W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Trójwymiarowa symulacja ataku na WTC [dla fanów spisku]  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Odsłon: 2733
Strona:  «   1, 2, 3, 4, 5, 6   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gnosis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:54, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

FENOMENALNA ANALIZA

Nie mam pytań........................

the end
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:07, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Voltar napisał:
proponuję wydzileić wątek o Pentagonie! Smile

jak dla mnie wszystko tu jest o pentagonie Smile
od którego posta proponujesz podzielić?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
PopS

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:10, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gnosis napisał:
FENOMENALNA ANALIZA

Nie mam pytań........................

the end

Ja też umiem się posługiwać Solid Works'em, ale to nie sprawia, że prawa fizyki się zmieniają.

Nie masz mózgu. FT
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:11, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

genialna że pożal się boże
- latarnia nr 4 została strącona skrzydlem, a nie silnikiem (-5'07") - jakim cudem silnik zaczyna dymić niczym wyciśnięta tubka od pasty do zębów?
- oh, 4 części pokazano! a kiedy pokażą chociaż jeden z 220 foteli pasażerskich? Wszystkie wyparowały? Albo chociaz jeden 8-tonowy, no ale niektórym wystarczy jakaś zębatka na 50 cm i już myślą że to silnik BOEINGA...

poza tym od kiedy to skrzydła potrafią ściąć latarnie?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:28, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Voltar napisał:
poza tym od kiedy to skrzydła potrafią ściąć latarnie?

no wiec wlasnie.
jakby samolot zahaczył skrzydłem o latarnie to życzę mu powodzenia w dalszym locie. Smile gdy ten zachowuje się jak czołg.

jeśli chodzi o ten filmik to najważniejszy moment, czyli przejście z widoku "dalekiego" do widoku z (rzekomo symulowanej) kamery jest po prostu pominięte. samolot znika z pola widzenia, a potem pojawia się w nowym widoku. mam na myśli fragment pomiędzy czasem: 4:15 a 3:50 do końca...

skoro autor chciał wykazać, że proporcje są prawidłowe to po cholerę chowa samolot aby za chwile pokazac go z innego ujęcia, znacznie pomniejszony...?

fenomenalne lamerstwo - w sam raz dla fanów teorii sposkowych Laughing
Powrót do góry
aro_klb

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:38, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:02, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

świetny filmik! powalająca muza!
Powrót do góry
agentsmith

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:41, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Voltar napisał:
genialna że pożal się boże
- latarnia nr 4 została strącona skrzydlem, a nie silnikiem (-5'07") - jakim cudem silnik zaczyna dymić niczym wyciśnięta tubka od pasty do zębów?

Napisane tam jest że to lampa wpadła do silnika Rolling Eyes
Cytat:
Albo chociaz jeden 8-tonowy, no ale niektórym wystarczy jakaś zębatka na 50 cm i już myślą że to silnik BOEINGA...

Jest praktycznie pewne że to jest część od silnika Rolls-Royce takiego jakie miał mieć ten Boeing - oczywiście nie ta największa ale jedna z turbin sprężarki wyższego stopnia - zgubiłem ten link, jak znajdę to podeślę. Ale mnie przekonało.
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:29, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampa wpadła do silnika??? Very Happy
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:39, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zważywszy na pułap to i tak szczęście, że lampa, a nie jakiś przypadkowy przechodzień Smile
Powrót do góry
agentsmith

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:47, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Voltar napisał:
lampa wpadła do silnika??? Very Happy

Och, nasz komputerowy symulant szukał rozpaczliwie uzasadnienia na ten biały dymek. Lampa tak dobra jak i co innego.

Ja to nie rozumiem całego tego zamieszania - ta symulacja w teorii odpowiada wydarzeniom 11.09 podczas gdy na tym nieszczęsnym wideo jest dzień póżniej czyli 12.09 - po co wogóle zawracać sobie tym głowę ?
Ja to myślę (powtarzam ostatni raz) że to był Boeing - a czy akurat ten konkretnie i czy arab go pilotował to zupełnie inna kwestia.
agentsmith

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:51, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i znalazłem:

http://www.aerospaceweb.org/question/conspiracy/q0265.shtml

Dałem się przekonać. Boeing.
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:11, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przecież ten jeden fragment mogli podrzucić dla niepoznaki.
pewnie niejeden zresztą fragment boeinga podrzucili.

nie sądzisz, że gdyby faktycznie przywalił tam boeing to chociażby to zdjęcie wyglądałoby inaczej:
http://www.osha.gov/as/opa/911/images/pentagon.jpg

nie mówiąc o dziesiątkach innych zdjęć.
http://www.freedomfiles.org/war/penthuge.jpg
Powrót do góry
agentsmith

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:43, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:

Fajna logika Cool . Równie dobrze możesz takie zdanie odwrócić:
niejeden zresztą fragment boeinga podrzucili ->więc -> ten jeden fragment mogli podrzucić dla niepoznaki

Cytat:
nie sądzisz, że gdyby faktycznie przywalił tam boeing to chociażby to zdjęcie wyglądałoby inaczej:
http://www.osha.gov/as/opa/911/images/pentagon.jpg
nie mówiąc o dziesiątkach innych zdjęć.

Ja sądzę, że nie jest takie istotne co ja sądzę na temat co by było jakby cośtam czy niecośtam. Nie widziałem nigdy boeinga uderzającego w budynek więc nie wiem.

Mało mnie interesuje jak mogłoby być. Interesuje mnie jak było. Tzw. prawda.

Spekulacja może być narzędziem jej poznania ale gdy (jak np. często na tym forum) staje się celem samym w sobie - może być przeszkodą Cool
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:57, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

agentsmith napisał:
Bimi napisał:

Fajna logika Cool . Równie dobrze możesz takie zdanie odwrócić:
niejeden zresztą fragment boeinga podrzucili ->więc -> ten jeden fragment mogli podrzucić dla niepoznaki

jeden czy drugi fragment mogli podrzucić - to chyba oczywiste?
i chyba oczywiste ze by podrzucili, gdyby nie było tam boeinga.

ale nie mów, że tak samo łatwo jest podrzucić jeden fragment, jak całego boeinga w ludźmi w środku.
na żadnym ze zdjęć nie widać szczątek boeinga.
z wyjątkiem tej twojej śruby i jakiś blach na trawniku.

nie ma boeinga na zdjęciach.
nie wierzę że w całości zatopił się w żelbetonowym budynku i wyszedł z drugiej strony 2-metrową dziurą, przebijając wcześniej 5 ścian bunkra.

bez przesady - jakieś granice wiarygodności każdej teorii jednak istnieją.
a oglądając zdjęcia z pentagonu zupełnie niewiarygodna jest teza, że rozbił się tam prawdziwy boeing.
jestem pewien, ze wówczas byłoby więcej szczątek na zewnątrz. mnóstwo szczątek, złomu, bagaży i krwi.
Powrót do góry
agentsmith

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:00, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sorry wyłączam się z dyskusji na temat Boeinga/nieboeinga itp.
Już pisałem - to pułapka - na którą dajecie się nabrać.
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:11, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie sądzę by była to jakaś pułapka.

Myślę, że takie pułapki nie działają, więc nie widzę powodu ich istnienia Smile

Poza tam, tak jak pisałem. Jeśli jest to pułapka to gdzie jest boeing?
Powrót do góry
XTC88

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:04, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na dnie oceanu atlantyckiego... jak titanic i kursk.. Crying or Very sad Evil or Very Mad
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:35, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wszystkie trzy silniki zostały podrzucone, podobnież jak paszporty porywaczy, jeden fragment silnika... gdzie reszta? gdzie 200 foteli pasażerskich?

http://www.rense.com/general63/wtcc.htm
Powrót do góry
aro_klb

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:48, 01 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

komu jak komu ale amerykanom nie wierze...pozostaje pytanie komu wierzyć...im zapewnieniom czy zapewnieniom ludzi którzy nie myśla tak jak powinni oficjalnie.cały ten zamach z 11 września to podwójne dno pełne niedomówień i niedociąglości ,wątpliwości..a tam gdzie one są i nie są one bezpodstawne tam nie może być mowy o tym iż tak było naprawde.Wiekszość ludzi czeka aż w końcu ktoś(bush?) wyda oswiadczenie iż zamachy zostały zorganizowane przez kogoś innego...a powiedzcie mi kto sie przyzna do czegos kto jest w cos zamieszany gdzie ceną jest wina tysięcy niewinnie zamordowanych ludzi...no kto sie przyzna...dajcie spokój..nie jestem jakims fanatykiem teorii spiskowych ale staram sie analizować rzeczy którą są mi dostepne choćby w internecie.Tutaj wyrazamy swój pogląd na dana sprawe..są ci którzy wierzą w dana rzecz i Ci niewierzący w cos.. boje ze może dojsć do momentu kiedy ludzie tutaj zaczna sie wyzywać i robi sie ogólny zamęt.Bimi czuwaj Smile i banuj hehe. pozdro
Easy_Rider

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:57, 02 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W filmie "911 in Plane Site" było pokazane i skomentowane zdjęcie, jak przy zawalonej ścianie w Pentagonie stoją biurka, komputer a na jednym biurku nawet otwarta książka - zupełnie bez śladów ognia! (to zdjęcie jest również w podanym wyżej linku Bimiego). Gdzie więc te tysiące litrów paliwa lotniczego, które powinny się zapalić? Teoria z Boeingiem od początku nie trzymała się kupy ani dupy, ale jak ktoś chce w nią wierzyć, to oczywiście jego sprawa.

Natomiast co do tej symulacji uderzenia Boeinga w Pentagon - to jej prawdziwość i naukowość jest podobna do tej z uderzeniem w WTC.

Tak potężny samolot, aby lecieć w linii prostej tuż nad ziemią, niemal jej dotykając, potrzebuje dobre kilka kilometrów, aby ustawić się do tej pozycji lotu, czyli praktycznie teren zniwelowany w poziomie jak pas startowy, gdyż każda nierówność terenu rzędu 1-2 m musiałaby się skończyć wcześniejszą katastrofą. Jest rzeczą oczywistą, że nie ma mowy o jakichkolwiek budowlach czy obiektach naziemnych na trasie tego przelotu. Pojawia się pytanie - czy teren miasta Arlington rzeczywiście zapewnia takie warunki terenowe?

Najbardziej bezczelnym kłamstwem w tej symulacji jest przedstawienie kolizji skrzydeł samolotu ze słupami latarniami. Taka kolizja, przy tej prędkości samolotu, musiałaby się skończyć albo ścięciem słupów, albo oberwaniem skrzydeł. Możliwa też jest wersja pośrednia - słupy latarni zostają wyrwane i punktowo zagięte, natomiast w skrzydłach powstają poważne ubytki. Ale w każdym przypadku kolizja z kolejnymi latarniami musiałaby spowodować gwałtowne przechyły samolotu i w efekcie, przy tej wysokości lotu - zahaczenie jednym ze skrzydeł o ziemię. A co nam przedstawia film - powalone słupy leżą proste, bez śladu punktowego uderzenia skrzydłami, natomiast samolot leci sobie dalej jak gdyby nigdy nic, po czym wchodzi w Pentagon jak w masło (podobnie jak w WTC). To jest wersja dla odmóżdżonych gówniarzy, wychowanych na grach komputerowych.

Ktoś zapyta - w takim razie co powaliło słupy latarni? No cóż - na tym świecie zdarzają się różne cuda, takie jak topienie się stali od pożaru paliwa lotniczego, w związku z czym powalenie słupów latarni to naprawdę niewielki problem dla cudotwórców.
Powrót do góry
$iemo

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:39, 02 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To ja jeszcze zapytam gnosis'a o jedną rzecz.
Czy 8-tonowe silniki zrobiły jakieś dziurki w ścianie Pentagonu?
W animacji cały samolot "przenika "przez ścianę, nie robiąc jej żadnej szkody.
Bingo!!
Bo nie pokazano tu żadnych zniszczeń, a w rzeczywistości był jeden(!)otwór (po kadłubie).
Co z silnikami?
$iemo

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:49, 02 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aha. Byłbym zapomniał.
Po raz kolejny inna fenomenelna analiza
http://www.pentagonstrike.co.uk/pentagon_po.htm#Preloader

Która lepsza?
Powrót do góry
Easy_Rider

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:02, 03 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To konfiskowanie taśm z kamer przemysłowych już po kilku minutach od wybuchu w Pentagonie jest jednoznacznym dowodem na to, że akcja była zaplanowana i skoordynowana, agenci po prostu musieli czekać przy obiektach, aż nastąpi wybuch. W sytuacji zaskoczenia, tego rodzaju działanie, w tak krótkim czasie jest po prostu niemożliwe.

Jeżeli ktoś nadal chce wierzyć w Al-Kaidę, wirtualny twór CIA, to niech ma świadomość, że tą swoją naiwną wiarą wspomaga duchowo prawdziwych zbrodniarzy w białych kołnierzykach.
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:40, 05 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Easy_Rider napisał:
To konfiskowanie taśm z kamer przemysłowych już po kilku minutach od wybuchu w Pentagonie jest jednoznacznym dowodem na to, że akcja była zaplanowana i skoordynowana, agenci po prostu musieli czekać przy obiektach, aż nastąpi wybuch. W sytuacji zaskoczenia, tego rodzaju działanie, w tak krótkim czasie jest po prostu niemożliwe.

Jeżeli ktoś nadal chce wierzyć w Al-Kaidę, wirtualny twór CIA, to niech ma świadomość, że tą swoją naiwną wiarą wspomaga duchowo prawdziwych zbrodniarzy w białych kołnierzykach.

Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona:  «   1, 2, 3, 4, 5, 6   » 

Skocz do: