W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Alternatywne kryptowaluty - ktoś ryzykuje?  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
9 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Gospodarka i pieniądze Odsłon: 37768
Strona:  «   1, 2, 3 ... , 11, 12, 13   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stronnik

Post zebrał 200 sat

PostWysłany: 06:17, 11 Sie '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Troszeczkę w powyższym temacie, QLogos. Nie chcę niczego oceniać przed zachodem słońca, bo różnie sprawy mogą się potoczyć. A poza tym- czy to jest scam czy nie jest scam, to kwestia drugorzędna. Powiedzcie czym różni się scam od uznanej kryptowaluty ...no tylko tym, że uznana kryptowaluta to scam, któremu się powiodło Dancing . Od bitcoina począwszy.
Szanse na (piramidalny) sukces są być może dość wątłe i mizerne, pijar zresztą faktycznie mają fatalny i widać że Tymochowicz nie ma bladego pojęcia jak to się robi [dobrze że chociaż stronka jest], ale stare wygi w temacie powiedzą, że im większy scam tym nawet lepiej Very Happy Surprised . W tym biznesie ryzyko jest wpisane w koszta - to są drobniaki z kieszeni rzucane przed wieprze.
A pan Piotr niestety jest człowiekiem z innej epoki, który na stare lata usłyszał o "technologii blockchain" -i postanowił że wjedzie w to Laughing ... Ewentualnie ten jego projekt to faktycznie taki genialny że mucha nie siada Confused - nie wiem, nie znam sie.

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość  
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 03:26, 09 Wrz '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

LegaT

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 02:18, 07 Paź '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio wrzuciłem to, co pętało się po jakiejś giełdzie, czyli ok. 500$ w algorand https://explorer.perawallet.app/address/.....73MWLC5IE/ możeta sprawdzić.
Powrót do góry
LegaT

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:15, 16 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odświeżam. Jak widzicie zwiększyłem zaangażowanie w Algo. Widocznie muszę w to wierzyć. Ten temat zaczął się od Doge, o ile jednak zapytacie mnie co za 10-20 lat będzie miało lepszą adopcję, Doge czy Algo, to odpowiedź jest dla mnie oczywista. Ten pociąg szybko odjeżdża, ale nie jest jeszcze za późno. W zasadzie to idealny moment, wystarczy spojrzeć na wykres kilkuletni - to jest po prostu absolutna okazja. Więc jeżeli spóźniliście się na jakieś popularne projekty pędzące teraz gdzieś wysoko, w które niepewnie jest wam w takim układzie wchodzić, to jest na to jedno proste rozwiązanie.
Powrót do góry
stronnik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:13, 19 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

stronnik napisał:
Troszeczkę w powyższym temacie, QLogos.
Tymczasem w okolicy:

oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:08, 19 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

stronnik napisał:
stronnik napisał:
Troszeczkę w powyższym temacie, QLogos.
Tymczasem w okolicy:

szczególnie inspirująca jest "emocjonalna sztuczna inteligencja".
Temat ciekawy i ciekawe są w nim zawarte nazwiska. Niby odludzie, niby egzotyka to jednak klimat jest swojski.
Powrót do góry
LegaT

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:47, 28 Lis '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Człowiek, który wyprzedził swoją epokę o lata świetlne.

Powrót do góry
LegaT

Post zebrał 120 sat

PostWysłany: 13:37, 03 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Łatwiej wejść, trudniej wyjść. Ogólnie trochę się wkurzyłem, bo zamierzałem większe torby załadować na algo, tymczasem fomo ruszyło, ja czekałem na pullback. Który nie nastąpił. Zatem w międzyczasie załadowałem się troszeczkę w IOTA. Nie wspominałem, bo uważałem za nieistotne. Obecnie część wyrzucam (zbyt małą?) : https://explorer.iota.org/mainnet/addr/i.....ewcz3gsw64 *
Oczywiście do Tethera.
* Nie wiem dlaczego ale stronka często nie wyświetla poprawnych balansów, szczególnie krótko po jakiejś transakcji.
Powrót do góry
LegaT

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:08, 09 Gru '24   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kanały które polecam:

dr Ziuber. Z początku uznałem go za amatora, ale kiedy zobaczyłem jakimi sumami obraca, ile trzyma na giełdach, zmieniłem zdanie (choć jego "metody" w dalszym ciągu robią wrażenie ...brawurowych)

CryptosRUs. Oglądam od października.

Jeszcze czasami TradeWars - jeżeli już koniecznie interesuje mnie jakaś analiza techniczna.
Dzienna Dawka Dyskomfortu - ale nie codziennie.

A cała reszta kanałów to wielka kupa gówna, wykresiki, mądrzenie się, ostrzeganie, pójdzie w lewo albo w prawo, sranie w banie przynudzanie. Zwłaszczea te polskojęzyczne.
LegaT

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:33, 15 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sytuacja na Algo , styczeń 2025

Są dwa alternatywne scenariusze: A - natychmiastowe wybicie ponad linię oporu-trendu, potem cofka i dalsza jazda w górę ; B - mała korekta z późniejszym wybiciem.
Który się zrealizuje (i czy to ważne) ?

Niestety przespałem całą tą długą korektę, trejdując zaledwie niewielkimi kwotami na krótkich interwałach. Albo stety, gdyż NIE WIADOMO gdzie to może dojechać, a ja nie chciałbym się przypadkiem wypstrykać w połowie drogi z połowy portfela. Obstawiam tak czy owak przebicie szczytu i osiągnięcie okolic 70-80 centów. Mam ewidentny problem z wyznaczaniem takich przystanków i konsekwentnym trzymaniem się założonego scenariusza. Aczkolwiek sądziłem że może dobić do 0,9$ już w pierwszym rajdzie Rolling Eyes . Co było oczywiście nierealne.
Ale któż to mógł wiedzieć.

Tymczasem polecam filmik: inwestorzy-amatorzy, na rozluźnienie napięcia i wczucie się w klimacik.

I pamiętajcie: https://www.youtube.com/watch?v=fvdSFizjvPE

Aha- i moje ostatnie odkrycie na YT: Czesław Mazur, polecam kanał, trochę mi pomógł, o tu, kiedy w pół godziny rozwiał mój fałszywy paradygmat:

LegaT

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:15, 18 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mógł odpalić jakiś poważny projekt na ETH. Ale co zrobił? kolejnego memcoina. Na solanie. Pytam się: po kiego chuja? To tylko pokazuje jaki z niego tani cwaniaczek. Żałosne. Prezydent stanów spierdolonych, który podobno chce robić ze swojego kraju stolicę krypto.
Chyba stolicę memcoinów.
Speak to the hand Z dala od gówna
Ordel

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:52, 19 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Coś tam pisali w necie, że Trump zarobił 25 miliardów dolarów w jeden dzień po wypuszczeniu tej kryptowaluty.
Więc odpowiadając na pytanie, jeśli nie wiesz o co chodzi to chodzi o kasę Wink .
emisariusz

Post zebrał 140 sat

PostWysłany: 01:59, 20 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
pisali w necie, że Trump zarobił 25 miliardów dolarów w jeden dzień po wypuszczeniu tej kryptowaluty.
Nie wierz w bzdury które wyczytasz w necie. Na razie niczego takiego nie zarobił, to wirtualne "zyski", ta kryptowaluta posłuży mu raczej do obdzielania nią swoich przydupasów, co oczywiście obniży mu koszty własne, lecz topniejąca z czasem płynność i nadpodaż też zrobią swoje. Ktoś optymistycznie policzył łączną kapitalizację tego gówna (absolutnie i pod żadnym pozorem nie mylić z żadnymi zyskami!), mnożąc aktualnie maksymalną cenę (obecnie na przykład jest już połowa mniej) razy przyszłą nadpodaż która zaleje rynek Confused . No cóż, może się zdarzyć że ludzie jak debile będą za to płacić nawet więcej, kto wie.. a potem oczywiście zostaną z tą wydmuszką jak ze swoją pustą głową w klozecie - ale teraz na przykład faktyczna kapitalizacja wynosi "zaledwie" 9 miliardów - i jak dotąd nigdy nie była większa niż 15.
LegaT

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 05:09, 22 Sty '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciekawa, wartościowa analiza Trumpowskiej zagrywki:

LegaT

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:57, 07 Lut '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

...no i cóż tu dużo dywagować, rynek wziął i się zesrał. Tylko bitcoin się trzyma - ale to nie jest temat o bitcoinie.

Ale nie załamujemy się, grunt to uświadomić sobie że inflacja to nasz największy przyjaciel Smile. Dzień po dniu.

p.s. gdybym był poza rynkiem? Uznałbym że to dobry czas (być może nawet kilka najbliższych miesięcy) aby wejść w jakieś altcoiny, wiele z nich wróciło do poziomów z grudnia, listopada 2024 (albo i wcześniej).
krycha

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:02, 07 Lut '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

spodziewajmy się spadków

Powrót do góry
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:32, 08 Lut '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spojrzeć na kadr z nagrania i na pierwsze zdjęcie z e strony bacy.
...czy już mają wszystko

https://bacologia.wordpress.com/
nawet gdyby jeszcze troszkę brakowało do wszystkiego, to....co oni są, że im tak "idzie"?
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:53, 09 Lut '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najważniejsze czego trzeba się nauczyć na giełdzie, to nic nie robić.
LegaT

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:50, 10 Lut '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tym razem bez komentarza, ale myślę że warto:

LegaT

Post zebrał 150 sat

PostWysłany: 14:11, 19 Lut '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podobno na Litecoinie zbliża się jakiś wystrzał (grają pod etf-y w marcu), szansa na grube procenty jak w morde strzelił. ( mimo że Jerry jak zwykle pozostaje sceptyczny )
King Crimson

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:45, 19 Lut '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Potwierdzam. Jest piękny kanał na LTC od grudnia 2024 do dzisiaj w ramach 100 usd do około 140 usd gdzie obijają bandy równo. To zwiastuje mocne wyjście górą z minimalnym zasięgiem na 180 usd (to taki pewniak) ale obstawiam pierwszy opór na 230 usd.

No i zapomniałem o kolejnym zawodniku czyli Monero. Tu też srogo guma naciągnięta.
Powrót do góry
LegaT

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:15, 21 Lut '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ByBiT shakowany.

*Od razu przypomniało mi się, że pod koniec zeszłego roku krążyły plotki o rzekomych problemach ByBiTa.

Ogólnie rzecz biorąc gościu mówi, że śledzenie tych środków to żaden problem (bodaj jedynie Monero to prawdziwie anonimowa waluta) i wcale nie łatwo będzie temu, kto je obecnie posiada upłynnić. No ciekawe jak się ta sprawa rozwinie, i czy ByBiT przetrwa.
LegaT

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:00, 23 Lut '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Komentarz Majka na drugi dzień na chłodno. Też sobie od razu pomyślałem, że ta kradzież to w sumie pozytywna wiadomość dla ETH (aczkolwiek "spalenie" niecałego pół miliona to nie jest dużo ale zawsze; a bajki o tym że to korea północna wkładam między bajki). Gorzej by było gdyby znowu chcieli "cofnąć" tę transakcję - ale to już nie jest rok 2016 i taki konsensus jest niemożliwy - mimo wszystko pozostaje absmak że ktoś o tym w ogóle wspomina Confused .

A jeżeli to faktycznie korea północna, to w tej sytuacji sens ataku może być taki: rozsyłają te 400 tysięcy po różnych grubych portfelach wielu znanych i nieznanych, np do Trumpa Surprised . To dopiero byłaby gruba akcja- i to mogłoby faktycznie wpłynąć na ethereum scratch . Wyobraźcie sobie że nagle otrzymujecie 100 eth ze zbanowanego adresu - natychmiast wasze środki na giełdach są blokowane, i w góle nikt nie chce mieć z wami nic do czynienia....
stronnik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:33, 01 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mariusz przestrzega przed dołączaniem do qLogos
....a Pani Ewa tłumaczy, na czym to polega (pinda wyłącza możliwość odtwarzania na innych stronach) : https://youtu.be/TVIweahTT_A?t=1481 XD

....natomiast jeśli idzie o qLogos, to coś mi podpowiada, że jeszcze o tym wspaniałym projekcie usłyszymy Smile
LegaT

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:34, 02 Mar '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nikt nie zadaje pytania gdzie się owi północnokoreańscy hakerzy wykształcili ?? Przecież Korea Północna ma tyle postępowych szkół informatycznych, nie wspominając o szerokim dostępie do wiedzy z całego świata, do internetu... czyż nie? W takim klimacie młode perełki wykazujące żyłkę i talent do grzebania w różnych programach mają otwartą ścieżkę kariery i szerokie możliwości rozwoju Wink
Oczywiście, ktoś może powiedzieć -przekupili, zwerbowali, a potem zastraszyli i kazali podzielić się wiedzą. No nie wiem, wszystko to nie jest takie proste - ale może się mylę? Zapraszam każdego do podzielenia się swoją opinią: W JAKI SPOSÓB KOREA PÓŁNOCNA POZYSKAŁA/WYKSZTAŁCIŁA TAK NIESAMOWITYCH HAKiERÓW? Ten włam na cold wallet BybiTa to nie byle pestka (o ile to prawdziwy włam, a nie jakiś potrójny wałek) - w tej sztuce skompilowane zostały wszystkie znane metody hakowania, tworząc finalnie istny majstersztyk, idealne dzieło sztuki. Tu potrzeba było zaawansowanej wiedzy z wielu dziedzin - która dla nas jest czystą magią - i nie wystarczyło ot tak po prostu zphishingować jednocześnie kilka osób, które zapewne miały hopla na punkcie bezpieczeństwa. Nie ukrywam że jest to dla mnie wysoce śmierdząca sprawka, zwłaszcza w kontekście rzekomej "Północnokoreańskiej" grupy Lazarus. (Już pierwszego dnia zresztą, po kilku godzinach, było to -ujmę delikatnie- propagowane. A teraz to się potwierdza. No popatrz popatrz Rolling Eyes . FBI potwierdza )

Przecież ten obrazek mówi więcej niż tysiąc słów i jest skrojony idealnie pod typowego odbiorcę specjałów z macdonalda

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Gospodarka i pieniądze Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona:  «   1, 2, 3 ... , 11, 12, 13   » 

Skocz do: