W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Uwaga! Poniższy wątek zostanie usunięty po upływie miesiąca od jego założenia.

Jazgot zmienił mnie w ledwo żywego potwora  
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Pierdolnia Odsłon: 0
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maryla
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 18:02, 09 Lip '26   Temat postu: Jazgot zmienił mnie w ledwo żywego potwora Odpowiedz z cytatem

Mała spowiedź. Swego czasu pracowałem za biurkiem w małym przedsiębiorstwie. Małym także w tym sensie, że na gromadę pracowników przypadało stosunkowo niewiele przestrzeni. Byłem wciśnięty nieopodal dwóch drukarek i skanera, współpracownika, telefonu.

Na korytarzu zaraz za drzwiami kserokopiarka. W pomieszczeniu obok warunki podobne. Niestety charakter pracy sprawiał, że nie mogłem przebywać w niej na słuchawkach, nawet gdy osoba obok rozmawiała z klientami albo przez telefon. I to często. Tempo wykonywania obowiązków było duże, a wysoka precyzja – konieczna.

Efekt? Chodziłem rozdrażniony od rana do wieczora, zmęczony psychicznie i fizycznie. Jak tykająca bomba. Stres narastał do tego stopnia, że chodziłem do lekarza i brałem zwolnienia L4. Z biegiem lat coraz częściej. Popełniane błędy i żądania klientów przekładały się na nadgodziny, a to wydłużało przebywanie w ciągłym jazgocie. Powstawało błędne koło. Po pracy czasem jedyne co mogłem, to paść nieprzytomny spać.

Ucierpiało moje zdrowie fizyczne i psychiczne, co wpływało na negatywne relacje z klientami oraz wizerunek firmy. Gdy próbowali podejmować ze mną rozmowy w oczekiwaniu, aż skończę wyznaczone działanie, przyznam, że zdarzało mi się warczeć opryskliwe odpowiedzi, by zabić rozmowę z subtelnością spadającej cegły.

Na przerwie mogliśmy liczyć na wyciszone pomieszczenie, ale była to kropla w morzu potrzeb. Specjalnie dobierałem sobie czas odpoczynku z dala od reszty współpracowników, aby mieć czas dla siebie, w ciszy. Bo potem czekały mnie kolejne godziny między regularnym dzwonieniem telefonu, rozmowami nad uchem, terkotaniem drukarki… a i radio grało.

Radiostacja została wybrana demokratycznie, więc jak każdy, kto słucha popularnych polskich rozgłośni, na pamięć poznałem trzy kawałki na krzyż oraz stos sloganów reklamowych, powtarzanych dzień w dzień.
Powrót do góry
maryla
Gość
Znajdź posty / tematy

PostWysłany: 18:04, 09 Lip '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podstawowy problem z nadmiernym natężeniem dźwięków pracy to problem ze skupieniem, co powtarza się w niemal wszystkich odpowiedziach. 74 proc. respondentów wskazało, że praca w głośnym otoczeniu męczy ich psychicznie. Dla prawie połowy (47 proc.) to wręcz źródło stresu. Dla 37 proc. rozpraszające jest już, gdy współpracownicy rozmawiają przez telefon w miejscu pracy. Dla 54 proc. kłopotliwa jest również słaba jakość dźwięku podczas połączeń konferencyjnych.

Prawie dwie trzecie ankietowanych przyznaje, że praca w głośnym środowisku męczy ich również fizycznie (63 proc.) i trudno jest im odczuwać zaangażowanie w pracę, gdy pracują w takim środowisku.
Powrót do góry
stronnik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:40, 09 Lip '26   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no ale ty masz radio w którym gra wesoła muzyczka, a nie skaner i drukarkę . Ty nie masz kurwa JAZGOTU co ty w ogóle porównujesz. A swoją drogą kto dzisiaj jeszcze radia słucha Laughing . Przecież jest internet Shocked .
Robisz coś na komputerze? .
No to sobie kurwa włącz jakąś stację z neta, - albo YouTube na głos. I zapytaj innych czy fajnie.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Pierdolnia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach