W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Rosja szykuje się do wojny z Ukrainą i Polską?   
Podobne tematy
Nadesłane przez Foundation to Battle Injustice32
Polska szykuje się do wojny z Rosją i Białorusią 61
Znalazłeś na naszym forum inny podobny temat? Kliknij tutaj!
Ocena:
36 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 378050
Strona:  «   1, 2, 3 ... 225, 226, 227 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
BarniZnarni

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:56, 13 Wrz '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wygląda na to, że Rosjanie na podstawie irańskiego Shahed-136 stworzyli coś pośredniego pomiędzy dronem a rakietą kierowaną cruise, jest nim Geran-5.
Cytat:
nowa maszyna ma mocniejszą głowicę, prędkość, zasięg i pułap lotu. Dodał też, że może startować zarówno z samochodów terenowych, jak i z samolotów.
Sam bezzałogowiec ma ok. 6 m długości i rozpiętość skrzydeł do 5,5 m. Jak podaje z kolei ZBIAM, "układ naprowadzania wykorzystuje trudny do zakłócenia, 12-kanałowy system nawigacji satelitarnej Komieta, router GSM 3G/4G i układ sterujący, którego 'mózgiem' jest komercyjny mikrokomputer Raspberry Pi".
silnik oczywiście jest odrzutowy
Cytat:
maszyna może rozwijać prędkość do 600-800 km/h i razić cele oddalone nawet o 1 tys. km od miejsca startu. Odłamkowa głowica bojowa z kolei ma mieć masę ok. 90 kg.

https://tech.wp.pl/kosiniak-kamysz-potwi.....274409056a
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Pterapogon

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:51, 13 Wrz '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BarniZnarni napisał:
Widzieliście już zdjęcia i filmiki ze spotkania Amerykanów w Kijowie?
Naćpany Zieliniak i jego kompan w koszulce z napisem "kijowski reżim"
Tylko Budanow w miarę normalny.
Wyraz twarzy dyplomatów amerykańskich dobrze oddaje atmosferę spotkania...
[url=https://zapodaj.net/plik-3sl9YFkz1V]
[/url]

Pójdź na jakieś spotkanie kilku osób, ustaw kamerę na jakiegoś typka i gwarantuję ci, że wykroisz wszelakie reakcje od śmiechu, zadowolenia i aprobaty po złość, zażenowanie, czy nawet strach więc....zwyczajnie bijesz pianę z gówna
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:55, 13 Wrz '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
zwyczajnie bijesz pianę z gówna
ależ to typowe dla tego propagandowego typka .
BarniZnarni

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:36, 14 Wrz '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pterapogon napisał:
zwyczajnie bijesz pianę z gówna

Przecież ja cię nawet nie dotknąłem, to niby jak mam bić pianę z gówna?

Chyba, że gówno pod czachą ci się zagotowało po zapoznaniu się z tym co napisałem, tak też może być...
Powrót do góry
Pterapogon

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:23, 15 Wrz '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak zwykle dużo zrozumieliście👍
Powrót do góry
easy russian

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:46, 25 Wrz '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

https://www.bitchute.com/video/XVZbtXfOFyy9/

- Sokrates
Powrót do góry
Agre

PostWysłany: 16:53, 25 Wrz '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyrażę swoje zdanie w tym temacie ...
Otóż według mnie zdecydowanie bardziej na wojnie zależy Europie i w tym Polsce
Europie dlatego że bialoskorych ludzi pozbyli się wpizdziet bo oni mają uregulowany stosunek wojskowy będą musieli iść na front jakikolwiek tam się utworzy (w którym zapewne będą Ukraińcy przebrani za ruskow) co spowodowało by dokończenie procesu zmieszania populacji Europejskiej już do tego stopnia że w każdych kolejnych wyborach wygra lewica na którą będą głosowali inżynierowie i lekarze z pontonów.
A rdzenna ludność Europy na front wypierdalac walczyć ze złym Putinem którym rządzi zło i wszędzie wciskana nam na leb " imperialne ambicje". W Europie przemysł umiera w efekcie czego bezrobocie rośnie i niezadowolenie społeczne też więc trzeba ten problem rozwiązać.
Co do Polski podobną historia i zdaje się widać że u nas przygotowania ku temu poczynione zostały porządne bo bardzo dużą część PKB idzie na wojsko zawsze uzasadniając to niebezpieczeństwem zza wschodu bo znowu " imperialne ambicję" te ambicje to jedyny argument jaki jest za tym żeby uzasadnić atak Rosji.
Ba Rosji się nawet nie opłaca wojować Rosja wolała by z Europą handlować i obu stronom było to na rękę . No ale ktoś zarządził że tak być nie może gazociąg wysadził i coraz bardziej zaostrza obustronne relacje . gazociąg ns funkcjonował i Niemcom było to na + i ruskim też , tylko my jako polska na tym traciliśmy .
Otóż w obecnej sytuacji widzę Polskę jako kraj który ściągnie na Europę widno biedy i wojny bo Ukrainę nie dotyczy artykuł 5 NATO czy tam UE w sumie niema znaczenia bo i tak wymyśla se wersję dogodną do uzasadnienia mogilizacji tfu mobilizacji rdzennych obywateli europy .
Powrót do góry
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:03, 25 Wrz '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
gazociąg ns funkcjonował i Niemcom było to na + i ruskim też , tylko my jako polska na tym traciliśmy .

Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta.
Ale jak można tracić na tym, że dwóch żyje w zgodzie??
Tradycyjna polska cecha - zawiść.. Ktoś coś buduje, z kimś współpracuje..... nasrać, obszczekać, zazdrościć. I oskarżyć za własne ubóstwo moralne. Ktoś coś ma , więc ja przez to tracę. Wybitnie antybuddyjskie i antychrześcijańskie nawet. Antyfilozoficzne. I zarazem wybitnie polskie. Czyż wszyscy nie jesteśmy jedną ludzką rodziną ?? Rolling Eyes .. JAK więc można tracić na tym, że sąsiadowi się powodzi, że pracuje i wymienia się z drugim sąsiadem? Jaka to dla Polaka "strata" ?
Agre

PostWysłany: 17:05, 25 Wrz '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No bo kupowaliśmy ten gaz z dodatkowym pośrednikiem który pobierał prowizję Niemcami kiedy to patrząc na mapę nie musieli byśmy
Powrót do góry
stronnik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:07, 25 Wrz '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agre napisał:
No bo kupowaliśmy ten gaz z dodatkowym pośrednikiem który pobierał prowizję Niemcami kiedy to patrząc na mapę nie musieli byśmy
Ale do kogo masz o to pretensje? Kto zawinił?
Dlaczego widzisz swoją stratę w czyimś powodzeniu??? Eh?

Dlatego chętnie w to wierzę, że polskie służby specjalne wzięły udział w wysadzeniu cudzego gazociągu.
p4lm

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:59, 25 Wrz '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Agre

PostWysłany: 03:31, 26 Wrz '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W sumie stwierdzam fakt im mniej pośredników tym korzystniejsza cena co zdaje się logiczne patrząc z ekonomicznego punktu widzenia czy może nie mam racji?
I nikogo nie obwiniam
Sama próba zarzucenia mi że kogoś obwiniam to taki myślę objaw swego rodzaju syndromu sztokholmskiego najwyraźniej jak coś na terytorium naszego kraju jest zbyt łatwe lub tanie to już coś nie gra podejrzane pewnie nie legalne ...
Spokojnie niedługo poprostu spokojne życie będzie nie legalne bo każdy będzie musiał wykonać obowiązek wobec swojej ojczyzny i umrzeć bo tak góra tfu prawo każe...
U nas nie może byc za tanio za łatwo za prosto bo musisz się wobec kogoś tłumaczyć z ... Łatwego dochodu lub z własnej inicjatywy budowlanej lub po prostu z życia bez dochodu bo pewnie nie legalne i słusznie my Polacy jak coś zrobimy co gdzie indziej po prostu się robi to my szukamy kogoś kto nam pozwoli to robić bo wpojono nam to przez parę stuleci ... niedługo o ile już teraz normalne życie i uczciwie zarabianie pieniędzy jest nie legalne patrz na rolników obecnie a za jedne z głównych mediiow odpowiada spółka co najlepiej dotychczas sprawiała się w kreowaniu fikcji w postaci bajek dla dzieci .
Dalej w szkole nauczyli nasz że pewnym krajem rządzi gość który chce przejąć władzę nad światem niczym w bajce taki " mojo jojo" z atomowek i wszyscy dają temu wiarę bo jest zły i chuj i wszyscy dają temu wiarę bo szkoła pogłębiła pewne blizny historyczne na tyle żeby dziadki lub ojcowie swoje dzieci / wnuków na wojnę = rzeź wysłali... Tfu walkę za ojczyznę przepraszam.
Bo wyuczona w szkole mentalność sugeruje to jako już nie nawet koniecznym obowiązkiem a zemsta dziejową.
Sam pewnie padnę niczym kwiat na pustyni o ile mnie wysłanego na front nie odstrzelą bo reszta " Polaków " się do pustyni adaptuje a ja pustynie kwestionuję z czego żadnej korzyści nie mam poza hejtem lub milczącym ostracyzmem coz chujowa mi rola przypadła no ale komuś musi obiektywie stwierdzić w jakiej sytuacji się znajdujemy . Im więcej hejtu tym lepiej i ostracyzmu również dziękuję Smile czekam również na korekty gramatyczne bo pisze na pół gwizdka będę wdzięczny jak pokażecie mi błędy gramatyczne bo sam nie ogarniam Smile przede wszystkim interpunkcja u mnie leży podpowiem.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona:  «   1, 2, 3 ... 225, 226, 227

Skocz do: