Zima już nie wróci. Poniedziałkowy skok temperatury nie będzie chwilowy - cały ostatni tydzień lutego będzie bardzo ciepły. Termometry w całej Polsce będą pokazywać co najmniej 10 stopni, a na zachodzie i w centrum kraju nawet 15 - powiedział "Dziennikowi" meteorolog Grzegorz Gumiński.
Heheh kwietniowa temperatura w lutym... Ciekawe jaki inne niespodzianki nas czekają. Trzymiesięczna susza? Opady śniegu w lipcu?
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 14:09, 22 Lut '08
Temat postu:
A pamiętam jak mój wuja opowiadał, że w jakimś durnowatym programie straszyli jakaż to kończąca sie właśnie polska zima ma być straszna. Był autentycznie przerażony.
Drogi zamarzną...
Budynki zamarzną...
Ludzie będą łamać kończyny...
Mózgi zamarzną...
Itp., itp.
Mówię "hola hola wujaszku, latem też miała u nas być sahara, a była piękna jesień lipcowa, nie wierz w każde ich słowo..."
Prorocy od dwustu boleści...
_________________ "Without music life would be a mistake"
~Friedrich Wilhelm Nietzsche
Wysłany: 19:01, 22 Lut '08
Temat postu:
Tak sie składa ze jestem pasjonatem pogody od dziecka i moge wam udzielac takiej informacji - otoz n a podstawie moich danych i prognoz opartych o prognozy synoptyków niemieckich stwierdzam ze o zimie w tym roku mozecie juz zapomniec. jeszce tak kilka dni bedzie cjhłodno bo tylko okolo 5 stopni a juz po niedzieli temperatura miejscami siegnie 1 stopni. Taka pogoda utrzyma sie do swiat po nich zas przyjda temperaatury okolo 20 stopni. pierwsze temperatury siegajace 30 stopni w koncu kwietnia i bardzoc ieple lato ale tylko maj czerwiec i lipiec z tem kilka razy pzrekraczajaca 35 stopni. W dodatku jeszce tylko marzec i polowa kwietni a beda dawac opady a od polowy kwitnia do lipca bedzie malo deszczu i zagrozi nam susza szzcegolnie na poludniu kraju. Suche dni beda przerywane gwałtownymi burzami i krotkotrwałymi opadami ktore przyniosa wiecej szkody niz pozytku dla np.rolnictwa. Pierwsza polowa roku bedzie najcieplejsza w dotychczasowej historii pomiarow meteorlogicznych. poczawszy od sierpnia bedzie on chlodniejszy niz normalnie i deszczoowy podobnei jak wrzesien. Pazdziernik bedzie suchy i znow cieplejszy niz zwykle bo okolo 25 stopni. w polowie listopada az do swiat przyjdzie zima ale łagodan. na swiata przyjdzie odwilz i temepratura okolo 5 stopni. kolejna zima tez bedzie łagodna ale nieco chłodniejsza od obecnej.
Na marginesie dodam ze cieple lata nie maja praktycznie zadnego zwiazku z wykreowanym przez media zjawiskiem globalnego ocieplenia, wiecej tu wpływu słonca niz nadmeirnej emisji co2. Gdyby ktos chiał znac dokaldniejsza prognoze to niech tu pisze, postaram sie w miare szcegolowo odpisac ale nie pytajcie mnie np, jaka pogoda bedzie 27 kwietnia bo tego nie wiem, moge w przyblizeniu powiedziec jaki bedzie miesiac co do opadow i temperatury ale nic blizej gdyz nie ma mozliwosci tego przewidziec.
Wysłany: 15:07, 05 Kwi '25
Temat postu:
Oczywiście że globalne ocieplenie istnieje. To bardzo POZYTYWNE zjawisko. Rozdzieranie szat z tego powodu to szuria czystej wody. A walka z tym to nie tylko porywanie się z motyką na słońce (dosłownie) - ale przede wszystkim DYWERSJA. Zawsze wybieram produkty z maksymalnym śladem węglowym: planeta jest wdzięczna.
_________________ A ty obywatelu?- czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy??
Wysłany: 15:14, 05 Kwi '25
Temat postu:
Teraz wielcy tego świata dużo inwestują w urządzenia wyłapujące CO2 z powietrza, mające zamieniać ten gaz w materię stałą (lub ciekłą).
Oczywiście będą w chuj drogie, bo niezwykle zaawansowane. Ale za to - rzekomo - naprawią pogodę, co jest przeto kwestią bezcenną.
Szczegół, że odkąd świat światem takie urządzenia zawsze istniały - na długo zanim zagościł na nim człowiek.
Nazywają się rośliny.
A najbardziej mi się podoba jak wycinają lasy, żeby stawiać wiatraki, lub panele - żeby było mniej CO2 w atmosferze.
Wszystko w blasku debili drących mordy, że planeta się pali.
Czy planeta się pali - nie wydaje mi się. Ale wydaje mi się, że umysł ludzkości stacza się ku przepaści i to z prędkością iście kosmiczną.