W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Grzegorz Braun - Jak my to widzimy  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
7 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 4732
Strona:  «   1, 2, 3, 4, 5   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 05:25, 11 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakiś czas temu Braun był za wysłaniem polskich żołnierzy na ukrainę, teraz już nie chce? Think ciekawe....

start

Tylko patrzeć jak się za jakiś czas potulnie wycofa z kary śmierci dla dezerterów -i zdrajcuff Rolling Eyes
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 05:13, 14 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Takie oto cuś znalazłem

Spotkałem Ciebie W Letni Dzień ( twój uśmiech sprawił że oszalałem sunny )

oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:28, 14 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

emisariusz napisał:
Jakiś czas temu Braun był za wysłaniem polskich żołnierzy na ukrainę, teraz już nie chce? Think ciekawe....

start

Tylko patrzeć jak się za jakiś czas potulnie wycofa z kary śmierci dla dezerterów -i zdrajcuff Rolling Eyes

53:44

dlatego powtórzę: na wuja nam władza?
Powrót do góry
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:39, 14 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Twojego wujka co ci wchodził do wanny.
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:52, 14 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Jeżeli chcemy wojsku polskiemu nieba przychylić -kara główna dla zdrajcuff i szpieguff " Laughing ~Grzesiu Braun .. Confused
Nosz kurwa, serio nadawałby się do oddziałów smiersz na tyłach frontu - albo do wieszania dezerterów z hitlerjugend na strunie od fortepianu w okrążonym Berlinie w 1945, tudzież posyłania ich z butelką benzyny na czołgi. Enkawudowsko-gestapowska mentalność betonowego "wojewody" na folwarku, co to chłopów pańszczyźnianych posiada na swoją własność, a ich świętym obowiązkiem jest nadstawiać karku za jakieś wymyślone, antyludzkie, masońskie "Państwo", i jego "granice", w imię tzw. honoru, i tym podobnych bredni Rolling Eyes . pukel

NO SŁUCHAM, GDZIE SIĘ POUKRYWALI WSZYSCY APOLOGECI BRAUNA - JAKOŚ NIC NIE MAJĄ DO POWIEDZENIA W TEJ SPRAWIE? Rolling Eyes TERAZ MORDA W KUBEŁ I WODA W GĘBIE? NIC NIE SŁYSZELI, NIC NIE WIDZIELI - WIĘC NIC NIE MOGĄ POWIEDZIEĆ? Laughing

Adwokat Diabła

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:15, 14 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba to normalne, że w czasie wojny obowiązują prawa wojenne, więc nie wiem czemu tu się podniecać. Co byś chciał? Parady LGBTXYZ urządzać w okupowanej Warszawie? Braun, w przeciwieństwie do pozostałych rusofobów mówi o pokoju i normalizacji, a nie z szabelką na moskala.
Uzbrojona po zęby i przegrana Ukraina, będzie największym wrogiem państwa polskiego w najbliższej przyszłości, a jak wiemy agentów SBU w kręgach elit jest bez liku.

Zresztą w obliczu jedynej demokracji na Bliskim Wschodzie zabijającej swoich obywateli zgodnie z doktryną Hannibala, czy naszych braci zza wschodniej granicy zabijających zagranicznych dziennikarzy (Gonzalo Lira), Braun brzmi jak pacyfista.
Powrót do góry
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:16, 14 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

https://www.youtube.com/shorts/QQcPgV0wY5I?feature=share
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 04:52, 15 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Chyba to normalne, że w czasie wojny obowiązują prawa wojenne, więc nie wiem czemu tu się podniecać. Co byś chciał? Parady LGBTXYZ urządzać w okupowanej Warszawie?

Niezłe przekierowanie uwagi. Ale co ma piernik do wiatraka, że niby rygor wojenny musi być...? Speak to the hand ... Okey, ty rozumiesz strzelanie w łeb dezerterom, "szpiegom", zdrajcom tzw. racji stanu (tak jak oni ją rozumieją) w imię chui wie czego. W porządku, następny kandydat do smierszu, do oddziałów zaporowych na tyłach frontu. A przecież nie wiesz dlaczego ktoś zdezerterował, z jakich przyczyn (bo na przykład nie chciał zabijać innych ludzi?, psychika już mu siadała?)?
A swoją drogą w okupowanych miejscach obowiązuje prawo okupanta - a nie żadne dezercje , chyba że mówisz już o partyzantce. Nie wiedziałem że psi obowiązek służenia w partyzantce też już jest zadekretowany Confused .

Jeszcze ktoś wyraża uznanie dla "potrzeb wojennych" (śmierć wrogom łojcowizny i tym podobne pohukiwania) ? Rolling Eyes
de93ial

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:52, 15 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma czegoś takiego jak "prawo wojenne". To złudzenie, ułuda, maya. Tylko naiwni wierzą w coś takiego oraz w hasełka jak "cywilizowana wojna" czy "humanitarna wojna".
Wersja PL
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:55, 15 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ryży, dziecko gwiezdnych wojen, ma problem, jak słusznie zauważyła pani Joanna de Kielce, ALE TYLKO Z IZRAELEM. Ameryka natomiast bardzo mu się podoba.

warto posłuchać te trzy minutki

(Adwokat Diabła -od 41:30 do ciebie)

de93ial napisał:
Nie ma czegoś takiego jak "prawo wojenne".
Zgadza się, choć zapewne istnieją jakieś konwencje genewskie dotyczące prowadzenia działań militarnych, więc to też nie do końca Rolling Eyes
Tylko że @Adwokatowi zapewne chodziło o zwykłe prawo dżungli w tym wypadku - bo skoro jest tak zwana "wojna" - to znaczy że już można do woli brać za mordy wszystkich. Jak niewolników. Aby bronili i ginęli za tych, którzy w tę wojnę ich najpierw wpędzili Shocked . Wojna rozgrzesza.
Adwokat Diabła

Post zebrał 150 sat

PostWysłany: 10:00, 15 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lecisz po Braunie. Ok. Masz do tego prawo. Mnie nic do tego. Tylko po chuj mam słuchać jakiejś ciotki klotki na zestawie głośnomówiącym w samochodzie jakiegoś wuja i co? Przecież nie zmienię zdania przed niedzielą.

Dla mnie liczą sie działania, np w czasie plandemii, a nie pierdolenie co by było, gdyby Polska poszła na wojne.

Więc zluzuj trochę, bo żyłka może pęc od tego teoretyzowania.

Podsumowując:

Pierwszymi dezerterami będą politycy i ich rodziny, a nie rezerwisci.
Wojna obronna będzie krótsza niż w 39, więc nawet nie zdażysz dojechać do jednostki.
A jak tak bardzo boisz się dostać 'kulkę w łeb'' za dezercję to zapisz się do jehowych, albo wyjedź z kraju.
Powrót do góry
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:11, 15 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Pierwszymi dezerterami będą politycy i ich rodziny, a nie rezerwisci.
ależ oczywista oczywistość - bo ty m drugim grozi kula w łeb, a tym pierwszym jedynie utrata dobrego imienia.

Cytat:
Dla mnie liczą sie działania, np w czasie plandemii, a nie pierdolenie co by było, gdyby Polska poszła na wojne.
Rozumiem, dla ciebie bardziej liczy się przeszłość niż teraźniejszość która wpływa na przyszłość. Sentymentalizm.

Cytat:
Wojna obronna będzie krótsza niż w 39, więc nawet nie zdażysz dojechać do jednostki.
Wróżenie z fusów. Wiesz, we wrześniu 1939 też wojna miała potrwać jedynie miesiąc, po deklaracjach Francji i Anglii. Podobnie myśleli Ukraińcy (a także Rosjanie) w marcu 2022.
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:12, 15 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
zapisz się do jehowych, albo wyjedź z kraju.
Jesteś niepoważny.

Cytat:
za dezercję
I nie tylko za dezercję kochany Braun chciałby mnie rozstrzelać. Ale jeszcze za szpiegostwo, i — zdradę stanu Laughing . To ostatnie mnie szczególnie frapuje, bo można tu podpiąć co tylko będzie się Grześkowi podobać Idea (czyli na przykład podżeganie do pokoju na takim forum jak to Rolling Eyes )

J a s n y napisał:
Cytat:
Rozumiem, dla ciebie bardziej liczy się przeszłość niż teraźniejszość która wpływa na przyszłość. Sentymentalizm.
Uprzedzę odpowiedź, że przecież zachowania z przeszłości też coś mówią o człowieku. Owszem. W razie następnej plandemii możemy mieć spore szanse że Braun nie będzie nam kazał zakładać szmaty na ryja i się szczepić. W razie wojny natomiast wyśle za nami hycli, a w razie niesubordynacji pośle do piachu Rolling Eyes
CO NA TO APOLOGECI tzw. PRAWA NATURALNEGO hmm ?
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:24, 15 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trzeba przyznać, że jak na takiego ostentacyjnego świętojebliwca, gość ma niezwykłą obsesję na punkcie tego kogo i za co należy zabijać.
Zdaje się, że ze wszystkich przykazań, najbardziej gardzi piątym. Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:39, 15 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gdybyście mieli pokukładane we łbie, wiadome by wam było, że kłócicie się w cudzym interesie. Że nienawidzicie się w imieniu (obcego wam) pasożyta, który będzie żył z waszych pieniędzy, na wasz koszt i będzie robił to, co będziecie uznawali za zło. Że, będzie was wysyłał, bez względu na to kto ostatecznie zostanie wybrany, na wojny, byście gineli w jego interesie. I, że w ogólnym rozrachunku, jesteście zobowiązani do wstrzemięźliwości w wyrażaniu swego zdania, bo za choćby obrazę pójdziecie siedzieć.
Czy można być skończonym idiotą? Można, i każdy kto odda swój głos, takim jest.
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:48, 15 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zależy jak patrzeć na wybory.

Rumuni zrobili niedawno niezły numer, wybierając kolesia przez którego "demokratyczna" UE musiała pokazać swoją prawdziwą twarz i unieważnić im kandydata. To też ma swoja wartość, bo otwiera wielu ludziom oczy.

Tutaj jakby np. wybrali takiego Browna - to też by się na pewno szybko okazało, że on wcale nie jest taki anty na jakiego się maluje. Co też by wielu uświadomiło że zostali zrobieni w chuja i następnym razem byli by ostrożniejsi w ufaniu wszelkiej maści aktorom. Zawsze to jakaś lekcja.

Reszta wiadomo - nie idzie na wybory, bo nie ma czasu na pierdoły.
Planeta się pali, niedługo się będziemy bić o wodę, a ci się kurwa bawią w jakieś bezsensowne plebiscyty. Laughing
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:48, 15 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oko napisał:
kto odda swój głos, takim jest.
Zatrzymaj swój głos i pielęgnuj go bardzo mocno. Dbaj, nie niszcz, (może zalaminuj? Idea ) - dekady będzie służyć. . Na pewno na starość ci się przyda.
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:06, 15 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Test na inteligencję dla każdego:
Napisz jeden przykład tego, co dobrego i korzystnego dla ciebie, zrobił prezydent (którykolwiek z dotychczasowych)?
Powrót do góry
Adwokat Diabła

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:00, 15 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

J a s n y napisał:

Cytat:

Bardziej prawdopodobna jest wkrótce następna plandemia, czy klimatyczny lockdown, niż wojna w Polsce. Więc jak najbardziej na czasie.

Za kadencji Trumpa nie będzie eskalacji z Rosją, więc jak wspomniałem wcześniej jedyny konflikt zbrojny, jaki jest możliwy w przyszłości to z Ukrami gdy zostaną oderwani od finansowego cyca i zabraknie na kokainu dla klauna. Ale to będzie wtedy walka o niepodległość na całego, gdyz po drugiej stronie będą czekać niemiaszki, które nigdy nie zrezygnowały z marzeń o odzyskaniu ziem odzyskanych. No ale to takie politcal fiction.

Śmieszy mnie, że pijany towarzysz szMaciak przypierdolił się na debacie do Brauna, który ma nikłe szanse na zwycięstwo, i który go nawet w pewnym momencie bronił przed wykluczeniem z poprzednich debat. Moze Stanowski ma rację z tymi onucami, tylko ja bym obstawiał kolor czerwono czarny.
Powrót do góry
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:50, 16 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Śmieszy mnie, że pijany towarzysz szMaciak przypierdolił się na debacie do Brauna, który ma nikłe szanse na zwycięstwo, i który go nawet w pewnym momencie bronił przed wykluczeniem z poprzednich debat.
Śmieszy cię to, czego nie rozumiesz, mnie z początku to również lekko zbulwersowało, pomyślałem że Maciak to już przesadza. Do tego dodaj jego nieokrzesany, obcesowy charakter - i z zewnątrz wygląda to jak impertynent, który się ciska nie wiadomo o co Rolling Eyes . Kąsa pomocną dłoń wyciągniętą w jego kierunku. Tak, z całą pewnością dla przeciętnego poliniaka wygląda to bardzo źle. Nie obraź się, wszak sam odniosłem zrazu takie wrażenie... Potrzeba naprawdę zaprawionego oka by dostrzec, że jego nieufność wobec Saurona jest uzasadniona. W rzeczywistości Braun i Maciak walczą o ten sam elektorat, i Maciak suma sumarum bardzo dobrze zrobił, że natychmiast odciął się od niedźwiedziej przysługi przebiegłego Tertullosa. Typowy Poliniak będzie zniesmaczony Confused (( "No przypierdoliłło się chamidło!" ))
Adwokat Diabła

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 03:04, 16 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może tak, a może nie.
Maciak 'genialnym' pytaniem prowokuje Brauna, który idąc za ciosem stwierdza, że kulka w łeb dla zdrajców i dezerterów.

Efekt osiągnięty. Część widowni zesrała się w majtki, bo jak to? Braun chce do mnie strzelać! Faszysta! Woda na młyn mainstreamu.

Mnie to śmieszy, że Maciak 'wybrał' walkę o okruszki z Braunem, zamiast dojebać popisowej mafii przed największą widownią jakiej już nigdy mieć nie będzie. Geniusz! A oficer prowadzący Maciaka zbija piątki z kolegami.
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 04:11, 16 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Część widowni zesrała się w majtki
Nie chcę się wypowiadać za innych, powiem tylko że mnie osobiście to akurat za bardzo nie przeraża (aczkolwiek oczywiście łatwo kozaczyć siedząc sobie w ciepełku przed monitorkiem, a kiedy przyjdzie co do czego to, jak to mówią, wojna zmienia perspektywę w pięć minut. Ciekawe czy Ukraińcom podczas Euro2012 przyszłoby do głowy, że za dziesięć lat ich kraj będzie w kompletnej ruinie Rolling Eyes ..Wszystko się morze zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń- jak śpiewała artystka. Ach, oczywiście ich władze nie miały na to żadnego, ale to żadnego wpływu. Oczywiście.)

Wracając do Brauna, nie JA NIE SRAM W MAJTKI - TYLKO SRAM MU DO RYJA NA TAKIE JEGO DIKTUM I POKAZUJĘ SERDECZNE FUCK OFF MIĘDZY JEGO OCZY.

Kandydatów "do obrony ojczyzny" -niech szuka u siebie w rodzinie. Idea

Cytat:
Faszysta!
Jeżeli wziąć definicję podręcznikową to tak- na tym polega istota faszyzmu: silni razem. A kto nie jest z nami ten przeciwko nam.
I doskonale się w to wpisuje zarówno ustawa o obronie ojczyzny, jak i kula w łeb za jej złamanie.

Cytat:
Woda na młyn mainstreamu.
Masz z tym problem? To nie jest ukartowana gra, po prostu wyłazi grube szydło z wora. Prędzej czy później trzeba zajrzeć koniu w zęby, mamy udawać że jest zdrowy? Eh? .... Przykryć gówno ręcznikiem... Bo wybory?! No ale właśnie o to chodzi, kiedy o takich sprawach mówić jak nie teraz.. Woda na młyn mainstreamu... o co mnie mainstream obchodzi, czy sympatycy ruchu dobrobytu i pokoju to jakiś mainstream? Eh?

Cytat:
oficer prowadzący Maciaka
Oficerów prowadzących szukaj u siebie w rodzinie. A jak chcesz to zaraz mogę poszukać oficera prowadzącego Brauna. Zdaje się że gdzieś za oceanem siedzi Surprised
de93ial

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:35, 16 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

emisariusz napisał:
Zgadza się, choć zapewne istnieją jakieś konwencje genewskie dotyczące prowadzenia działań militarnych, więc to też nie do końca Rolling Eyes
Tylko że @Adwokatowi zapewne chodziło o zwykłe prawo dżungli w tym wypadku - bo skoro jest tak zwana "wojna" - to znaczy że już można do woli brać za mordy wszystkich. Jak niewolników. Aby bronili i ginęli za tych, którzy w tę wojnę ich najpierw wpędzili Shocked . Wojna rozgrzesza.

Nazywanie tego "prawem" jest bardzo dużym uchybieniem. Są pewne "zasady" lub "reguły" jak to Murykany określają "rules of engagement".

Cytat:
Rules of engagement (ROE) are the internal rules or directives afforded military forces (including individuals) that define the circumstances, conditions, degree, and manner in which the use of force, or actions which might be construed as provocative, may be applied.[1]

Ale wszystko i tak sprowadza się do tego, że ci z bronią robią co chcą tym bez broni. Teoretycznie powinni być rozliczani za "zbrodnie" ale "zwycięzców się nie sądzi".
Wersja PL
Powrót do góry
oko

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:51, 16 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak a propo praw (dżungli) i zasad jakie rzekomo mają obowiązywać podczas strzelania nawzajem w głowę, aha i do tego jeszcze, a propo odszkodowań i reparacji.
Kto normalny idzie się strzelać, by strzelać w zgodzie z jakąś zasadą i po to, by to co zdobył podczas strzelania, oddać i dołożyć do tego odszkodowanie?
Zasada jest jest jedna; ten kto ma broń ma władzę. Póki go ktoś inny, który ma broń, ustrzeli.
Zatem wszelkie "powojenne rozliczenia" są li tylko ciagiem dalszym interesu, jaki ktoś na strzelaniu robił.

A w temacie, ponawiam test na inteligencję dla każdego:
Napisz jeden przykład tego, co dobrego i korzystnego dla ciebie, zrobił prezydent (którykolwiek z dotychczasowych)?
Można to rozwinąć dodając do prezydenta tzw. rząd.

Jeden przykład.
Powrót do góry
stronnik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:04, 18 Maj '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Każdy z dotychczasowych był po prostu systemowym deklem. Ale odpowiedni człowiek na tym stanowisku mógłby sporo namieszać. Mówi się że w Polsce prezydent niewiele (konstytucyjnie) może. Ale ja w to nie wierzę, wyznaję w tym względzie podejście Stalina, który objąwszy niepozorne i nic nie znaczące stanowisko sekretarza Partii, pokazał że to człowiek kształtuje stanowisko a nie odwrotnie. Stanowisko kanclerza w Rzeszy Niemieckiej przed Hitlerem również nie należało do szczególnie wydatnych.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona:  «   1, 2, 3, 4, 5   » 

Skocz do: