianie na krzywdzie". Gdybyś wiedział że będzie wojna w Polsce, to sprzedałbyś wcześniej polską walutę (przykładowo swoje oszczędności na dolary, czy cokolwiek) - czy bredził coś o tym, że nie będziesz zarabiał na niszczeniu polskiego środowiska? Rolling Eyes
King Crimson

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:12, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety kurwa trzeba bronić zarobiony szmal bo pejsate dziwki go dodrukowują. I to jest kurwa coś co mnie wkurwia do białości.
btw lubię tego typa, dobry zawodnik jest jeśli chodzi o szybkie rozgrywki.
https://www.youtube.com/watch?v=qJbV1FKHfE8
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:24, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ogólnie żydobanksterzy nie mogą dopuścić aby cena ropy była za duża, a już na pewno nie przez dłuższy czas, bo przecież chcą wykończyć Rosję. Dlatego spodziewam się, że prędzej czy później ceny ropy spadną ponownie do 60$. Chiny też nie będą się przyglądać tej sytuacji zbyt długo, w razie czego zdetonują amerykańskie obligacje i zaszantażują żydoamerykę aby kończyła ten bajzel.
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:17, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Dzisiaj o godzinie 6 PM (czasu NYC), Donald Trump ma przemawiać do narodu i ma zakomunikować koniec wojny z Iranem. Prasa w USA donosi, że otoczenie Trumpa, jego doradcy, J.D. namawiają T, żeby zakończył wojnę.

Al Jazeera donosi, że Steven Witkoff próbuje nawiązać kontakt z irańskim MSZ, jednak bez żadnego sukcesu. Iran odmawia jakichkolwiek kontaktów z USA.

Podczas konferencji prasowej, Trump powiedział, że jego szwagier Jared Kushner powiedział mu, że Iran zamierza zaatakować USA i dlatego zaczął wojnę z Iranem.

Iran tymczasem się nie zatrzymuje. Irański MSZ oświadczył, że Cieśnina Ormuz jest otwarta dla krajów które wyrzucą ambasadę Izraela i USA ze swojego państwa. Trwa atak rakietowy na Izrael, wczoraj Iran odniósł dość duży sukces, udało im się trafić w brata Bibi, Iddo Netanyahu, jedni mówią, że nie żyje, inni że jest ranny, Izrael podaje, że to fejk news.

Minister Bezpieczeństwa Izraela Itamar Ben-Gvir został trafiony i prawdopodobnie nie żyje, BBC podaje, że miał wypadek samochodowy. Jego dom został trafiony rakietą, nie wykluczam, że Ben Gvir wjechał samochodem do domu i się spalił. Ben Gavir to taki odpowiednik Himmlera w dzisiejszych czasach. Bibi podobno siedzi na Florydzie i się bawi z rodziną, jednak plotki że i Bibi nie żyje, nie ustają,

Czy wczorajsza rozmowa telefoniczna Trump -Putin sprawi, że Iran się zatrzyma? nie wiem, ale powątpiewam. Iran realizuje plan i nie myślę, że Iran się zatrzyma tylko dlatego, że koalicji USA-Izrael zabrakło ‚interseptors’ czyli rakiet które były częścią żelaznej kopuły, które służą do zestrzeliwania rakiet irańskich. Teraz, jak żelazna kopuła jest kaput, Iran mogły zakończyć ten cały konflikt raz na zawsze.

Prasa w USA podaje, że Trump zamierza znieść wszystkie sankcje na Rosyjską ropę. Domyślam się, że chodzi o światowe ceny ropy, a nie o przysługę dla Rosji. Putin wczoraj, jeszcze przed rozmową z Trumpem zapowiedział, że Rosja poważnie rozpatruje wstrzymanie wszystkich dostaw gazu i ropy do Europy. Teraz jak Katar jest zamknięty, EU autentycznie może zostać bez gazu.

Arabia Saudyjska przyznała się, że to wywiad Pakistanu powiedział im, że ataki na rafinerię w Arabii Saudyjskiej były dokonane przez Izrael, a nie przez Iran. Arabia Saudyjska chciała przystąpić do wojny z Iranem, jednak zaniechali jak się okazało, że to Mossad stoi za atakami na ich państwo.

Ogólnie wojnę wyraźnie wygrywa Iran, jeśli wojna będzie trwała dalej i Iran nie otworzy cieśniny Ormuz, spodziewam się początku kryzysu gospodarczego na świecie. Nie wiem jakie plany Iran ma, ja na ich miejscu przedstawiłbym plan powstania państwa palestyńskiego w granicach 1967, to by był mój warunek na zakończenie tej wojny. Jeśli chodzi o USA, to wyraźnie widać, że Iran zamierza wyrzucić USA z rejonu Bliskiego Wschodu, to oczywiście będzie katastrofa dla amerykańskiej hegemoni na świecie. Iran zapowiedział, że wojna zakończy się na ich warunkach.

Naprawdę dużo się dzieje, trudno nadążyć nad tym wszystkim.

źródło: https://kodluch.wordpress.com/2026/03/08.....ent-257215

- Sokrates
Powrót do góry
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:28, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak się czyta takie zdania:
"Jared Kushner powiedział mu, że Iran zamierza zaatakować USA i dlatego zaczął wojnę z Iranem."
o ile są one prawdziwe, to aż dziw bierze, że 'tacy' mienią się być kimś ważnym. A w rzeczy samej, byłoby wstyd przed samym sobą z kimś takim wchodzić w dyskurs.
Powrót do góry
BarniZnarni

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:43, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma szans na zakończenie tej wojny, gdyż nie zależy ona tylko od woli USA, lecz również od woli Izraela i Iranu, a tutaj żaden rozejm póki co jest niemożliwy. Niech symbolem tej wojny będą te płonące rafinerie i kłęby czarnego dymu. Jak się rozpętało taki pożar to nie tak łatwo można go teraz ugasić. Iran będzie szukał zemsty i ma do niej pełne prawo, i nie spocznie póki zemsty nie dokona, nawet kosztem światowego kryzysu.
A Trampek jest śmieszny, pokazał niemoc w konflikcie na Ukrainie, którą to wojnę miał zakończyć, a rozpętał drugą jeszcze gorszą. Laughing
Powrót do góry
King Crimson

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:41, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chuje jebane. Rynek czyści longi jaki wściekły. Granie z botami to jest jakaś farsa. Normalnie jak pacman zapierdala. Skończy żreć czeka aż się odbudują i znowu je wpierdala. Dosłownie widać na zleceniach i zakresach cen że to automaty zbijają cenę. Co ciekawe jak szły wzrosty to ulica windowała, nieregularność, luki hossy itp.
Powrót do góry
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:54, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BarniZnarni napisał:
Iran będzie szukał zemsty i ma do niej pełne prawo, i nie spocznie póki zemsty nie dokona, nawet kosztem światowego kryzysu.

Zarchiwizuj to zdanie i przypomnij np. za pół roku.
Koszt, którym będzie światowy kryzys, jest kluczem w tym temacie. I bynajmniej będzie on bezpośrednim zamiarem Iranu'.
Zaś u nasz w CPeeNach najtańszy ON jest po 7,48zł. w Schell 7,69zł.
I są to ceny z dupy, bo ich uzasadnienie jest żadne.

dodam jeszcze to:
https://x.com/WolnoscO/status/2031284060085948464
Powrót do góry
BarniZnarni

Post zebrał 220 sat

PostWysłany: 18:29, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

King Crimson napisał:
Chuje jebane. Rynek czyści longi jaki wściekły. Granie z botami to jest jakaś farsa. Normalnie jak pacman zapierdala. Skończy żreć czeka aż się odbudują i znowu je wpierdala. Dosłownie widać na zleceniach i zakresach cen że to automaty zbijają cenę. Co ciekawe jak szły wzrosty to ulica windowała, nieregularność, luki hossy itp.

Raczej są to gracze z poważnym kapitałem, którzy nie zajęli dogodnych pozycji na początku, teraz zbijają cenę, aby potem ustawić się na long. Być może będzie to tydzień spadku cen z dużym wahaniem, czyli tzw. "mycie i płukanie".
Powrót do góry
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:05, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BarniZnarni napisał:
................ Iran będzie szukał zemsty i ma do niej pełne prawo, i nie spocznie póki zemsty nie dokona, nawet kosztem światowego kryzysu.
.........................:

Cytat:
Pierwszy dzień Mojtaby Chameneiego jako Najwyższego Przywódcy: wystrzelenie fali rakiet przeciwko Izraelowi
🕌

Nie czekał nawet 24 godzin. Ledwo mianowany Najwyższym Przywódcą, Modżtaba Chamenei, wydał rozkaz, który irańska telewizja państwowa określiła jako „pierwszą falę pocisków pod dowództwem ajatollaha Sejjeda Modżtaby Chameneiego w kierunku terytoriów okupowanych”.

Korpus Strażników Rewolucji Islamskiej (IRGC) opublikował nagrania z wystrzelenia pocisków Chorramszahr, Fatah, Chajber i Kadr w kierunku Izraela. Na pociskach widniał napis, który mówił wszystko: „Do usług, Sejjedzie Modżtabo”. To nie tylko atak militarny: to przesłanie religijne, polityczne i osobiste.

Ważne jest, aby zrozumieć, kim jest człowiek, który właśnie wydał ten rozkaz. 28 lutego w ataku, który zabił jego ojca, zginęła również jego matka, żona, syn, siostra, szwagier i siostrzeńcy. Przeżył, ranny. Od tamtej pory nie pojawił się publicznie. Ale jego pierwszą decyzją jako przywódcy nie było wezwanie do negocjacji ani zaakceptowanie „bezwarunkowej kapitulacji” żądanej przez Trumpa. Zamiast tego wystrzelił rakiety.
📡

Trump ostrzegał, że ktokolwiek zastąpi Chameneiego, „nie utrzyma się długo” bez jego zgody. Izrael zapowiedział, że nowy przywódca będzie „jednoznacznym celem do eliminacji”. Reakcją Iranu było wybranie go mimo wszystko i ostrzelanie Tel Awiwu w ciągu pierwszej godziny jego urzędowania.
📌

Każdy, kto myślał, że zamordowanie ojca przyniesie potulnego następcę, był w błędzie. Stany Zjednoczone i Izrael nie stworzyły przywódcy skłonnego do negocjacji. Stworzyły najniebezpieczniejszego człowieka na Bliskim Wschodzie: takiego, który nie ma już nic do stracenia, a teraz dzierży pełnię władzy.

jest to kopia stąd: https://kodluch.wordpress.com/2026/03/08.....ent-257225

a to też ciekawe:
Cytat:
Iran właśnie ogłosił bezwarunkowe warunki kapitulacji, które Stany Zjednoczone i Izrael będą musiały zaakceptować, jeśli Iran zaprzestanie ataków odwetowych: — Oddać Netanjahu Międzynarodowemu Trybunałowi Karnemu — Wycofać się do granic 7 października — Anuluj plan Trumpa dotyczący Gazy — Znieść WSZYSTKIE sankcje, zwrócić zamrożone fundusze — Uznać prawa nuklearne Iranu — Opuść Liban, Syrię, Jemen — Ewakuować WSZYSTKIE bazy amerykańskie z terytorium arabskiego — Trump musi publicznie przeprosić Chameneiego — Zrekompensować Iranowi wszystkie sankcje, jakie kiedykolwiek nałożono W przeciwnym razie Iran będzie się mierzyć z długim, przewlekłym konfliktem i pochwali się nowymi rakietami (trzykrotnie większymi od starych) i nowymi dronami!

źródło: https://kodluch.wordpress.com/2026/03/08.....ent-257227

i jeszcze coś z tej samej strony:
Cytat:
Wiadomość z ostatniej chwili: Izraelski rząd upadł po niepotwierdzonej śmierci Netanjahu. Wszystko wskazuje na to, że nowym premierem Izraela zostanie Bezalel Smotrich, jest na liscie do wyeliminowania który planuje podpisać porozumienia mające na celu wstrzymanie wojny z Iranem

- Sokrates
Powrót do góry
BarniZnarni

Post zebrał 220 sat

PostWysłany: 20:36, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tutaj nowy przywódca Iranu ranny w szpitalu.
https://x.com/shahzadyunas786/status/2031388790959517918?s=46
Przeżył, Allah dał mu szansę na zemstę.

Warunki pokoju przedstawione przez Iran, póki co nierealne do spełnienia, zapewne strony pójdą na dalszą wymianę ciosów.
Powrót do góry
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:25, 10 Mar '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BarniZnarni napisał:
Tutaj nowy przywódca Iranu ranny w szpitalu.
https://x.com/shahzadyunas786/status/2031388790959517918?s=46
Przeżył, Allah dał mu szansę na zemstę.

Warunki pokoju przedstawione przez Iran, póki co nierealne do spełnienia, zapewne strony pójdą na dalszą wymianę ciosów.

Dzieje się dużo i błyskawicznie. Podobno Izrael zastosował blokadę informacyjną i nie wolno przekazywać nic, a przyleciało coś do nich znów ale tym razem z prędkością 15 Mah.

A zdjęcie rannego całkiem, całkiem - ja myślałem, że mu będzie kończyn brakować.

Cytat:
NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

Iran odniósł kolejny duży sukces!! Zjednoczone Emiraty Arabskie opuściły USA!!

Terytorium Zjednoczonych Emiratów Arabskich nie zostanie użyte przeciwko Iranowi!

informacja od unimatryca: https://kodluch.wordpress.com/2026/03/08.....ent-257249

- Sokrates
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2, 3 ... , 55, 56, 57   » 

Skocz do: