Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 21:14, 16 Mar '26
Temat postu: Spekuła na ropie
Po spektakularnych wzrostach do niemalże 120 dolców, nastąpiła korekta. Zniesienie wzrostu (zaczętego jeszcze w zeszłym roku) - o 61,8%. W zeszłym tygodniu ruszył silny trend wzrostowy, który zniósł 61,8% pierwotnego spadku (tego ze 120$/baryłkę). Teraz czas na korektę tego wzrostu. Prawdopodobnie korekta sięgnie 38,2% wzrostu, czyli cena ropy spadnie do ok 96,7$ za baryłkę. Wtedy zwiewam i szukam wejścia na longa...
Wysłany: 07:12, 17 Mar '26
Temat postu:
No i wypierdoliło mnie na stoplosie z minimalnym zyskiem 30paru złotych...
Tak to jest z rozpędzonymi rynkami.
Dalej wchodzę transakcjami na spadek cen.
Wysłany: 08:50, 17 Mar '26
Temat postu:
skąd ci przyszło do głowy, że będzie korekta korekty hmm?
Cytat:
Dalej wchodzę transakcjami na spadek cen.
Kto ci namieszał we łbie? _________________ Dla ludzi mających wiedzę o lotach na Księżyc żadna hipoteza nie jest już potrzebna prócz czasoprzestrzeni Einst.
dowiedli tego Amerykanie w Kosmosie ~@Panocek
Wysłany: 09:00, 17 Mar '26
Temat postu:
Był czas żeby sobie spokojnie wziąć longi przed wojną z iranem. Aż dziwne że rynki przez cały czas zachowywały się tak spokojnie jakby nic się nie działo. Teraz to tylko pogoń za własnym ogonem. Spadnie czy wrośnie - na dwoje babka wróżyła.
Krótki kurs spekulacji: polecam serdecznie
_________________ Dla ludzi mających wiedzę o lotach na Księżyc żadna hipoteza nie jest już potrzebna prócz czasoprzestrzeni Einst.
Wysłany: 09:17, 17 Mar '26
Temat postu:
Może zamknąć, straty bym trochę odrobił.
Czemu kurwa wczoraj nie zamknąłem jak miałem ponad tysiąc? Przecież trendy są wzrostowe, to było oczywiste, że rynek ruszy jeszcze raz do góry, jprd...
Z drugiej strony jakbym przetrzymał do tego miejsca gdzie powinno spaść to bym miał jakieś 1500$ zysku, Pyszczucha miałaby wtedy kisiel w majtach
Wysłany: 09:31, 17 Mar '26
Temat postu:
Bierz longi i trzymaj do upadłego, najwyżej stracisz wszystko.
_________________ Dla ludzi mających wiedzę o lotach na Księżyc żadna hipoteza nie jest już potrzebna prócz czasoprzestrzeni Einst.
najłatwiejsza kasa możliwa to korki, kuźwa już do tego inwestowania parę razy się zabierałam ale potrzebuje ogarnąć co i jak a mi się nie chce, nawet do tego jestem za leniwa, musze najpierw ekonomie powtórzyć żeby przewidywać kursy mniej więcej, za dużo roboty
Problem jest taki, że zwyczajnie nie umiem się uczyć w sposób liniowy i systematyczny albo cały dzień badam jakiś gówno które mnie interesuje albo mijają miesiące że nic nie robię i zajmuje się czymś innym albo niczym. Nie umiem systematycznie np. przez godzinę dziennie się czegoś uczyć jak nie dostanę za to natychmiastowo kasy, kurwa zawsze tak było nawet w szkole. Próbowałam różnych metod zwyczajnie mój mózg tak nie działa, mam jakiś problemy z dopaminą czy coś kurwa.
Wysłany: 11:35, 17 Mar '26
Temat postu:
Cytat:
musze najpierw ekonomie powtórzyć żeby przewidywać kursy
Cytat:
mam jakiś problemy z dopaminą czy coś kurwa.
ty masz kurwa problem ze sobą helou
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 13:02, 17 Mar '26
Temat postu:
zgnilizna napisał:
no to gówna nawet nie da się minimalnie przewiedzieć to tym bardziej sraka, to loteria jest ? bierzecie udział w lotto ?
myślę że się czasami da. Tylko nie rozumiem po co jakieś zaawansowane korepetycje ...z ekonomii (???) w tym celu (??) . Nie rozumiem jak EKONOMIA (niby jaka "ekonomia"?) ma ci w tym pomóc... .. Gdyby tak było - to studenci i kadra wykładowcza kierunków ekonomicznych byliby najlepszymi spekulantami, helou. Zabierasz się do tego od dupy strony.
( Jasne że ekonomia - tylko nie taka o której myślisz. )
_________________ Fahrenheit451 - piękna idea! Wszędzie pełno ogłupiających książek! (począwszy od tej najstarszej)
Wysłany: 14:46, 17 Mar '26
Temat postu:
No to już widać dokąd rynek zmierza - do poziomu 98$, tam zamierzam zrealizować zyski. Potem zapewne krótkotrwały wzrost cen i dalszy spadek do 96,7$ (Albo jeszcze mniej) gdzie będzie można poszukać longów na dłuższą inwestycje, bo 120$ za baryłkę za pare tygodni jest bardzo prawdopodobne.
Wysłany: 15:43, 17 Mar '26
Temat postu:
obstawiam...że rzeczywistość rozminie się z twoimi oczekiwaniami. W jedną bądź w drugą stronę.
( to jest po prostu statystycznie bardziej prawdopodobne. )
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz moderować swoich tematów