Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 13:53, 02 Cze '25
Temat postu:
Nawrocki jest nagrodą pocieszenia w postaci lizaka w turnieju o nowy jacht. Szału nie będzie, już dzisiaj rano słyszałem że BBN zmieni strategię pod Nawrockiego. Nie zapominajmy że Duda ma czarny pas w lizaniu dupy żymianom. Tyle dobrego, że nie będzie przez 3 lata władzy absolutnej, ale później .. kto wie może pisiory dojdą do władzy. Przydałaby się jakaś oddolna inicjatywa w kierunku rozwoju gospodarczego naszego kraju, ale raczej nie ma takiej kasy u naszej szlachty żeby to powstało więc pozostaje tylko obserwować ruchy i reagować
Wysłany: 06:58, 03 Cze '25
Temat postu:
Agre napisał:
Hahaha jaka wtopa xd
A już żonę Trzaskowskiego skandowali
"Wygraliśmy, ale na żyletki" tak rzekł niedoszły prezydent ...
historycznie rzecz ujmując:
do południa zazwyczaj głosowała prawica, po kościele
po południu spodziewali się nawet zwycięstwa z większą przewagą.
tymczasem ludzie przestali chodzić do kościoła, trochę się zestarzeli,
ale preferencje i poglądy polityczne się nie zmieniły.
I jeszcze taka dygresja: osoby o poglądach lewicowych, które głosowały tradycyjnie po południu i wieczorem, częściej się szczepiły i większą ilością dawek
(partie typu "razem" przecież chciały wymogu powszechnych szczepień, a jeżeli ktoś się identyfikuje z pewnym środowiskiem, to naturalne jest, że będzie działać zgodnie z przykładem z góry, inaczej mielibyśmy do czynienia z dysonansem poznawczym)
Być może przy okazji obserwujemy zabójczy wpływ szczepionek na społeczeństwo? Tak w ujęciu makro.
Fakt że parę brudów Nawrockiego wypłynęło jest wielkim plusem bo wtedy jest mniej środków nacisku na niego przez globalistow
Którzy przejmują władzę w ten właśnie sposób.
Z drugiej strony czego się spodziewać po prezydencie co moglby sam siebie ułaskawić w pierwszej kolejności ...
Lokalni działacze Prawa i Sprawiedliwości analizują przypadek miasta Magnuszew (woj. mazowieckie). W skali gminy, a nawet powiatu wygrał tam Karol Nawrocki, uzyskując prawie 70 proc. poparcia. Ale w jednej wiejskiej komisji było na odwrót. Taki wynik wzbudza podejrzenia.
Tymczasem inny głośny w całej Polsce "cud wyborczy" w Krakowie już został wyjaśniony. Okazało się, że błąd popełniła komisja, przypisując głosy nie temu kandydatowi, co trzeba. Sprawa wyszła, bo wynik wyborów w tym miejscu wzbudził podejrzenia.
Podobnie jest w przypadku Magnuszewa (woj. mazowieckie). Oficjalny protokół z komisji nr 1 wskazuje, że wygrał Rafał Trzaskowski, zyskując 467 głosów, a Karol Nawrocki miał ich 193. Problem w tym, że taki wynik nie pasuje do rozkładu poparcia uwidocznionego w wyniku z pierwszej tury wyborów prezydenckich. Na Trzaskowskiego oddano w maju tylko 105 głosów, a kandydaci z lewicy i Szymon Hołownia zebrali 60 głosów.
Ponadto stwierdzenie w protokole wygranej Trzaskowskiego i to z poparciem 70 proc. bije po oczach na tle wyników sąsiednich komisji. W gminie Magnuszew, jak też w powiecie kozienickim zdecydowanym zwycięzcą (69 proc. poparcia) pozostaje Nawrocki. Czy to kolejna pomyłka, w której głosy jednego kandydata przypisano rywalowi?
Wysłany: 09:47, 11 Cze '25
Temat postu:
poniżej cytat z gazeta.pl
ALE jeżeli ta słynna apka mateckiego umożliwiała DWUKROTNE, albo wręcz WIELOKROTNE głosowanie, to te procedury rzeczywiście były do niczego
01.06.2025, 14:04:20
+
#wybory
Dobra inba u mnie. Pierw mąż zaufania przed wrzuceniem karty do urny zmusza nas do zginania karty na pół, gdzie wg prawa ma siedzieć cicho i tylko członek komisji może coś powiedzieć. Po naszej odmowie przewodniczaca komisji wtórowała chłopu, rzucili się na nas normalnie. Cyk donosik do pkw i uwaga zwrócona komisji.
Przeczytałem o tej apce mateckiego, wpisalem numer zaświadczenia mamy i poszliśmy z nią głosować. Oczywiście przewodnicząca sprawdza numer w apce mateckiego xD ale kartę wydała, wpisała do protokołu ze jest podejrzenie ponownego użycia xD mamy na pamiątkę zaświadczenie od niej o wpisaniu tego do protokołu xD
A emeryt zaufania za drugim razem dupa cicho i czyta z kartki zakres swoich obowiązków xD
Gdzie ja kurwa żyje #polityka
Przypomnijmy, że aby wybory zostały unieważnione, do wyniku Rafała Trzaskowskiego musiałaby zostać doliczona liczba głosów dających mu przewagę nad Karolem Nawrockim. Według wyniku PKW różnica między kandydatami wynosiła początkowo 369 591.
Pobrałem wyniki 2 tury w plikach CSV. Dla każdego kandydata stworzyłem predykcję liczby głosów, biorąc procentowy przepływ od kandydatów z 1 tury (wiem, nie jest to 100% accurate ale jakoś trzeba się chwycić czegoś na start), dodatkowo nowe głosy pomiędzy 1 a 2 turą podzieliłem w proporcjach 45%-55% (ponownie, zgodnie z badaniem IPSOS). Komisji, gdzie wyniki są ewidentnie wpisane na odwrót jest pełno. Te zaznaczone na żółto to przykład najbardziej ewidentnych. Największy wał w komisji nr 95 w Krakowie, gdzie pomiędzy 1 a 2 turą Trzaskowskiemu spadła liczba głosów, zaś Nawrockiemu wzrosła 5 krotnie (xDDD), co zgłaszane było już wcześniej. Ale tego jest więcej! W niemal każdej zaznaczonej poniżej komisji Trzaskowski stracił bądź zyskał ledwie kilka sztuk głosów, za to Nawrocki poprawił wynik 3-5 krotnie tak, wiem, tutaj wszyscy za "byle nie Trzaskowski", ale ja studiowałem matematykę i takie coś się nie obroni xD rozkład prawdopodobieństwa naprawdę działa.
Wysłany: 17:48, 19 Wrz '25
Temat postu:
Ostatnio było dużo kandydatów..
A wiecie, że gdyby przeprowadzać głosowanie negatywne, to wynik mógłby być zupełnie inny? Ludzie powinni głosować nie na "swojego kandydata" - tylko przeciw, głosowanie powinno rozpoczynać się od skreślenia jednego. Pytanie na karcie do głosowania: Kogo usunąć z dalszych tur? .. i tak do końca -aż zostanie na końcu jeden . To byłoby bardziej uczciwsze - i wyobraźcie sobie że w pierwszej turze mógłby odpaść taki Trzaskowski - a w drugiej na przykład Nawrocki I to byłoby również zgodne z wolą narodu - z wolą większości demokratycznej . Ostateczny wynik byłby bardziej miarodajny, i lepiej odpowiadał nastrojom w społeczeństwie, nawet gdyby Prezydentem został jakiś ..Marek Woch
(.....i jak tak o tym myślę, co żem właśnie przed chwilą wymyślił .. - no to po prostu re wo lu cyj ne, GENIALNE ~! )
_________________ "Izrael do dziś się tylko broni" - Maryla
Wysłany: 11:38, 19 Paź '25
Temat postu:
oko napisał:
Ponowię pytanie; po co komu prezydent?
Do czego potrzebny?
Bo nawet w Konstytucji jego obecność jest naciągana i umieszczenie tej funkcji wygląda na dubel tego co już jest i pomieszanie tego, co zostało ustanowione.
Zatem, choć jeden przykład z punktu widzenia normalnego człowieka: po co komu prezydent?
@oko,
znalazłem wreszcie odpowiedź na nurtujące cię pytanie, ciągle zachodziłeś w głowę po co komu rząd, prawda? Rząd, prezydent, politycy....
Prezydent symbolizuje Państwo -samo w sobie- to jeszcze relikt czasów królewskich, kiedy to jeden (primus inter pares) skupiał w swoich rękach całą władzę... (poza tym w czasie ewentualnej wojny ma on zająć rolę głównodowodzącego armią i wojskiem - ...choć jak tam u niego z wykształceniem wojskowym i strategią wojenną to ja nie wiem ....a skoro ma mieć takie prerogatywy to może powinien podczas wyborów zdawać przy okazji egzamin ze sztuki wojennej ... .. chyba by wpadało! (?)
... no a rząd wiadomo , rządzi tym Państwem w czasie pokoju (czyli Prezydentem również - w czasie pokoju jest taką ozdobą, coś jak ładny obrazek na ścianie, a ty się głupio pytasz po co komu obrazek na ścianie , albo rzeźba ),
w każdym razie już wiadomo, ktoś poszedł po rozum do głowy i wyłożył kawę na ławę. Ostatecznie jacyś politycy są potrzebni żeby kierować tym, co nazywa się Państwem, no przecież samo się nie pokieruje, nie zarządzi, chyba sam przyznasz??
No a po co jest w takim razie to całe Państwo, zapytasz...
Otóż po to , słuchaj uważnie (żebyś już więcej nie zadawał głupich pytań, i znowu nie dzielił włosa na czworo) :
_________________ "Izrael do dziś się tylko broni" - Maryla
Wysłany: 14:19, 19 Paź '25
Temat postu:
J a s n y napisał:
[ Ostatecznie jacyś politycy są potrzebni żeby kierować tym, co nazywa się Państwem, no przecież samo się nie pokieruje, nie zarządzi, chyba sam przyznasz??
Na użytek tej kwestii, chyba w innym dziale, było prezentowane nagranie w którym rozumny człowiek tłumaczył politykowi, że oni właśnie są przyczyną wszelkiego zła w narodzie.
Ostatecznie rządzić może każdy, ale, by zarządzać krajem zgodnie z interesem krajan, to, kto może, jest już mniej oczywiste.
Pisałem tu wcześniej, że powinno być utworzone nowe prawo, w którym, m.in byłby zapis o zakazie tworzenia partii politycznych, i że każda próba ich reaktywacji byłaby karana śmiercią.
Bo od kierowania państwem są dyplomaci a od zarządzania krajem są jego gospodarze. Jeśli mimo to uwarzasz, że nad ludźmi powinni stać pasożytujący politycy, tzn. żeś cep urabiany w tym temacie od dzieciństwa.
Wysłany: 16:15, 19 Paź '25
Temat postu:
Cytat:
Bo od kierowania państwem są dyplomaci a od zarządzania krajem są jego gospodarze. Jeśli mimo to uwarzasz, że nad ludźmi powinni stać pasożytujący politycy, tzn. żeś cep
hehhe, a kto cipo wiedział że ja tak uważam?
Cytat:
było prezentowane nagranie w którym rozumny człowiek tłumaczył politykowi, że oni właśnie są przyczyną wszelkiego zła w narodzie.
Widziałem żenujące to nagarnie i żałuję, bo pokaz żenady zostaje w pamięci, a człeka owego rozumnym bym nijak nie nazwał, bo ino się ośmieszył, jak dziecko płaczące że nie chce do szkoły lub nad inną podobną kwestią, uskarżając się na starszych, nikomu niczego nie tłumaczył tylko sobie wyjaśniał sprawy wagi filozoficznej które go przerosły. Przykro się tego słuchało. Bo kto rozumny może oczekiwać, a on tego oczekiwał- że przekaże emocje swoje innym słuchającym. A oni tyle z tego zrozumieli że facet odkrył że świat jest źle urządzony. O wszelkie zło mógłby równie dobrze oskarżać Boga - albo diabły na główce od szpilki - tyle samo miałoby to sensu i logiki. Mędrkowanie na podobie starej baby stojącej nad grobem. Zaś owego polityka tam prelegującego, który musiał stać i wysłuchiwać tych lamentów, choć nienawidzę jak trędowatego gówna, to aż zrobiło mi się szkoda ....Co on sobie musiał pomyśleć sobie o czarnym ludu! Bo gorzej niż jakby kto pościł bąka w towarzystwie a ty musisz stać i udawać że nie słyszałeś - bo osoba niepełnosprawna na wiele sposobów
Więc nawet nie przypominaj mi popisu tej żenady i lamerstwa.
Cytat:
Ostatecznie rządzić może każdy, ale, by zarządzać krajem zgodnie z interesem krajan, to, kto może, jest już mniej oczywiste.
a nnieee, a to już jest sprawa tak drugorzędna jak i oczywista, że ciężko o takiego cwaniaka, który by wszystkim dogodził. A w szczególności tobie.
Cytat:
Pisałem tu wcześniej, że powinno być utworzone nowe prawo, w którym, m.in byłby zapis o zakazie tworzenia partii politycznych, i że każda próba ich reaktywacji byłaby karana śmiercią.
Tak też i pan Chodorowski zamierza uczynić. Nie wiem czy posuwanie się do kar śmiertelnych jest konieczne, a nawet czy w ogóle jakakolwiek kara jest potrzebna w takim wypadku - bo skoro partii ma nie być konstytucyjnie, to i próba ich tworzenia nie będzie miała żadnego sensu - bo to tak, jakbyś dzisiaj próbował np. składać wniosek do urzędu o zarejestrowanie wielkiego kanclerza koronnego - i siebie w tej osobie - Pan w okienku nie przyjmie takiego podania a ciebie odeśle do czubków. Kara chłosty nie będzie cipo trzebna helou _________________ "Izrael do dziś się tylko broni" - Maryla
Wysłany: 18:06, 19 Paź '25
Temat postu:
fraglesie, nazywaj go sobie jak chcesz, jeśli to wszystko, co zrozumiałeś w powyższej kwestii, z tego co ci przekazałem.
Cytat:
jest kluczowym elementem twojego żywota.
Nie masz bladego pojęcia o kluczowych elementach mojego żywota.
Cytat:
zapis o zakazie tworzenia partii politycznych, i że każda próba ich reaktywacjibyłaby karana śmiercią.
W ogóle śmieszny jesteś wiesz? ... a niby jak ty to sobie wyobrażasz? Jakaś grupa ludzi składa wniosek, nie wiem - do sejmu? .. na ręce prezydenta(?) - że chce reaktywacji partii politycznych. Tylko tyle. Musi to być oficjalne, skoro pewna grupa chce tego. Z wymaganymi podpisami, i tak dalej. No i co ? A Prezydent, czy Marszałek , zaraz dzwoni do prokuratury: szybko łapać tych drani ! trzeba ich powiesić! Oczywiście najpierw osądzić - a potem krzesełko elektryczne, zastrzyk -albo jak?? ....... no, weź się pajacu sam dobrze zastanów .. Od strony czysto technicznej sobie spróbuj zwizualizować co ty chłopie pierdolisz _________________ "Izrael do dziś się tylko broni" - Maryla
Wysłany: 14:12, 20 Paź '25
Temat postu:
Cytat:
Musi to być oficjalne, skoro pewna grupa chce tego.
A może nie do końca ... oficjalne -ale nie formalne. Nawet rozmowy o tym byłyby zabronione, zagrożone karą ciężkiego więzienia. Grupa lewaków, margines społeczny, ale przykładowo wychodzi na ulice maszerować z transparentami "żądamy powrotu partii politycznych!"... "prawo do podziału i separacji podstawą dobrobytu!" ... Podjeżdżają wozy policyjne uczestnicy są łapani, część się rozpierzcha, ucieka. Potem przesłuchania, zarzuty...WSYPA. Łapanki wichrzycieli, którym aktualny ustrój się nie podoba. Akcja zagrożona karą ciężkiego więzienia, główni organizatorzy poszukiwani, jeden z hersztów którego udało się ująć skazany po krótkim procesie pokazowym na śmierć. Niewielkie grupki oszołomów konspirują po domach, spotykają się ...spiskują; nawołują do strajku generalnego .. .. Oczywiście nikt ich nie słucha, nikt normalny nie chce powrotu partii politycznych... Ale kary, wyroki śmierci, i ostre szykany sprawiają, że ludzie działają na przekór - w myśl zasady że owoc zakazany smakuje najlepiej. Cóż jednak, można spiskować, można organizować nielegalne wiece, można rozpowszechniać ulotki "uświadamiające" ... ale koniec końców jeśli przywódcy ruchu partyjnego chcą doprowadzić swoją sprawę do końca, muszą zacząć mówić o tym wprost - no bo jak inaczej (?) : w studiach telewizyjnych i przed szeroką widownią .. Atmosfera się zagęszcza.. lecz prawo jest nieubłagane : za jakiekolwiek formalne podżeganie do zmiany obowiązującego prawa, składanie pism urzędowych, wniosków, projektów ustawy o zmianie ustawy ... kara jest jedna : śmierć . ..... _________________ OpenChat
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9