Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 07:20, 06 Lis '25
Temat postu:
marylka napisał:
lol jasne jak był kowid to spiskowe zjeby nie były przerażone w chuj już pamiętam co się działo zresztą ty też brałeś w tym udział depopulacja wszystkich zaszczepią i wszyscy umrą od szczepionek. Paranoiczne zjeby zasrane.
No chyba coś ci się pojebało kretynko, teraz widzę to jeszcze wyraźniej. .... To po pierwsze... Czyli jedyne co potrafisz wskazać ostatnio to czasy kowid tak.. I to jeszcze w swoich urojeniach !!! ....... Boże jaka ty jesteś spierdolona to głowa mała
Cytat:
zresztą ty też brałeś w tym udział depopulacja wszystkich zaszczepią
głównie ciebie ... no i co w tym smutnego / przerażającego słucham?? ..... Przecież widzieć jak cię łapią na ulicy do karetki na przymusowe szczepienia to sama radość
p.s. wiesz że prędzej czy później cię to czeka co nie
JESZCZE RAZ PYTAM GDZIE TY WIDZISZ JAKĄŚ DEPRESJĘ NA GŁÓWNYM ,,UROJENIOWA PARANOICZKO????
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
No ale spadaj już z tego tematu bo z Panockiem rozmawiam, z tobą jakieś zabawy to już jednak za bardzo nekrofilia zwłaszcza na tym zdjęciu jak wywracasz oczami jak mumia sorry nie moje klimaty. A Panocek to fajny chłopak bez bluzki też i w sumie czemu nie. W sobotę czy niedzielę prześlę ci jakieś zdjęcia na chomikuj z cipeczką w końcu, pasuje niuniuś ?
Wysłany: 22:56, 07 Lis '25
Temat postu:
no tylko nie pokazuj swoich krogulców bo to obrzydliwe
spójrzcie jak pielęgnuje swoje paznokietki, paczcie ją jaka księżniczka!
Nie dość że długie paznokcie są NIEESTETYCZNE , to jeszcze niepraktyczne - do czego niby są ci potrzebne, do drapania się po dupie ?? ... Ej ile czasu tracisz na pielęgnacji swoich rączek?? no słucham
_________________ błogosławieni wkurwieni , albowiem oni spokoju doznawać będą
https://suno.com/invite/@solidarni
W ogóle o co ci chodzi zjebie książkę pokazałam paznokcie mam normalne nawet ich nie maluje normalnie sobie rosną jak za długie to obcinam. Jakbym miała krótkie byś się przypierdalał psychiczny czubku że mam krótkie. W ogóle mam pomysła koniec rozmów z tobą, żadnych więcej rozmów. Spierdalaj na dobre psycholu.
Wysłany: 00:37, 08 Lis '25
Temat postu:
Cytat:
Jakbym miała krótkie byś się przypierdalał psychiczny czubku że mam krótkie.
I ta twoja wypowiedź pięknie pokazuje że jesteś spierdoliną. Nie można mieć za krótkich paznokci!! helou!
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 09:18, 09 Lis '25
Temat postu:
heheh, cweloza popiera izrael, ale kiedy jej przedstawić prosto w ryj niezbite dowody na ludobójstwo izraela , czy tam jakaś inna kwestia w której traci rezon, ... to dupa jej się pali ,nogi plączą , i tępa szmata próbuje wówczas chwytać się najtańszej sztuczki, i natychmiast stosuje chwyt symetryzmu.... no, dobry wyłącznie na debili jej pokroju. ,, nice try... ... Prymitywna żeńska sucz , tfu! _________________ OpenChat
Termin odroczony za fakturę to kredyt kupiecki; są to dwa synonimiczne określenia opisujące sytuację, w której sprzedawca zgadza się na zapłatę za towar lub usługę w późniejszym, ustalonym terminie. Kredyt kupiecki to po prostu forma odroczenia płatności, najczęściej bez dodatkowych kosztów i formalności, co odróżnia go od kredytu bankowego. Brak dodatkowych kosztów:
Kredyt kupiecki jest zazwyczaj bezpłatny (nie nalicza się odsetek) w klasycznej wersji.
Niska formalność: Wymaga minimalnych formalności, szczególnie przy stałej współpracy.
Możliwość rabatu: Czasami oferowane jest tzw. skonto, czyli rabat za wcześniejszą zapłatę.
Prawo nie reguluje, jak konkretnie powinna wyglądać forma prawna umowy o taki kredyt. Zwykle w obrocie gospodarczym fakt udzielenia kredytu kupieckiego dokumentują faktury sprzedaży z odroczonym terminem płatności lub umowy. Zaletą takiego kredytu jest to, iż jest on tańszy niż kredyt bankowy i wiąże się ze znacznie mniejszą ilością formalności. Kredyt kupiecki dla udzielającego (sprzedającego) może być jednym ze sposobów na zwiększenie sprzedaży, ponieważ umożliwia pozyskanie klientów, którzy nie dysponują odpowiednio dużymi środkami na zakupy gotówkowe.
Mogłam iść na technika ekonomistę od razu do szkoły zawodowej a nie do jebanego liceum ile bym już rzeczy praktycznych wiedziała a tak to kurwa nic nie wiem i musze guglować. Zapierdalałabym od małego w różnych firmach jako księgowa/handlowiec/huj wie kto a nie srała bezużytecznie z kloaką w necie.
Wystawianie faktury z odroczonym terminem jest pewną formą kredytu. Jest on udzielany odbiorcy przeważnie na bardzo preferencyjnych warunkach. Niestety przedsiębiorcy oferujący takie rozwiązanie swoim klientom zwykle są nieświadomi, że ponoszą znaczne koszty takiego finansowania.
Mało kto zdaje sobie sprawę, że terminy „faktura z odroczonym terminem płatności” oraz „kredyt kupiecki” w praktyce mają takie samo znaczenie. W terminologii handlowej dominujące określenia typu „sprzedaż z odroczonym terminem płatności” lub „sprzedaż na 30 czy 60 dni”, nie oddają w pełni znaczenia zawieranej transakcji. Przedsiębiorca, który w ten sposób wydaje klientowi towar, po prostu zamraża swój kapitał. Dodatkowo bierze na siebie konsekwencje wynikające z ewentualnego nieuregulowania płatności. Można powiedzieć, że ponosi ryzyko analogiczne do banku, który udziela kredytu.
Proszę bardzo piękne wklepywanie dokumentów jak małpa no ale co zrobić takie życie w sumie spoko zawód siedzisz se w biurze i klepiesz dokumenty w spokoju, mam se tego programa za darmo na 45 dni powklepuje se dokumenty i pisze normalnie w cv że robiłam w biurze rachunkowym 7 miesięcy, dosyć tego kurwa przecież to praca dla małpy a wymagają chuj wie czego.
Zadanka może se ściągnąć z egzaminu zawodowego tam są odpowiedzi program już umiem obsługiwać po 30 minutach banalnie proste, ale bez doświadczenia roboty nie znajdziesz. Także nic innego mi nie zostaje jak na chama kłamać bo inaczej czeka mnie co najwyżej robota w żabce.
skoro już jest NIP to co po jakiś REGON co to kurwa
NIP (Numer Identyfikacji Podatkowej) jest numerem nadawanym przez urząd skarbowy i służy do celów podatkowych. Z kolei REGON (Rejestr Gospodarki Narodowej) jest numerem nadawanym przez Główny Urząd Statystyczny i służy głównie celom statystycznym, choć jest konieczny do rejestracji firmy w CEIDG lub KRS.
Po co dwa numery kurwa
Witaj Nelka
Ciekaw jestem, czy znalazłaś pracę w księgowości? Jeżeli TAK, to super.
Natomiast uważam, że każdy, kto pisze tu bzdury typu "znalazłam pracę w księgowości, nie mając doświadczenia", w chamski sposób wprowadza innych w błąd!
Nie prawda! Doświadczenie jest zawsze wymagane: czy dotyczy to biur rachunkowych, czy działów księgowości w innych firmach. Znalezienie pracy bez doświadczenia jest prawie nie możliwe, chyba że po znajomości, który to ze sposobów jest coraz częściej w tym "cudownym" państwie praktykowany.
Ja jestem w na drugim semestrze "Technika rachunkowości", w ub. roku ukończyłem szkolenie "Księgowość z zagadnieniami kadrowymi". Zatrudnienia w księgowości szukam od ok. 2 lat.
super kurwy zasrane niedojebane będę mieć doświadczenie 7 miesięczne w jakimś jebanym biurze rachunkowym u cioci na czarno i co pizdy sprawdzicie to wsadzicie do pierdla moją urojoną ciocię księgową wy chore kurwiszcza pracodawcy zasrani
Jakie te kurwy pracodawcy są niedosrani nienawidzę bydlaków jebanych przecież przyuczenie do takiego księgowego gówna 2 dni zajmie max tydzień większość prac to jakieś niedosrane gówna polegające na wklepywaniu dokumentów księgowych, samodzielny księgowy musi coś tam wiedzieć więcej i znać podatki i inne rzeczy. Większość prac to jebane gówna które małpa może robić, ale bez doświadczenia to możesz sie zesrać i szukać do usranej śmierci.
Weźmy taką małą firmę jednoosobową działalność gospodarczą, jakie tam dokumenty do księgowości zaawansowane dają ? aha ciągle to samo kurwa czynsz, faktura sprzedaży i zakupu, raport fiskalny, co tam jeszcze zakup paliwa, środki czystości i materiały biurowe i jak ktoś ma pracowników to wynagrodzenia. Jakie to skomplikowanie LOL toż to trzeba 4 lata doświadczenia minimum żeby to umieć zaksięgować, to jakiś żart ? Maks 4 dni do nauczenia żeby weszło do głowy. Może przy jakiejś spółce zoo, kapitałowej przy pełnej księgowości to jest znacznie trudniejsze ale przy takich gówienkach jak jednoosobowe działalności gospodarcze to banalne przecież.
Kloaka miał mikro firemkę słucham no jakie ty złożone dokumenty miałeś i jak dużo, raport miesięczny fiskalny na kasie pod koniec miesiąca i to wszystko co wyżej w poście podałam. 6-20 dokumentów max przy mikro-firmie Jaka tu jest kurwa filozofia ?
co jest o tobie nic nie pisze przecież wypierdalaj z tematu gadam sama z sobą teraz i co masz z tym problem ? jak ty robisz to samo wysryw nieraz 6 postów pod rząd i gadasz sam ze sobą na głównym to okej ?
A z kim mam gadać jak tu nikt nie pisze gadam sama ze sobą i wysrywam swoje żale i sie nie wtrącaj w nie swoje sprawy, kontynuuj dalej temat z Palestyńczykami z de99ialem na przykład no nie wiem pogadaj z kimś dłużej niż 3 posty pod rząd. Niech prawdziwa dyskusja się toczy
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2, 3 »
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz moderować swoich tematów