Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 14:14, 29 Gru '25
Temat postu:
Ptak dobrego Boga[ ( serial )
Świetny serial w klimacie westernu w którym Ethan Hawke wciela się w rolę abolicjonisty Johna Browna https://pl.wikipedia.org/wiki/John_Brown , szaleńca Bożego.
Dlaczego biali popierali niewolnictwo choć na Południu tylko 7% populacji ( najbogatsi ) posiadało niewolników, bo czuli się lepsi nawet jeśli byli zapijaczonymi menelami. Murzyni, są tacy co ich los im pasuje, są tacy co mają większe ambicje, czarni salonowi abolicjoniści co dużo mówią o wolności i są ci co walczą by zaprószyć ogień zmian.
10/10
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
Wysłany: 14:13, 01 Lut '26
Temat postu:
Zbliżają się ferie , więc wypada coś polecić .
Na tę specjalną okazję najlepsza jest klasyka - The Producers (1967)
Nawet nie wiedziałem, że powstał remake (2005)
Jeżeli więc ktoś jeszcze nie widział, to czeka go obowiązkowy podwójny seans
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Sorry za tą wtopę, oglądałem za dzieciaka i inaczej to zapamiętałem . Teraz sprawdziłem, i patrzę- ale gówno
Ten jest zajebisty : Awans - coś a'laKonopielka _________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 00:18, 25 Lut '26
Temat postu:
28 Lat Później - część 2 - Świątynia Kości - pierwsza część jakoś nie zrobiła na mnie wrażenia, ale drugą obejrzałem z przyjemnością. (no ale w sumie żeby wiedzieć o co biega, to i tak wypada znać pierwszą )
*Tutaj można sobie obejrzeć na CDA, więc lepiej skorzystać bo za chwilę pewnie będzie tylko w opcji Premium.
_________________ OpenChat
Bone Lake - kojarzy mi się z innym filmem, z 2019 roku, Ready or Not – Zabawa w Pochowanego .. hmm
A z seriali to właśnie oglądam drugi sezon Fallout'a
Cytat:
( p.s. niesamowite, na katfile już trzeba się rejestrować, a jeszcze tydzień temu był dostępny bez niczego )
Znowu jest dostępny, lecz dają jakieś pierdolone reklamy, więc radzę uważać.
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 04:33, 25 Mar '26
Temat postu:
Dark Matter z 2024 roku. To serial, ciekawe.
https://vider.info/vid/+fe8n1ce _________________ "istnieje tylko jedno dobro - WIEDZA, oraz tylko jedno zło- IGNOROWANIE WIEDZY "
Wysłany: 08:36, 17 Kwi '26
Temat postu:
Zdrada i Prawda - Truth & Treason (2025) - Film na motywach powieści Hansa Fallady (właściwie Rudolfa Ditzena - ur.1893, zm. 1947 ; znanego czytelnikowi polskiemu już z przedwojennych wydań powieści: "Czyż nie ma powrotu" [wyd. pol . 1936], "I cóż dalej szary człowieku? [wyd. pol. 1937], "Wilk pośród wilków" [wyd. pol. 1938]) - "Każdy Umiera w Samotności" (ukończona w 1946), bardzo luźna adaptacja, książka lepsza, napisana nieco w formie odwróconego kryminału. W czasie wojny w III Rzeszy starsze małżeństwo zaczyna na własną rękę rozmieszczać ulotki antyhitlerowskie na ulicach Berlina. Śledztwo prowadzi KriPo. Część akcji książki rozgrywa się w więzieniach i zakładzie dla umysłowo chorych. W filmie, niestety, zastąpiono dwoje starszych ludzi młodymi chłopakami. Ale i tak warty obejrzenia. A potem warto przeczytać również książkę (można jeszcze znaleźć na Allegro za grosze).
Następnie taki filmik:
Zew Cthulhu (2005) - polecam, bo zauważyłem że jeszcze polecany nie był _________________ OpenChat
Wysłany: 03:58, 19 Maj '26
Temat postu:
Carpenters Son - Syn Przeznaczenia - taki sobie religijniak, ale świetna rola Isly Johnston jako szatana. (niestety, wcześniej nie wrzuciłem linka, a teraz już wygasły, został jeden na gównohostingu i do tego zrobił się płatny w chui. Straszna żydowszczyzna się rozplenia w tej branży. .. haha 500 MB darmowego transferu...jakie ścierwa. .. Ostatecznie można zapłacić te 20 zł za 250 GB = starczy na około 200 filmów 480p . Albo pozostaje szukać na torrentach. Jeżeli nie macie psychozy to mogę udostępnić w chmurze na mega.io, tylko dajcie kurwa znać.)
Wysłany: 20:56, 15 Cze '26
Temat postu:
Hollow Road - świetny trilerek psychofizyczny, zaczyna się od tragedii, trochę w stylu Ingmara Bergmana, nie chcę spojlerować za wiele, właściwie w połowie jestem, ale już mogę polecić... i samo to że robię se przerwę aby zamieścić specjalnego posta w tym celu, powinno być najlepszą rekomendacją. A w połowie robi się dopiero ciekawie. No co mogę powiedzieć, mało jest takich filmów.
może mógłbym polecić jeszcze inne filmiki ... .. .. - ale @Bimi mi obniżył limit postów mnie . Więcej już nie pamiętam 🤞 , za wszystkie szczerze żałuję 🤞
_________________ w_Królestwie_TV METRYKA KORONNA
Kurwa , jak coś specjalnie polecasz to z linkami poproszę !!! Trochę jebanego profesjonalizmu człowieku ...albo byś chociaż wspomniał z którego to roku(?) (2019) -skoro już linka nie dajesz rady zapodać ...angielski i polski tytuł..coś?? hmmm???? . Wszyscy tylko wszystko NA ODPIERDOL robią. A po drugie już było wspominane, myślę że raz bez odpowiedniego linka wystarczy do chuja wafla !!! Ręce opadają.
Wszyscy się tu staramy żeby jakoś ten temat wyglądał, był użyteczny i przyjazny dla odbiorcy.
Jasne, linki wygasają ..ale jak ktoś się pospieszy, i nie zagapi, to zdąży sobie ogarnąć - i o to chodzi. Wkładajmy kurwa minimum wysiłku w to co robimy, aby podwyższać jakość naszych usług. NIGDY NA ODPIERDOL. A wszędzie widzę kurwa tumiwisizm i zasraną fuszerkę.
Thriller psychologiczny. Film jednego pomieszczenia. 50 ludzi zamkniętych w ciemnym pomieszczeniu wokół kręgu ze środkiem rażącym jednego po drugim śmiertelnie. Można podyskutować o dylemacie kto zasługuje, żeby przeżyć.
_________________ Jedna z najlepszych rzeczy w życiu jaka mnie spotkała to możliwość czytania forum prawda2.info
Wysłany: 09:06, 04 Lip '26
Temat postu:
Ordel napisał:
oko napisał:
https://www.youtube.com/watch?v=wnV2VetwSUE
Citizen Vigilante - Zakazany film Uwe Bolla
Recenzja w podanym linku.
Na CDA trochę gnębiony i usuwany ale obejrzeć się da.
To takie kino klasy B, tu macie finałowe 10 minut filmu:
Ta 'klasa' można sądzić, jest zamierzona, podobnie jak jego dystrybucja. A, że nasycenie imigracyjne osiąga górne wartości, czas na kolejne kierowane pobudzanie ludzi jest właściwy.
Brakuje tylko wskazania skąd w sposób w miarę prosty pozyskiwać broń i kolejny scenariusz przejdzie do fazy realizacji.
Wysłany: 15:32, 04 Lip '26
Temat postu:
Kurde zajebisty . Tylko obawiam się że trochę taki „ku pokrzepieniu serc''. Różnica jest taka ,że koraniczne bydło robi to naprawdę - a biały człowiek może sobie co najwyżej film obejrzeć i „poczuć się przez to silny''
Cytat:
klasa' zamierzona, podobnie dystrybucja
kolejne kierowane pobudzanie
Kolejny scenariusz przejdzie do fazy realizacji.
kolejny NAIWNY kretyn, goniący w piętkę za własnym rozumiem.
Nie spodziewałem się, że tak mnie wciągnie, ale ostatnie 30 minut, zwłaszcza końcówka, po prostu wgniata w fotel. Może nie zadziała na każdego, ale dla niektórych to może być naprawdę emocjonalna podróż przez świat intymnych relacji. Solidna historia, tylko pod płaszczykiem horroru.
Cytat:
Ten film to kandydat na najlepszy horror roku. Inde Navarrette od razu wskakuje do panteonu najlepszych ról kobiecych w horrorach. Kosmos, jaki debiut! Curry Barker tak panuje nad emocjami widzów, że czułem, jak mi się wnętrzności przewracają. Nie pamiętam, kiedy ostatnio tak długo siedziałem w napięciu na filmie. Działa nie przez tanie jumpscare'y, tylko na solidnych podstawach: gra aktorska, historia, pomysły na realizację, dźwięk i montaż. Nie jakieś dzisiejsze sztuczki, tylko dobrze poprowadzona historia i eskalacja. Może nawet zasługuje na wyższą ocenę. Ale ostrzegam, to nie jest lekki seans.
Na mnie aż takiego wrażenia ten film nie zrobił... ...ale czy jest godny polecenia? Jest .
Z cyklu Kolory Zła, tym razem Czerń (2026) - też jakoś dupy nie urywa ...ale skoro już oglądamy serię, to lecimy z tym koksem...tym razem o pedofilach w parafiach.
(alternatywny link: Kolory Zła: Czerń)
Zastanawiając się co jeszcze można by polecić, i przeglądając ostatnio obejrzane (i zarchiwizowane!) filmy, natknąłem się na pozycję o tajemniczym tytule: Coś jest nie tak z dzieciakami / There's Something Wrong with the Children (2023). I znowu, kiedy go oglądałem uznałem że to jednak nie jest jakość do polecania... ale zapadł mi w pamięci, więc chyba nie jest taki słaby . W sumie wart popaczenia 🫵
Wysłany: 12:49, 20 Lip '26
Temat postu:
Ręka do góry kto jeszcze uważa że moje posty, w tym temacie, są nieprzyjazne dla użytkownika.
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Strona: « 1, 2, 3...35, 36, 37