Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 06:32, 14 Sie '25
Temat postu:
J a s n y napisał:
Tak, z tym konfliktem wszystko jest w porządku. Zauważ że nie wypowiadam się o wszystkim we wszechświecie - być może z wszechświatem również wszystko jest w porządku. Jeżeli tak, to i ów konflikt działa jak należy. Jeżeli z wszechświatem coś jest natomiast nie w porządku - to w ramach tego nieporządku konflikt znowóż działa jak natura chciała.
Wysłany: 06:57, 14 Sie '25
Temat postu:
de93ial napisał:
świat ludzi jakiś czas temu transformował w świat na opak.
a skoro tak, to znaczy że z tym konfliktem wszystko jest w porządku
A mam pytanie z innej beczki: JAK powinien wyglądać ów konflikt, gdyby świat ludzi nie transformował na opak (jakiś czas temu... -a jaki to czas, mniej więcej? kiedy to się stało?) ??
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 16:45, 15 Sie '25
Temat postu:
Jak wszyscy polecą jednym samolotem, to rzeczywiście ryzykowne.
Spotkanie dziś o 20tej polskiego czasu.
Po przełamaniu frontu przez Rosjan, Amerykanom, czyli stronie konfliktu zaczęła się dupa palić.
Z kolei zielony gnom może sobie pooglądać całe wydarzenie, tak jak my jedynie w tv.
Zobaczymy jak jego wczorajsza prowokacja, czyli atak dronami na terytorium Rosji dzień przed negocjacjami wpłynie na postawę Putina.
Wysłany: 17:10, 15 Sie '25
Temat postu:
To ja zabawię się w proroka i powiem wam, co będzie ćwierkał Trump, jak już rozmowy dobiegną końca.
...otóż nagle ocknie się z ręką w nocniku i zacznie dobitnie wzywać do pilnych demokratycznych wyborów na upainie _________________ Dla ludzi mających wiedzę o lotach na Księżyc żadna hipoteza nie jest już potrzebna prócz czasoprzestrzeni Einst.
dowiedli tego Amerykanie w Kosmosie ~@Panocek
Wysłany: 17:11, 15 Sie '25
Temat postu:
Komu sie pali, temu się pali.
Przypomnę, że wielu traktuje tę "wojnę" według kategorii znanych z innych konfliktów.
Również, są pewne sprawy, które wręcz wymagają przegadania ich w cztery oczy, bez dawania możliwości usłyszenia przez innych. Czyli, że w temacie może chodzić o zupełnie co innego, niżby się wydawało na podstawie tego, co ogólnie jest na ten temat przedstawiane.
Wysłany: 10:04, 16 Sie '25
Temat postu:
J a s n y napisał:
de93ial napisał:
A mam pytanie z innej beczki: JAK powinien wyglądać ów konflikt, gdyby świat ludzi nie transformował na opak (jakiś czas temu... -a jaki to czas, mniej więcej? kiedy to się stało?) ??
A jak wyglądał kiedy Szwedzi najechali Polskę? Albo jak ruskie z germańcem ją rozłożyli?
Wysłany: 11:10, 16 Sie '25
Temat postu:
de93ial napisał:
J a s n y napisał:
de93ial napisał:
A jak wyglądał kiedy Szwedzi najechali Polskę? Albo jak ruskie z germańcem ją rozłożyli?
aha, bo ty byś uznał za normę gdyby ruskie zaczęli plądrować dobytek, gwałcić, podpalać domy, a gdzieniegdzie wyrzynać w pień ludność ..- i nie ma dla ciebie znaczenia że świat poszedł jednak do przodu (*pod wieloma względami, że o mediach społecznościowych, szybkości obiegu informacji, globalizacji, używanej technice nie wspomnę) - i zmieniły się również pewne priorytety przeciętnego człowieka?? ... I gdyby dzisiaj inwazja Rosji na Ukrainę wyglądała jak potop Szwedzki, albo chociażby brutalny atak nazizmu na niższą rasę słowiańską - to wówczas powiedziałbyś: okey, właśnie tego się spodziewałem ...... Ech, debson debson..co z ciebie wyrośnie
No, jest taki jeden konflikt, prowadzony przez pewną wybraną rasę, któremu się zapewne nie dziwisz: Ludobójstwo w strefie Gazy. ktoś dzisiaj jeszcze kultywuje twoje wyobrażenia o EKONOMII MIAŻDŻENIA PRZECIWNIKA .
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 12:11, 16 Sie '25
Temat postu:
Wiele na to wskazuje, że za czas jakiś, przekonacie się jak może wyglądać konflikt. Będziecie go mogli oglądać, słyszeć i doznawać jego różnych pouczających walorów.
https://rumble.com/v6xjsai-z.kku-ppp-608.....c_v1_upp_a
Wysłany: 16:54, 16 Sie '25
Temat postu:
Żeby było zabawniej, amerykański przyjaciel przekazuje miliardy i śle uzbrojenie, przeciwko swojemu rosyjskiemu przyjacielowi.
Co faktycznie uzgodnili...?
Wysłany: 21:21, 16 Sie '25
Temat postu:
oko napisał:
Tyle lat jesteś na tym forum a wciąż zadajesz pytania na które znasz odpowiedz. Los Ukrainy to los III Rzeszy po przegranej, ruskie tyle razy dawały szanse, tyle razy dawali się robić w chuja, że teraz nie ma zmiłuj się. I uwierz mi skoro Izrael może odpierdalać ludobójstwo i z grubsza uchodzi mu to na sucho to kwestią dogadania się między Rosją a USA jest los Ukrainy. Za ile ( za co ) USA sprzeda ruskim Ukrainę, tylko o to się rozchodzi. To jest negocjowane.
Ukraina przegra, negocjowane jest za ile.
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
Wysłany: 07:03, 17 Sie '25
Temat postu:
Ciekawe analizy amerykaśkich geopolityków o tym co się wydarzyło na Alasce:
Wg mnie to Trump pokazał Putinowi swoje najnowsze bombowce strategiczne, a Putin Trumpowi listę Epsteina. I teraz pytanie, kto wygrał pierwsze rozdanie, bo to że zielony gnom to tylko blotka, którą mozna w każdej chwili poświęcić, chyba wszyscy tu wiemy. Z tego co widać to Trumpowi jednak rura lekko zmiękła po spotkaniu i już nie pierdoli takich kocomołów.
Wysłany: 13:14, 17 Sie '25
Temat postu:
To siódme niebo w którym akurat przyszło mu być, może się okazać zawiesiną smogu którym się akurat zachłysnął.
Gdyby zakomunikował, co dobrego Putin może zaproponować Polakom, wtedy choćby był to jakiś punkt zaczepienia dla dalszych rozważań o przyszłej Polsce.
Polecam posłuchać słów tych, którzy raczej ważą słowa i póki je wypowiedzą, wiedzą co mówią.
Można posłuchać całości, można tylko od 25:58 do 26:27
No i trzeba być natrętnie naiwnym by sądzić, że, kiedy samemu w obecnej sytuacji, można się jedynie wyszczać, bo ktoś inny sprawi, że to szczanie będzie ekskluzymwnym wydarzeniem. To dziecinada, która funkcjonuje w umysłach ludzi od końca wojny. Od czasu, kiedy sprawy ludzi były załatwiane poza nimi i bez ich jakichkolwiek praw do sprzeciwu.
Ludzie przywyczajeni do tego, że ktoś za nich decyduje o ich życiu, mają we krwi pogląd, że tak własnie ma być, bo zawsze tak było.
Kiedy Putin zrobi już coś dobrego dla Polaków, warto by o tym napisać, by było wiadomo komu stawiać za to pomnik.
Wysłany: 15:10, 17 Sie '25
Temat postu:
Cytat:
Polecam posłuchać słów tych, którzy raczej ważą słowa i póki je wypowiedzą, wiedzą co mówią.
Żenada że tracisz czas na wysłuchiwanie koszernego pierdolenia z mchu i paproci -i uznajesz to jeszcze za coś wartego polecenia .. W sumie, skoro nasiąkłeś dymem od szabasowych świec, i imponują ci tego typu barmicwy, i wysłuchujesz z nabożną czcią naocznego PIERDOLENIA że Putin jest jakimś wielkim przyjacielem Izraela.... , to nic dziwnego że potem miałczysz jak otumaniony pomyleniec -twój stan w tych okolicznościach jest całkiem zrozumiały.
_________________ OpenChat
Wysłany: 17:31, 17 Sie '25
Temat postu:
Ordel napisał:
oko napisał:
Tyle lat jesteś na tym forum a wciąż zadajesz pytania na które znasz odpowiedz. Los Ukrainy to los III Rzeszy po przegranej, ruskie tyle razy dawały szanse, tyle razy dawali się robić w chuja, że teraz nie ma zmiłuj się. I uwierz mi skoro Izrael może odpierdalać ludobójstwo i z grubsza uchodzi mu to na sucho to kwestią dogadania się między Rosją a USA jest los Ukrainy. Za ile ( za co ) USA sprzeda ruskim Ukrainę, tylko o to się rozchodzi. To jest negocjowane.
Ukraina przegra, negocjowane jest za ile.
Wysłany: 08:04, 18 Sie '25
Temat postu:
emisariusz napisał:
Adwokat Diabła napisał:
pokazał Putin Trumpowi listę Epsteina. I teraz Trumpowi jednak rura lekko zmiękła po spotkaniu i już nie pierdoli takich kocomołów.
A ty nadal
ty to najpierw zdecyduj się z którego konta piszesz, schizofreniku.
Dziś zielony gnom z obstawą europejskich pacynek jedzie usłyszeć co Putin powiedział Trumpowi. Trzeba bedzie się obejść smakiem z dzielenia skóry (surowców naturalnych) na niedźwiedziu. A najbardziej wyruchanymi przez szykujący się nowy deal będą jak zawsze Polacy.
Wysłany: 12:11, 18 Sie '25
Temat postu:
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, ale Putin jak nigdy czytał z kartki. Czytając między słowami dał jasny sygnał Chinom, że nie będzie od nich uzależniony.
Kosztem czego? Ano wsparcia USA, bo oczywiście Amerykanom teraz tylko zagrażają Chiny. Europa jest stłamszona przez agentów CIA którzy zasiadają w Brukseli.
My będziemy dalej kupowai surowce od Rosji, ale tym razem oficjalnym dealerem będzie Trump.
Europa wydymana po całości, Rosja nadal będzie miała armię oligarchów, a USA nadal będzie dociskała kolanem Chiny i to dosłownie, bo ekonomicznie już to przegrali więc co pozostało?
Wysłany: 21:12, 18 Sie '25
Temat postu:
p4lm napisał:
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę,
na dzisiejsze relacje z rozmów "na szczycie" ?
Bo odniosłem wrażenie, po tym, co mówią szczytujący, że to kompletny prymityw.
I dobrze, że wreszcie część tych 'rozmów' jest pokazywana i ludzie normalni mogą sami ocenić kogo słuchają i ogladają i co prezetują sobą ci, którzy ostatecznie mają wpływ na ludzkie życie.
Wysłany: 09:19, 19 Sie '25
Temat postu:
de93ial napisał:
J a s n y napisał:
...
Nie wiem czy celowo głupiego udajesz czy faktycznie jesteś ale myślę, że jednak jesteś i inaczej nie potrafisz.
Pisałem to całkiem serio... To zresztą jedynie poste rozwinięcie tego, jak miałaby wyglądać wojna, którą podałeś jako przykład. Nie wiem czemu TY się dziwisz!? Z czym masz problem? Przecież sam powiedziałeś "potop Szwedzki", i "nazistowsko-komunistyczny terror od pierwszych do ostatnich chwil". Z tymtymi konfliktami było wszystko tak, jak należy: prymitywny, barbarzyński napad w poszukiwaniu łupów, ataki na obiekty cywilne, pochwycenie całego społeczeństwa jako zakładników, żywe tarcze, doktryna dahiji, mordowanie w proporcji dziesięciu za jednego "dla przykładu". Do tego to się sprowadza. Bo przecież tego wymaga zimna ekonomia miażdżenia przeciwka. O co ci teraz chodzi? A jeżeli uważasz że to, co napisałem, jest głupie... no to cóż -nie mam więcej pytań. Myślę że twoja ostatnia riposta to jedyna możliwa reakcja kogoś, komu zatkao kakao, i kto został skonfrontowany z własnymi bzdurami.
Chwyciłem cię za kark jak psa który narobił na dywan, i mówię : A teraz patrz głupi kundlu , wąchaj to! Tak, to twoje!!
Ostatecznie, jedyne na co cię stać to wierzganie w ciszy i próba dezercji. Nawet już piszczeć nie potrafisz ... NO OFFENCE .
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Strona: « 1, 2, 3...210, 211, 212