Post zebrał 200 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 06:17, 11 Sie '24
Temat postu:
Troszeczkę w powyższym temacie, QLogos. Nie chcę niczego oceniać przed zachodem słońca, bo różnie sprawy mogą się potoczyć. A poza tym- czy to jest scam czy nie jest scam, to kwestia drugorzędna. Powiedzcie czym różni się scam od uznanej kryptowaluty ...no tylko tym, że uznana kryptowaluta to scam, któremu się powiodło . Od bitcoina począwszy.
Szanse na (piramidalny) sukces są być może dość wątłe i mizerne, pijar zresztą faktycznie mają fatalny i widać że Tymochowicz nie ma bladego pojęcia jak to się robi [dobrze że chociaż stronka jest], ale stare wygi w temacie powiedzą, że im większy scam tym nawet lepiej . W tym biznesie ryzyko jest wpisane w koszta - to są drobniaki z kieszeni rzucane przed wieprze.
A pan Piotr niestety jest człowiekiem z innej epoki, który na stare lata usłyszał o "technologii blockchain" -i postanowił że wjedzie w to ... Ewentualnie ten jego projekt to faktycznie taki genialny że mucha nie siada - nie wiem, nie znam sie.
_________________ Dla ludzi mających wiedzę o lotach na Księżyc żadna hipoteza nie jest już potrzebna prócz czasoprzestrzeni Einst.
dowiedli tego Amerykanie w Kosmosie ~@Panocek
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 07:15, 16 Lis '24
Temat postu:
Odświeżam. Jak widzicie zwiększyłem zaangażowanie w Algo. Widocznie muszę w to wierzyć. Ten temat zaczął się od Doge, o ile jednak zapytacie mnie co za 10-20 lat będzie miało lepszą adopcję, Doge czy Algo, to odpowiedź jest dla mnie oczywista. Ten pociąg szybko odjeżdża, ale nie jest jeszcze za późno. W zasadzie to idealny moment, wystarczy spojrzeć na wykres kilkuletni - to jest po prostu absolutna okazja. Więc jeżeli spóźniliście się na jakieś popularne projekty pędzące teraz gdzieś wysoko, w które niepewnie jest wam w takim układzie wchodzić, to jest na to jedno proste rozwiązanie.
Wysłany: 12:13, 19 Lis '24
Temat postu:
stronnik napisał:
Troszeczkę w powyższym temacie, QLogos.
Tymczasem w okolicy:
_________________ Dla ludzi mających wiedzę o lotach na Księżyc żadna hipoteza nie jest już potrzebna prócz czasoprzestrzeni Einst.
Wysłany: 13:08, 19 Lis '24
Temat postu:
stronnik napisał:
stronnik napisał:
Troszeczkę w powyższym temacie, QLogos.
Tymczasem w okolicy:
szczególnie inspirująca jest "emocjonalna sztuczna inteligencja".
Temat ciekawy i ciekawe są w nim zawarte nazwiska. Niby odludzie, niby egzotyka to jednak klimat jest swojski.
Post zebrał 120 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 13:37, 03 Gru '24
Temat postu:
Łatwiej wejść, trudniej wyjść. Ogólnie trochę się wkurzyłem, bo zamierzałem większe torby załadować na algo, tymczasem fomo ruszyło, ja czekałem na pullback. Który nie nastąpił. Zatem w międzyczasie załadowałem się troszeczkę w IOTA. Nie wspominałem, bo uważałem za nieistotne. Obecnie część wyrzucam (zbyt małą?) : https://explorer.iota.org/mainnet/addr/i.....ewcz3gsw64 *
Oczywiście do Tethera.
* Nie wiem dlaczego ale stronka często nie wyświetla poprawnych balansów, szczególnie krótko po jakiejś transakcji.
Wysłany: 16:08, 09 Gru '24
Temat postu:
Kanały które polecam:
dr Ziuber. Z początku uznałem go za amatora, ale kiedy zobaczyłem jakimi sumami obraca, ile trzyma na giełdach, zmieniłem zdanie (choć jego "metody" w dalszym ciągu robią wrażenie ...brawurowych)
CryptosRUs. Oglądam od października.
Jeszcze czasami TradeWars - jeżeli już koniecznie interesuje mnie jakaś analiza techniczna.
Dzienna Dawka Dyskomfortu - ale nie codziennie.
A cała reszta kanałów to wielka kupa gówna, wykresiki, mądrzenie się, ostrzeganie, pójdzie w lewo albo w prawo, sranie w banie przynudzanie. Zwłaszczea te polskojęzyczne.
_________________ Refferal Code do mexc.com : 2fUTv
Wysłany: 23:33, 15 Sty '25
Temat postu:
Sytuacja na Algo , styczeń 2025
Są dwa alternatywne scenariusze: A - natychmiastowe wybicie ponad linię oporu-trendu, potem cofka i dalsza jazda w górę ; B - mała korekta z późniejszym wybiciem.
Który się zrealizuje (i czy to ważne) ?
Niestety przespałem całą tą długą korektę, trejdując zaledwie niewielkimi kwotami na krótkich interwałach. Albo stety, gdyż NIE WIADOMO gdzie to może dojechać, a ja nie chciałbym się przypadkiem wypstrykać w połowie drogi z połowy portfela. Obstawiam tak czy owak przebicie szczytu i osiągnięcie okolic 70-80 centów. Mam ewidentny problem z wyznaczaniem takich przystanków i konsekwentnym trzymaniem się założonego scenariusza. Aczkolwiek sądziłem że może dobić do 0,9$ już w pierwszym rajdzie . Co było oczywiście nierealne.
Ale któż to mógł wiedzieć.
Tymczasem polecam filmik: inwestorzy-amatorzy, na rozluźnienie napięcia i wczucie się w klimacik.
Wysłany: 16:15, 18 Sty '25
Temat postu:
Mógł odpalić jakiś poważny projekt na ETH. Ale co zrobił? kolejnego memcoina. Na solanie. Pytam się: po kiego chuja? To tylko pokazuje jaki z niego tani cwaniaczek. Żałosne. Prezydent stanów spierdolonych, który podobno chce robić ze swojego kraju stolicę krypto.
Chyba stolicę memcoinów.
Z dala od gówna _________________ Refferal Code do mexc.com : 2fUTv
Wysłany: 13:52, 19 Sty '25
Temat postu:
Coś tam pisali w necie, że Trump zarobił 25 miliardów dolarów w jeden dzień po wypuszczeniu tej kryptowaluty.
Więc odpowiadając na pytanie, jeśli nie wiesz o co chodzi to chodzi o kasę .
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
Post zebrał 140 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 01:59, 20 Sty '25
Temat postu:
Cytat:
pisali w necie, że Trump zarobił 25 miliardów dolarów w jeden dzień po wypuszczeniu tej kryptowaluty.
Nie wierz w bzdury które wyczytasz w necie. Na razie niczego takiego nie zarobił, to wirtualne "zyski", ta kryptowaluta posłuży mu raczej do obdzielania nią swoich przydupasów, co oczywiście obniży mu koszty własne, lecz topniejąca z czasem płynność i nadpodaż też zrobią swoje. Ktoś optymistycznie policzył łączną kapitalizację tego gówna (absolutnie i pod żadnym pozorem nie mylić z żadnymi zyskami!), mnożąc aktualnie maksymalną cenę (obecnie na przykład jest już połowa mniej) razy przyszłą nadpodaż która zaleje rynek . No cóż, może się zdarzyć że ludzie jak debile będą za to płacić nawet więcej, kto wie.. a potem oczywiście zostaną z tą wydmuszką jak ze swoją pustą głową w klozecie - ale teraz na przykład faktyczna kapitalizacja wynosi "zaledwie" 9 miliardów - i jak dotąd nigdy nie była większa niż 15.
_________________ Fahrenheit 451 - piękna idea! ..pełno jest książek, które ogłupiają! (począwszy od tej najstarszej)
https://suno.com/invite/@solidarni
Wysłany: 13:57, 07 Lut '25
Temat postu:
...no i cóż tu dużo dywagować, rynek wziął i się zesrał. Tylko bitcoin się trzyma - ale to nie jest temat o bitcoinie.
Ale nie załamujemy się, grunt to uświadomić sobie że inflacja to nasz największy przyjaciel . Dzień po dniu.
p.s. gdybym był poza rynkiem? Uznałbym że to dobry czas (być może nawet kilka najbliższych miesięcy) aby wejść w jakieś altcoiny, wiele z nich wróciło do poziomów z grudnia, listopada 2024 (albo i wcześniej).
Wysłany: 16:53, 09 Lut '25
Temat postu:
Najważniejsze czego trzeba się nauczyć na giełdzie, to nic nie robić. _________________ Fahrenheit 451 - piękna idea! ..pełno jest książek, które ogłupiają! (począwszy od tej najstarszej)
https://suno.com/invite/@solidarni
Post zebrał 150 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 14:11, 19 Lut '25
Temat postu:
Podobno na Litecoinie zbliża się jakiś wystrzał (grają pod etf-y w marcu), szansa na grube procenty jak w morde strzelił. ( mimo że Jerry jak zwykle pozostaje sceptyczny )
Wysłany: 14:45, 19 Lut '25
Temat postu:
Potwierdzam. Jest piękny kanał na LTC od grudnia 2024 do dzisiaj w ramach 100 usd do około 140 usd gdzie obijają bandy równo. To zwiastuje mocne wyjście górą z minimalnym zasięgiem na 180 usd (to taki pewniak) ale obstawiam pierwszy opór na 230 usd.
No i zapomniałem o kolejnym zawodniku czyli Monero. Tu też srogo guma naciągnięta.
Wysłany: 20:15, 21 Lut '25
Temat postu:
ByBiT shakowany.
*Od razu przypomniało mi się, że pod koniec zeszłego roku krążyły plotki o rzekomych problemach ByBiTa.
Ogólnie rzecz biorąc gościu mówi, że śledzenie tych środków to żaden problem (bodaj jedynie Monero to prawdziwie anonimowa waluta) i wcale nie łatwo będzie temu, kto je obecnie posiada upłynnić. No ciekawe jak się ta sprawa rozwinie, i czy ByBiT przetrwa.
Wysłany: 00:00, 23 Lut '25
Temat postu:
Komentarz Majka na drugi dzień na chłodno. Też sobie od razu pomyślałem, że ta kradzież to w sumie pozytywna wiadomość dla ETH (aczkolwiek "spalenie" niecałego pół miliona to nie jest dużo ale zawsze; a bajki o tym że to korea północna wkładam między bajki). Gorzej by było gdyby znowu chcieli "cofnąć" tę transakcję - ale to już nie jest rok 2016 i taki konsensus jest niemożliwy - mimo wszystko pozostaje absmak że ktoś o tym w ogóle wspomina .
A jeżeli to faktycznie korea północna, to w tej sytuacji sens ataku może być taki: rozsyłają te 400 tysięcy po różnych grubych portfelach wielu znanych i nieznanych, np do Trumpa . To dopiero byłaby gruba akcja- i to mogłoby faktycznie wpłynąć na ethereum . Wyobraźcie sobie że nagle otrzymujecie 100 eth ze zbanowanego adresu - natychmiast wasze środki na giełdach są blokowane, i w góle nikt nie chce mieć z wami nic do czynienia....
Wysłany: 20:33, 01 Mar '25
Temat postu:
Mariusz przestrzega przed dołączaniem do qLogos
....a Pani Ewa tłumaczy, na czym to polega (pinda wyłącza możliwość odtwarzania na innych stronach) : https://youtu.be/TVIweahTT_A?t=1481 XD
....natomiast jeśli idzie o qLogos, to coś mi podpowiada, że jeszcze o tym wspaniałym projekcie usłyszymy _________________ Dla ludzi mających wiedzę o lotach na Księżyc żadna hipoteza nie jest już potrzebna prócz czasoprzestrzeni Einst.
Wysłany: 16:34, 02 Mar '25
Temat postu:
Nikt nie zadaje pytania gdzie się owi północnokoreańscy hakerzy wykształcili ?? Przecież Korea Północna ma tyle postępowych szkół informatycznych, nie wspominając o szerokim dostępie do wiedzy z całego świata, do internetu... czyż nie? W takim klimacie młode perełki wykazujące żyłkę i talent do grzebania w różnych programach mają otwartą ścieżkę kariery i szerokie możliwości rozwoju
Oczywiście, ktoś może powiedzieć -przekupili, zwerbowali, a potem zastraszyli i kazali podzielić się wiedzą. No nie wiem, wszystko to nie jest takie proste - ale może się mylę? Zapraszam każdego do podzielenia się swoją opinią: W JAKI SPOSÓB KOREA PÓŁNOCNA POZYSKAŁA/WYKSZTAŁCIŁA TAK NIESAMOWITYCH HAKiERÓW? Ten włam na cold wallet BybiTa to nie byle pestka (o ile to prawdziwy włam, a nie jakiś potrójny wałek) - w tej sztuce skompilowane zostały wszystkie znane metody hakowania, tworząc finalnie istny majstersztyk, idealne dzieło sztuki. Tu potrzeba było zaawansowanej wiedzy z wielu dziedzin - która dla nas jest czystą magią - i nie wystarczyło ot tak po prostu zphishingować jednocześnie kilka osób, które zapewne miały hopla na punkcie bezpieczeństwa. Nie ukrywam że jest to dla mnie wysoce śmierdząca sprawka, zwłaszcza w kontekście rzekomej "Północnokoreańskiej" grupy Lazarus. (Już pierwszego dnia zresztą, po kilku godzinach, było to -ujmę delikatnie- propagowane. A teraz to się potwierdza. No popatrz popatrz . FBI potwierdza )
Przecież ten obrazek mówi więcej niż tysiąc słów i jest skrojony idealnie pod typowego odbiorcę specjałów z macdonalda
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Strona: « 1, 2, 3... , 11, 12, 13 »