W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

O co chodzi z Tajwanem   
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 87
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emisariusz

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:17, 31 Gru '25   Temat postu: O co chodzi z Tajwanem Odpowiedz z cytatem

JEDNA firma trzyma cały świat za gardło (nie BlackRock)

Cytat:
Myślicie, że światem rządzi Apple albo Nvidia? Bzdura. Oni tylko rysują plany. Prawdziwym władcą technologii jest TSMC.
W tym odcinku zabieram Was w podróż na Tajwan, do miejsca, gdzie łamane są prawa fizyki. Dowiecie się, dlaczego nikt (ani USA, ani Chiny) nie potrafi skopiować produkcji chipów 3nm, mimo że wydają na to miliardy dolarów.
Czym jest największy "Single Point of Failure" naszej cywilizacji. Jeśli TSMC stanie – światowa gospodarka klęka w 48 godzin. Czy "Krzemowa Tarcza" i "Kill Switch" wystarczą, by ochronić nas przed technologicznym cofnięciem się do średniowiecza?

Agre

PostWysłany: 16:51, 01 Sty '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zakładając że na filmiku mówi prawdę
Więc pytanie moje brzmi czy wtedy potencjalna wojna o Tajwan to wojna o trochę chamsko ujmę "sposób zarządzanie ludzkimi bydłem"?
Czy o to kto będzie zarządzał tym bydłem??
Być może rzeczywistość w której ludzkość jest cyfrowo spacyfikowana nie musi mieć miejsca bo wyścig o władzę może spowodować że ktoś rozjebie to o co wojna się toczy byle nie oddać tego przeciwnikowi Smile
Natomiast "plebs=ploretariat" ma zdecydowanie większe szanse na " bunt" i wywrócenie stolika w realiach nie cyfrowych i nawet definicja wolności jest niezmiernie szersza.
Więc ja upatruję w tej wojnie szansę na upadek pewnego system który wszędzie zaczyna swoje macki rozciągać a który jest dla ludzkości zdecydowanie bardziej niekorzystny od tego który trwa na oparach dotychczas
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
J a s n y

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:47, 01 Sty '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Więc pytanie moje brzmi czy wtedy potencjalna wojna o Tajwan to wojna o trochę chamsko ujmę "sposób zarządzanie ludzkimi bydłem"?
Nie wybiegałbym, aż tak daleko. Umysł zawsze żąda rewolucyjnych, poetyckich sensacji, nie potrafi zadowolić się prozą. Rolling Eyes . To po pierwsze wojna o pieniądz, o monopol na technologię. Bo chyba nie sądziłeś, że chodzi tylko o jakąś wysepkę pośrodku niczego Rolling Eyes . Oczywiście możesz chciwie rozpatrywać to w kategoriach rządu światowego: czyli walki o władzę nad całym światem - tylko po co zatrzymywać się w pół drogi skoro już tak ochoczo wybiegłeś przed sztafetę w tej paraolimpiadzie? To ustawiony teatr "wojny Bogów" -starożytnych istot z cienia, dla których nasz cyfrowy świat z naszymi ziemskimi "liderami" i korporacjami to tylko zabawka z marionetkami na sznurku. A dla nas to czysta magia ... Zaprogramowali już wszystko, od sztucznej inteligencji, która weźmie udział w nadchodzących wydarzeniach, po mocarstwa rozdysponowane pomiędzy Nich, jak pionki na planszy. Tylko ostatecznego wyniku nie znają, gdyż albowiem nie mieliby z tego żadnej zabawy Wink

Cytat:
wyścig o władzę może spowodować że ktoś rozjebie to o co wojna się toczy byle nie oddać tego przeciwnikowi
Więc ja upatruję w tej wojnie szansę na upadek pewnego systemu
Może i tak się zdarzyć. W takim scenariuszu średniej jakości komputery, a nawet starszy sprzęt elektroniczny (wszelakiego rodzaju) nabierze nagle na wartości.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Skocz do: