W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Piłka Nożna   
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 100
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Czy oglądasz piłkę nożną?
Tak, zawsze kiedy tylko mam okazję
50%
 50%  [ 1 ]
Sporadycznie, okazjonalnie, od święta, puchary i mistrzostwa
0%
 0%  [ 0 ]
Nie, nigdy mnie to nie pochłaniało, właściwie nie wiem o co w tym biega, nuuuda i ubóstwo
50%
 50%  [ 1 ]
Wszystkich Głosów : 2

Autor Wiadomość
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:07, 12 Lis '25   Temat postu: Piłka Nożna Odpowiedz z cytatem

Psychologia ludzi, którzy nie oglądają piłki nożnej – Alan Watts

Czy zastanawiałeś się kiedyś, dlaczego niektórzy ludzie nie czują zainteresowania piłką nożną? W tym filmie badamy głęboką psychologię tych, którzy nie oglądają piłki nożnej – poprzez pomysły i refleksje Alana Wattsa. Odkryj, co ta postawa mówi o świadomości, indywidualności i dystansie społecznym. Filozoficzna i duchowa perspektywa jednego z najbardziej masowych zjawisk na świecie.
King Crimson

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:29, 12 Lis '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oglądam piłkę nożną. Kiedyś z pasji i żywego zainteresowania a dzisiaj zdecydowanie w ramach pompatycznej rozrywki i choćby na chwilę odmóżdżenia się. Oczywiście mam pełną świadomość, że to na zasadzie chleba i igrzysk. Celem jest uwiązanie kretynów i odciągnięcie ich od żywotnych spraw i problemów. Po za tym też stadny zagon, śpiewanie durnego hymnu i polityczne wrzuty na transparentach to jest wyjątkowo wkurwiające, ale jak hołota hipnotycznie drze ryja kurwy gola to można każdy kit im sprzedać.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:41, 12 Lis '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście ja też nie skreślam piłki nożnej w całości. Ale to tylko GRA - czyli dobra zabawa . Jednak mnie to nie bawi, bo ja W OGÓLE nie kumam gier zespołowych - nie kumam tej historii.... Rolling Eyes .. Wali mnie totalnie że "moja" drużyna (której byłbym członkiem) wygrała albo przegrała. Pozostaje więc kwestia sportu - czyli dotlenienia się i poprawienia kondycji. Do tego celu piłka nożna nadaje się doskonale. Dla mnie nie ma innych funkcji. Aczkolwiek na przykład jeszcze ewentualnie jestem w stanie zrozumieć ojca, który idzie oglądać szkolny mecz drużyny swojego syna -i nie nazwałbym go z tego powodu odmóżdżonym stadnym baranem Rolling Eyes -odciągniętym od żywotnych spraw i problemów. Oczywiście bez przesady, bo kiedy ten sport staje się zawodem / pracą / sposobem na życie - to już odpowiednik nerwicy / manii w medycynie psychiatrycznej (wspomaganej wysokimi zarobkami -ale to tylko dla nielicznych).
Tak czy inaczej ludzie, którzy jarają się grami zespołowymi (wynikami), mają coś z głową Rolling Eyes (( właściwie rzecz biorąc to bardziej typowo babska cecha. To kobiety -archetypicznie- pilnując jaskiń, były skazane na swoją obecność, tworzyły wspólnoty: wspólnie wychowywały dzieci, i "wspierały się nawzajem" ))
Python666m

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:17, 12 Lis '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kibicowanie to nie „odmóżdżenie” – to głęboko ludzka potrzeba: przynależności, wspólnoty rytuału.
To współczesny odpowiednik plemiennych tańców wokół ogniska – tylko zamiast bębna jest gwizdek sędziego. Możliwe, że mieliście złe doświadczenia z kibicami i dostaliście wpierdol, a teraz próbujecie wywierać presje społeczną nerwicowe odmóżdżone barany2. Kibicujcie kurwa lewakon i niemcom.
Powrót do góry
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:24, 12 Lis '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

J a s n y napisał:
(( właściwie rzecz biorąc to bardziej typowo babska cecha. To kobiety -archetypicznie- pilnując jaskiń, były skazane na swoją obecność, tworzyły wspólnoty: wspólnie wychowywały dzieci, i "wspierały się nawzajem" ))
Dlatego uważam, że kibicowanie zespołom-drużynom jest nieco ....pedalskie Smile (a szczególnie kiedy jest to gra- czyli zabawa)
King Crimson

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:45, 12 Lis '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A tak przy okazji. Najpierw Robercik z eskadrą patałachów darł ryja oooostatnia prooosta szczepta się wszystkie kibuce i fotki napierdalał ze strzykawką w ramionku a teraz? Teraz jest akcja kurwa niemożliwa Very Happy Badaj kurwa jaja! No i Robercik wpierdala się do autobusu badającego jaja i mówi jak ważne jest badanie jaj i że wszyscy musicie przyjść na badanie jaj bo inaczej koniec i wyzdychacie.

Pewnie wszyscy wiecie jaki myk jest tu wykorzystywany? Każdy chłop ma pierdolca na punkcie własnych jaj, chuj tam ze zdrowiem ale jaja? Jaja muszą być zdrowe. I byle gówniana zmiana, pieprzyk na klejnocie i będą zapierdalać na chemioterapię z wmówionymi chorobami jaj. Ciekawe czy samo badanie podlega jakimś naświetlaniom (podobnie jak częsta mamografia stymuluje nowotwory) może być podobnie że to dobry moment na zaindukowanie chorób. Tak czy owak nie wierzę kurwom jak psom.
Powrót do góry
Adwokat Diabła

Post zebrał 150 sat

PostWysłany: 17:37, 12 Lis '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Piłka nożna, jako rozrywka dla klasy robotniczej zachowała się jedynie w niskich ligach, gdzie nie gra się dla kasy. Oglądanie 22 milionerów celebrytów uganiających się za napompowanym pęchęrzem i jeszcze płacenie za to to? Nie, dziękuję. Teraz patrząc na transmisję telewizyjną cięzko odróżnić czy to mecz, czy może fifa.
Pamiętacie jeszcze lockdowny? kto mógł sobie podróżować bez żadnych ograniczeń? Elitarni sportowcy. Jak widać są bardzo potrzebni sytemowi.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Skocz do: