|
Autor
|
Wiadomość |
SzewczykDratewka
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 02:01, 03 Lis '09
Temat postu: Piotr Bein - Podupadły naukowiec czy agent wpływu? |
|
|
Witam szanowne grono poszukiwaczy prawdy. Piszę tu ponieważ ostatnio miałem okazje poznać mocno się promującego wśród naszych kręgów niejakiego dr Piotra Bein-a. Ów Pan był mi wcześniej znany tyle o ile. Okazje do bezpośredniej rozmowy miałem na cyklu seminariów "Codex Alimentarius a nasze zdrowie2" w Warszawie gdzie odpowiadałem za nagranie materiału i pomoc techniczną ludziom z fnbg.org których w miarę możliwości wspieram.
Pan ten zachowywał się dziwnie, ale uznałem to za normalne w "tych kręgach" - zajmując się takimi a nie innymi sprawami często przydarza się spotkać jakiegoś "kosmitę" ;] Pan Bein po imprezie zwierzał się w 4 oczy ze swoich żydowskich korzeni (można powiedzieć że się wręcz nimi chełpił, jak by co najmniej spotkanie żyda w Polsce było czymś doniosłym i niezwykłym) oraz z przejęciem opowiadał, jak to północno amerykański sanhedryn wtajemniczył go w plan "zaorania Polski" ( tak to ujął ) Przyznam że naród "wybrany" ni ziębi mnie ni parzy. Zdaje sobie sprawę iż syjoniści-lucyferianie maczają co rusz palce w różnych nieszczęściach ludzkości ale zdaje sobie również sprawę z tego że są także i przyzwoici bogobojni Żydzi, którzy sobie od ust odejmą żeby dać innemu i nie koniecznie Żydowi. Tak więc z lekkim przymrożeniem oka wysłuchałem niesamowitych opowieści Piotra Bein-a który antysemityzm wylewał z każdej dziury w swoim ciele, jednocześnie imputując Polakom że są antysemitami (typowe) i dopiero gdy powiedziałem mu o moich kontaktach z centralą Neturei Karta oraz pewnym zadaniu jakie mi przydzielili z okazji święta Purim - wtedy mi odpuścił, najwyraźniej był zaskoczony tym co ode mnie usłyszał i chwilę potem znikł.
Minęły 3 dni, o 6 rano wysiadłem z pociągu wracającego z ostatniego miejsca "Codexu" z Poznania i lulu. Po uruchomieniu komputera i zjedzeniu śniadania postanowiłem pomyszkować coś w sieci o Panu Bein-ie. Ciągle miałem w pamięci obraz tego bardzo dziwnego człowieka, znacznie bardziej pokręconego niż wszyscy dziwni ludzie jakich spotkałem wcześniej. Wszedłem zatem na jego blog: świńska grypa 666 i po chwili oczom wierzyć nie mogłem.
Wpis jakiego dokonał na temat imprezy "Codex Alimentarius a nasze zdrowie" na który zostal zaproszony przez fnbg.org był połączeniem paszkwila, insynuacji, pomównień i najbardziej oczywistych nieprawd. Co prawda ze spotkania z Panem Bein-em wynioslem wrażenie dosyć dwuznaczne, jednak to co mogłem przyczytać o imprezie na której był i to co powypisywał na temat ludzi z fnbg.org poprostu przeszło moje wszelkie wyobrażenia ( no coż, matrix ;] )
Zamieszczę tutaj link do oryginału, żebyście mogli poczytać ewentualnie moją dyskusję, na wszelki wypadek zamieszczę też całość głównej wypowiedzi, zauważyłem bowiem że Pan Bein ma w zwyczaju zmieniać to i owo pod osłona nocy.
.................................................................................................................. Mój pierwszy główny wpis
http://grypa666.wordpress.com/2009/10/31.....nika-2009/
Szewczyk Dratewka powiedział/a
1 listopad 2009 @ 8:51 pm
Panie Bein, Po kolei: ( w nawiasach oryginalny cytat )
(Zorganizowane przez StopCodex seminarium w stolicy)
Spotkania w Warszawie, Wrocławiu i Poznaniu nie organizował StopCodex.pl lecz fnbg.org ( Kampania Natura Bez Granic ) czego był i jest Pan w pełni świadomy.
(Bywalcy naszego bloga widzieli to samo w krotszej formie na filmiku i w artykule profesor Majewskiej w Angorze: http://newworldorder.com.pl/artykul.php?id=1492)
Ewidentną manipulacją i nieprawdą jest stwierdzenie, że wywiad z Prof Majewską można było zobaczyć przed imprezą 27.10.09 Wywiad pokazany na seminarium “Codex Alimentarius a nasze zdrowie 2″ był pokazany po raz pierwszy i nie był nigdzie wcześniej w całości lub fragmentach publikowany.
(wraz z.kiepskim tlumaczeniem rozpraszalo publike, przemeczona ambitnym programem od 17-tej do 1-szej w nocy)
Tłumaczka Maria, dostała wielkie oklaski (dowody na taśmie video) po co więc te spekulacje i pomówienia ?
(Kompetentny ekspert obywa sie bez slajdow — takie bylo wystapienie Burgermeister)
Bycie ekspertem polega na posiadaniu dowodów i umiejętności ich wykazania, co też Dr Robert Verkerk uczynił i taki wybitny specjalista i naukowiec jak Pan powinien to rozumieć, dlaczego więc próbuje Pan oczerniać Dr.Verkerk-a zarzucając mu rzetelne przygotowanie i podejście do seminarium ? Pozostaje to niezrozumiałe.
(Moze gdybysmy brali wejsciowe 55 pln na grypa666, ludzie byliby lepiej zorientowani)
Może gdyby Pan poważnie podszedł do zagadnienia, to Pańskie spotkania były by w stanie przyciągnąć więcej osób i zbliżyć się frekwencją do imprezy fnbg.org Sugeruje by czas poświęcony na produkcje insynuacji poświęcił się Pan profesjonalnie temu co deklaruje bardziej niż zazdroszczeniu sukcesu innym, będzie to ze zdrowiem dla Pana jak i nas wszystkich jako społeczeństwa.
(Po wroclawskim spotkaniu o 16-tej mielismy dolaczyc do kopii warszawskiego seminarium StopCodex)
Seminaria organizowało fnbg.org (Kampania Natura Bez Granic) Dlaczego świadomie pisze Pan nieprawdę ?
(Moze czuli sie zobowizani faktem, ze wiele osob przybylo w Warszawie z darmowego ogloszenia ich seminariow na naszym blogu? )
Tak, czuli się zobowiązani, zakładali współprace i wynikające z tego przyjazne relacje, dlatego tym większe zaskoczenie złośliwym i nieprawdziwym przedstawianiem przez Pana faktów oraz próbami oczerniania tych ludzi z powodu ich skuteczności w docieraniu do ludzi, oni uważają to za priorytet by informować możliwie duża ilość populacji więc czemu Pan z jednej strony deklaruje to samo z drugiej strony próbuje wykonywać tak obłudną krecią robotę przeciw swoim sojusznikom i sprzymierzeńcom w podobno wspólnej sprawie? Pańska postawa jako działacza społecznego zostawia wiele do życzenia i stawia wiele znaków zapytania do prawdziwych pobudek działania.
(Czy dlatego przyszlo malo osob, mimo ze Krzysztof z kolezanka przedreptali wydzialy Akademii i szpitale miejskie?)
Być może, gdyby w równym stopniu co oni, poświęcił Pan czas na organizacje i dotarcie do potencjalnie zainteresowanych również udałoby się Panu zebrać podobną ilość osób.
(Ku przestrodze, Martwi mnie, ze we wszystkich przypadkach organizatorzy przeciw pandemii wykladaja z wlasnej kieszeni)
Cieszy niezmiernie, że Pan to zauważa, szkoda że nie napisał pan tego na początku, zamiast tego co chwila wytyka Pan cene biletu 55 pln podczas gdy w przedsprzedaży było to 45, studenci i emeryci 30, osoby niepełnosprawne miały wstęp za darmo.
(O ile wiem, wynajem sali w stolicy byl za darmo)
Wynajem sali kosztował w samej tylko Warszawie kilka tysięcy złotych i fakt że była płatna był ogólnie znany, trudno zrozumieć dlaczego rozpowiada Pan świadomie nieprawdę.
(utarg ze wstepu i materialow byl OK (skoro organizatorzy liczyli kase zamiast odwiezc nas na nocleg po polnocy)
Po skończeniu seminarium by uniknąć dodatkowych kosztów sami złożyli ponad 350 krzeseł (sam w tym pomagałem), skłądali sprzęt nagłośnieniowy, kable etc. Został Pan poinformowany, że może Pan z nimi pojechać do hotelu, jednak muszą ukończyć prace porządkowe zanim opuszczą ośrodek. Nie skorzystał Pan, proszę zatem nie mieć pretensji i nie oczerniać z powodu swojej własnej decyzji.
(lecz Jane dostala honorarium plus zwrot kosztow z Krakowa na laczna sume 300 (slownie trzysta) zlotych. Nic straconego, mozna wplacic na jej sajcie. Czy dr Verkerk dostal podobne honorarium, nocleg w pokoju 2-osobowym w akademiku?)
Dr. Verkerk został wraz z Meleni Aldridge zakwaterowany w Hotelu Sobieski natomiast członkowie fnbg.org rzeczywiście ograniczyli się do bardziej “ekonomicznych” warunków noclegowych wychodząc z założenia że pieniądze są przede wszystkim wydawane na organizacje samej imprezy, kosztem wygód organizatorów. W przeciwnym razie cena biletu musiał by opiewać na znacznie wyższe sumy.
(Jane skarzyla sie nam, ze mimo wykorzystania jej nazwiska na plakatach i w ogloszeniach seminarium w 3 miastach http://www.stopcodex.pl/2009/10/spotkanie-z-jane-burgermeister-w-polsce/ organizatorzy StopCodex w stolicy przerwali jej. )
Pani Jane Burgermeister z chęcią skorzystała z zaproszenia by móc przemówić do osób które udało się zgromadzić organizatorom, możliwość wypowiedzi jaką jej dano została przez nią doceniona. Rzekome przerwanie jej które Pan insynuuje nie miało miejsca, została jedynie poinformowana że przekroczyła spodziewany czas wypowiedzi jednak, nikt jej mikrofonu nie zabrał, i przemawiała później do końca swojej wypowiedzi oraz uczestniczyła również w późniejszej dyskusji (dowody na taśmie video).
(Nie wiem, bo podczas jej wystapienia nadrabialem zaleglosci wynikle z oddania Jane mego laptopa po tym, gdy sie okazalo, ze polaczenia internetowego nie bylo — wbrew obietnicom organizatorow i sciagnieciu Jane godzine przed rozpoczeciem seminarium. )
Właściciele obiektu twierdzili że internet będzie obecny, fnbg.org nie mam wpływu na zaistniałe trudności i trudno zrozumieć dlaczego są one przez Pana tak chorobliwie eksponowane.
(Te przejawy ‘oszczednosci’ przez polskich organizatorow i kontrahentow nie przyczyniaja sie do dobrej opinii o Polakach ani do pomyslnego rozwiazania “pandemii”. )
Uwagi które Pan kieruje pod adresem organizatorów w pierwszej kolejności powinien rozważyć Pan sam w stosunku do siebie, swojej postawy i tego co Pan mówi i pisze. Organizatorzy starali się zapewnić nowoczesne sale z obsługą audio-wideo w centrum wszystkich 3 miast tak by osoby które przyjdą, mogły łatwo trafić oraz później się skupić na informacjach zamiast na niedostatkach, stąd właśnie muszą pobierać opłaty by mieć z czego wynająć tak duże obiekty jak ten w Warszawie, Wrocławiu czy Poznaniu, trudno zrozumieć czemu pisze Pan o oszczędnościach skoro oprawa którą przygotowali była rozbudowana i na europejskim poziomie. Czy pije Pan do warunków zakwaterowania w SGGW? Z tego co wiem to ich celem jest organizowanie seminariów a nie bankietów czy wystawnych kolacji dla członków lub osób wspierających. Nawet gdyby dysponowali takim budżetem to z pewnością przeznaczony by został na dofinansowanie biletów ( żeby nie musiały kosztować 45 czy 55 ale żeby było za darmo!) znacznie bardziej niż na wygody ich gości czy ich samych.
Sądze że Pańska zajadła i obraźliwa postawa nie przyczynia się do dobrej opinii o Polakach ani do pomyślnego rozwiązania “pandemii”
Jest mi niezmiernie mdło z powodu Pańskich insynuacji i pisania ewidentnej nieprawdy, nie wiem czy wynika to z niewiedzy czy ze złej woli, jednakże mimo wszystko dobrze było Pana poznać. Cykl seminariów “Codex Alimantarius a nasze zdrowie 2″ okazał się wielkim sukcesem, udało się dotrzeć bezpośrednio do kilku setek osób i to w 3 wielkich miastach by zaznajomić ich z problemami i zagrożeniami wynikającymi z obecnego modelu jaki proponuje przemysł farmaceutyczny. Pan jako aktywista i naukowiec powinien się cieszyć z tego sukcesu ponieważ deklaruje Pan podobno te same wartości i cele, trudno zrozumieć zatem czemu ani razu nie podjął pan aspektu tego sukcesu, natomiast skupił się Pan na wypaczaniu mało istotnych aspektów i próbach podkopywania autorytetu organizatorów na który ciężko i z poświęceniem pracowali dla dobra rozwoju ich organizacji jak i społeczeństwa któremu chcą służyć.
Nie jestem pewien czy zarząd kampanii będzie chciał mieć w ogóle po tym paszkwilu z Panem cokolwiek więcej wspólnego i czy w ogólę się odniosą do tych pomyj które Pan na nich bezpodstawnie wylał. Ja znam tych ludzi, wspieram ich i osobiście po rozmowie którą z Panem odbyłem wtedy w Warszawie ( gdy czekał Pan na odwiezienie do SGGW na nocleg ) odniosłem wrażenie że jest Pan osobą przejętą i oddaną całej sprawie, teraz widzę że jest Pan osobą szukającą rozgłosu, kimś kto na ludzkim nieszczęściu chce się wybić a gdy inni zamiast się “wybijać” i puszyć po prostu biorą się do roboty i udaje się im skrzyknąć ludzi do kupy to Panu głupio i żółć tylko Pan wylewasz a jedyne co potrafisz powiedzieć to to, że bilet kosztował 55 zł! Dla mnie, jest Pan żałosnym pozorantem. Wstyd Panie Bein – Wstyd !
....................................................................................Mój drugi wpis ( a raczej dyskusja pod nowym tematem)
http://grypa666.wordpress.com/2009/11/02/stan-wyjatkowy-na-ukrainie/#comments
Pod adresem Pańskiego obraźliwego i kłamliwego wpisu zamieściłem swój komentarz i radze się do niego odnieść. Sprawa z pewnością będzie mieć swoje reperkusje natomiast od Pana reakcji zależy w jakim stopniu i w jakiej formie to nastąpi. To co Pan napisał, te pomówienia, insynuacje nie zostaną pozostawione same sobie. Z góry pragnę Pana poinformować, że dokonałem backup-u Pańskiego “wpisu” także zmienianie treści pod osłoną nocy nie ma sensu. Posunięcie którego Pan dokonał bardzo źle o Panu świadczy i od tego momentu z bardzo dużym zainteresowaniem będę obserwować Pańskie posunięcia. Nie do końca jestem w stanie stwierdzić, czy jest Pan jedynie zazdrosny sukcesu osób które Pan opluł czy być może jest Pan agentem wpływu, z pewnością jednak to co Pan uczynił nie wynikało z Pańskiej głupoty i niezrozumienia tematu ponieważ nosi znamiona świadomego zniesławienia.
W trakcie rozmowy którą z Panem odbyłem w Warszawie, bardzo dużo wspominał Pan o Żydach, twierdził Pan że sam się z nich wywodzi i że ta nacja ma przykazane zniszczenie naszego kraju, również w trakcie dyskusji z Jane Burgermaister Pański łysy towarzysz podpuszczał sale do antysemickich wypowiedzi. Jest rzeczą zaskakującą, że z jednej strony podjudza Pan przeciwko Żydom z drugiej strony powołuje się na bycie Żydem z trzeciej strony zarzucam Pan Polakom antysemityzm a w między czasie Pański łysy współpracownik podburza sale ukrytym antysemityzmem i faszystowską propagandą.
Można gołym okiem zaobserwować że wkłada Pan dużo wysiłku w destabilizacje i wywrotowe działania nie mające nic wspólnego z troską o zdrowie Polaków. Nie ma chyba żadnej wątpliwości iż wykonuje Pan kawał solidnej pracy, pytanie jednak jest następujące – DLA KOGO PAN PRACUJE ?
Całość Pańskich wystąpień tych oficjalnych jak i nieoficjalnych w rozmowie w 4 oczy została zarejestrowana ( miałem przy sobie działający microport ), również Pańskie wypowiedzi o Żydach, o Pańskim pochodzeniu, opowieści o tym jak to Żydzi mają zaorać Polskę i zniszczyć nasz naród. Stoi to w dużej sprzeczności z tym co Pan prezentuje na co dzień “goniąc żydożerców” z forum grypa666 choć jednocześnie ich Pan podpuszcza do antysemityzmu – zaiste – talmudyczna mentalność.
Póki co materiały zostały zdeponowane w dwóch lokacjach i raczej nie zamierzam ich upubliczniać, nie należę do ludzi podłych, jednakże z zainteresowaniem będę się Panu przyglądać, Panu jak i Pańskim oraz pana pracowników poczynaniom na terenie Polski.
Pozdrawiam
Szewczyk Dratewka
..................................................................................................................Mój trzeci i ostateczny wpis.
http://grypa666.wordpress.com/2009/11/02.....omentarzy/
http://grypa666.wordpress.com/2009/10/31.....nika-2009/
W nawiasach znajdują sie komentowane sformułowania, pochodzą z wpisu:
“ciekawe” aspekty organizacyjne, o czym na końcu, ku rozwadze Rodaków"
Panie Bein, rozwagę których dokładnie "Rodaków" ma Pan na myśli, jakie jest Pańskie rozumienie słowa "Rodak"? Proszę to sprecyzować, na kanwie Pańskich antysemickich wypowiedzi i podpuszczania ludzi do takich samych postaw w połączeniu z Pańskimi opowieściami o Pańskim rzekomo żydowskim pochodzeniu - ten wywód mógłby być najciekawszą rzeczą jaką Pan kiedykolwiek opublikował .
"Najbardziej udało się spotkanie w krakowskim teatrze Groteska"
Jakaś nowa definicja zwrotu "najbardziej się udało"? Sam Pan pisze poniżej że tam przyszło raptem 100 osób ( czego nawet nie widać na zdjęciach, może to kolejny wymysł? ) Na "Codex Alimentarius a nasze zdrowie" były 3 setki osób i nie pisze tego by się przechwalać bo to mogli by robić jedynie organizatorzy tej imprezy, piszę by wykazać Pańskie pozoranctwo i błazenadę która Pan uprawia, nadymanie faktów tudzież ich tuszowanie. Nie czujecie Pan zażenowania patrząc w lustro ?
"w Teatrze Groteska"
Fakt - Groteska ;]
"Krakow 26.10.2099 Spotkanie zorganizowala Świnska Sprawa (www.swinskasprawa.pl) wraz z członkami stowarzyszenia Cywilizacja Życia, które czeka na rejestrację w sądzie. Jane Burgermeister po przyjeździe odpoczeła chwile w luksusowym hotelu w centrum Krakowa."
WOW! Wcześniej nie pisaliście o luksusowym hotelu, skoro macie na takie luksusy to może trzeba było ludziom odpuścić te 15 pln i za darmo wpuszczać ? ;-] Kampanii z tego co wiem nie stać na takie luksusy. Panie Bein zakładam, że przeszła już chandra z powodu spania w tak plugawym miejscu jak warszawski akademik SGGW ;] Jak się chce ratować świat to nie zawsze się śpi w luksusach, czasem trzeba w zwykłym łóżku, szczególnie jak się o braku noclegu wspomina za 5 dwunasta i dla zapominalskich gości trzeba owego szukać na ostatnią chwile - taka to bolesna prawda.
"Na piechotę poszliśmy do sali teatru Groteska. Od razu widać było klasę świetna obsługa"
Nie ma to jak z braku laku sobie samemu kadzić - żenada aż kapie z monitora.
"z ochroną osobistą dla dziennikarki."
Najbardziej sensacyjny wątek całego wpisu, czemu zatem go zabrakło w poprzedniej wersji wpisu ? Czy spodziewaliście się Państwo ataku CBA - KAMIKADZE w 747 wysłanych przez Kopacz ??? Kto robił za goryla i czy miał zapas bananów z Monsanto?
"Podczas pierwszej cześci Jane Burgermeister mówiła non-stop przez 45 minut."
Czy robiła w między czasie jakieś wdechy i wydechy czy tak się od luksusów zapowietrzyła, iż jechała na zapasie przez 45 minut non-stop?
Pisał Pan że na seminarium w Warszawie organizatorzy doprowadzili ją do rozstroju nerwowego, być może była to jedynie opóźniona reakcja na 45-minutowy non stop talking w Grotesce ;] ?
"W przerwach były filmy"
W przerwach na wdechy i wydechy ? To musiały być bardzo krótkie formy filmowe, może reklamówki Baxtera i Novartis puszczone od tyłu tak by było słychać głos szatana każącego zażywać szczepionek ?
"szlifów audiowizualnych dodał Marek Podlecki, który pod koniec czerwca br. zainicjowal antyszczepionkową kampanię, utworzył blog grypa666, nagrał chyba dotąd najlepszy na youtube filmik anglojęzyczny z Jane Burgermeister "
A co na to Hollywood ? Czy na rozdaniu nagród utworzą nową kategorie nagród? Coś w stylu "Najlepszy film z Jane Burgermaister na YT" Wajda z Zanussim by chyba zwariowali, a Polański powiesił by się na skarpecie w celi!
"wykreował nowy “autorytet” — Beina"
Zachodzi zatem pytanie kto wykreował Pana Marka, czy może sami się wykreowaliście na wzajem wyciągając się za nosy z kapelusza zwanego "walka ze złymi koncernami" Młodzież na Internecie czeka na nowe idee i kolejnych wrogów, pole do popisu szerokie.
Zagadnienie kreowania jest bliskie zagadnieniu pozowania - nazywa się inaczej ale jest tym samym.
"dla douczonych Polaków".
Format rodem z TVN, oni tam też douczają Polaków ten ciemny nie koszerny kato mocherowy zaścianek np. Pani Kwaśniewska douczała swego czasu, tak że naród nawet w Dzierżoniowie wie już jak jeść beze więc ją zdjęli już z anteny. Jedyna osobą która tego nie oglądała to był Pan Wejchert - i "słodko" za to zapłacił ;-]
"Było ok. 100 osob, wstęp 15 pln,"
W poprzedniej wersji wpisu widniała liczba 80! Kreatywna księgowość Panie Bein ? Żenada zaczyna u Was przeganiać sensacje - niesamowite, jak Wam się to udaje? Proszę nam zdradzić Pański przepis na sukces ? ;]
"pytania dość zaawansowane nt. “teorii spiskowych” i “satanistów”
Będzie jakaś relacja wideo? Chętnie bym się do-edukował, stanąłem na chemtrailach o których swego czasu popełniłem nawet "chyba dotąd najlepszy na youtube film" Hollywood nadchodzę (a za mną Pan Marek z najlepszym wywiadem anglojęzycznym z Jane) Czy starczy tam dla nas obu mniejsca?
"lecz nieobecni bywalcy bloga grypa666 nic nie stracili (oczywiście poza bezpośrednim kontaktem z czarującą Jane)"
To po co Pan ludziom głowę zawracał i kazał płacić 15 pln, skoro mogli zostać w domu. Żeby sobie za kilka złotych mogli Jane dotknąć? Widać to było od początku w Warszawie że Pan to jak jakiś objazdowy cyrk z małpą w klatce traktuje. Czy ona o tym wie że jej ciało było obiektem handlu i to za 15 pln od łepka? Jak się o tym dowie to więcej Panu nie udzieli wywiadu i na czym Pan wtedy będzie budować swoją popularność w Internecie? Nie wyśle już więcej żadnej "niepotwierdzonej" wiadomości i papa Panie Bein trzeba będzie poszukać uczciwej pracy, wie Pan co to?
"Tłumacz doskonale tlumaczył jednocześnie z wypowiedzią, oszczędzając czas, co było mankamentem w pozostałych spotkaniach; zasłuzył na każdy grosz swej gaży. Zabrakło czasu, by dać wszystkim szanse na zadanie pytania."
Czemu zabrakło czasu, tłumacz się nie zorientował że Jane skończyła po 45 minutach i tłumaczył echo ?
"Wynajem sali byl dość kosztowny, 1600 zł,"
Pisać to można cuda, niech Pan fakturę pokaże, na pewno ma Pan tą fakturę, czytelnicy czekają z niecierpliwością.
"jednak sala była z klasą i w centrum. Deficyt finansowy podreperowały nieco datki od sympatyków grypa666 oraz płytki dvd z autografami Burgermeister i Beina. "
Czy odważył się Pan zrobić osobne autografy swoje i Jane czy asekurancko były one wspólnie? Głupio by było nie sprzedać żadnej płyty tylko ze swoim autografem ;-]
"sprostowania: organizator fnbg.com, a nie stopcodex;"
Panie Bein, dziękuje za chwile radości i szczęścia które mi Pan sprawił robiąc z siebie powtórnie kompletnego osła, a miał Pan szanse. W celu wyjaśnienia przyczyny łez które kapią mi ze śmiechu radze udać się pod wskazany w Pańskim "sprostowaniu" adres fnbg.com, przeczytać komunikat który tam widnieje, a następnie podać właściwy adres czyli to co było w opublikowanym do Pana komentarzu podawane kilka razy - fnbg.org
Pana naprawdę nie trzeba atakować, Pan sobie robi to sam i nie wiem czy to wynika z jakiegoś masochizmu, ale jak można poważnie traktować człowieka co, kłamie, bzdury pisze, jak na dłoni widać, że kupy się to wszystko nie trzyma, ale daje się mu szanse rehabilitacji ( każdemu sie choć raz należy ) a Pan to wszystko marnotrawi w tak głupi sposób.
Czy goście Pańskiego forum naprawdę są w stanie uwierzyć, że taka fajtłapa i flejtuch jest w stanie realnie być przywódcą i wyznacznikiem w jakiejkolwiek sprawie? Pan przecież nie potrafi zawiązać sznurowadła, a pozuje Pan na obrońcę ludzkości, skąd się Pan w ogóle w Polsce wziął i czemu musiał Pan wyjechać z Kanady ?
"Kwestia oplaty za sale czeka dowodu od organizatorow, na razie oparta na informacji uzyskanej w recepcji osrodka"
Sugeruje rozpocząć kolejny wątek Pańskiej krucjaty o lepsze jutro, otóż poza pławieniem się w świńskiej pianie, proszę rozpocząć wątek śledczy w sprawie faktury z Warszawy. Ponieważ Jane jest bardzo zajęta, sugeruje poprosić o pomoc posłankę Julię Piterę, która w wykrywaniu afer czyje się jak dorsz w wodzie.
"Najdłużej przemawiał zaproszony z Holandii dr Robert Verkerk"
Uff, już nie chciałem nic wcześniej mówić gdy napisał Pan Robert "Berkerk", przez chwile myślałem że byliśmy na różnych seminariach. Dobrze że pan się poprawił.
"Treści przekazane przez niego można znaleźć np. przez strony SwinskaSprawa.pl, NaturalNews"
Może Pan przybliżyć w którym dokładnie miejscu ŚwińskaSprawa w jakikolwiek sposób informuje o istnieniu ANH czy dr Roberta Verkerka ? Ja się tam nie doszukałem takich informacji, w sumie to się tam niczego nie doszukałem, gdyż nie ma tam nic poza pierwszą stroną, z której można się dowiedzieć o spisku przemysłu farmaceutycznego który niewątpliwie ma miejsce, jednakże nie jest to żadne odkrycie ameryki, większość ludzi wie o tym od dawna.
Zakładam, że miał Pan na myśli stronę StopCodex.pl gdy pisał Pan o miejscu z którego można się zapoznać z pracami ANH ale pęd do autopromocji i żałosna zazdrość nie pozwoliły Panu na opublikowanie tego adresu.
"Prof. Majewska “była obecna” w formie projekcji 50-minutowego video wykładu nt. szczepionek i H1N1. Bywalcy naszego bloga widzieli to samo w artykule zamieszczonym w Angorze “Ja się nie szczepię”
Widzę, że dalej z uporem Pan bezczelnie kłamie, proszę wytłumaczyć Pańskim gościom i mnie, jak to możliwe, żeby gazeta "Angora" która jest formą drukowaną na papierze była wstanie zamieścić video wywiad. Dla niewtajemniczonych powiem że sekunda wideo w standardzie PAL ( Europa i Azja ) ma 25 klatek na sekundę, zatem jeśli wywiad miał aż 50 minut to dawało by to astronomiczną wręcz ilość stron do poklatkowego wydruku. Jednocześnie pragnę zauważyć, że wywiad posiadał też ścieżkę dźwiękową, której nie dało by rady zastąpić szeleszczeniem gazety, precyzując był to głos osoby mówiącej do kamery oraz muzykę w przerywnikach na pytania. Kwestie niezgodności daty wydania gazety z nakręceniem wywiadu pozostawiam jako mniej ważną.
"Ten lekarz kandydował kiedyś na Prezydenta RP, gdyby go wybrano, Polska wyglądałaby zapewne dziś zdecydowanie lepiej."
Panie boże uchroń Polskę, Pijanemu Kwaśniewski z narcyzem agentem Bolkiem do stóp by nie dorósł. Mały, zarozumiały konus który się wszędzie wcinał. Największa żenada z tym Panem była w Poznaniu, gdzie pomimo iż ludzie byli kulturalni i cierpliwi to go w końcu wygwizdali i kazali oddać mikrofon. Z tego co Pamiętam to nie wspominał nic o Panu, pewnie nie zauważył Pańskiej obecności, natomiast Pańska fascynacja tym narcyzem jest jak najbardziej zrozumiała.
"Temat powołania Partii Zdrowia rzuciliśmy kilka tygodni temu na naszym blogu – zaraz potem próbowano nas wrobić w prowokację."
Panie Bein, przecież gdyby ktoś Was w końcu zauważył i potraktował jako realnego przeciwnika to by Wam linkę od hamulca odcięli w samochodzie i już. Niestety służby jakoś Pana omijają szerokim łukiem coś jak w filmie "Tajne przez poufne" ( lub być może dlatego że sam Pan jest agentem wpływu robiącym zamieszanie na zlecenie ) i jedyne świnie na jakie może Pan liczyć to te co sobie je Pan sam podłoży - bardzo głupia sprawa rzekłbym nawet świńska.
"Może gdyby brac wejściowe 55 pln na grypa666, ludzie byliby lepiej zorientowani"
Dalej to Pana tak boli, że w Warszawie, Wrocławiu i Poznaniu było każdo razowo po parę setek ludzi co płacili te 45-55 pln a na "Groteskę" w Krakowa pomimo marnych 15 pln przyszło tyle co kot napłakał, nie wspominając o marginalnym zainteresowaniu we Wrocławiu - wstęp wolny i raptem 20 osób ! Wow - ambicje ambicjami a rzeczywistość skrzeczy .
" Czy dlatego przyszlo mało osób, mimo że Krzysztof z koleżanką przedreptali wydziały Akademii i szpitale miejskie? Tekst zredagowała osoba polecona przez organizatorów seminarium o Kodeksie."
Nawet jeśli to prawda i ta sama osoba redagowała oba zaproszenia czyli użyto do redagowania tego samego człowieka o takich samych kwalifikacjach i pomimo tego na Pańskie oba spotkania przyszło łącznie 100 osób a na imprezę na którą Pan tak pluje łącznie kolo 750 ( na oko, konkretnie mogą powiedzieć organizatorzy ) to oznacza to że to nie ogłoszenie ich odstraszyło tylko coś innego, a co? To już Panu zostawiam do przemyśleń.
Podsumowując, z obserwacji Pańskiej osoby bezpośrednio oraz poprzez Pańskie internetowe wyskoki wynika, iż mało prawdopodobne by mógłby Pan być jakimkolwiek wyznacznikiem w czymkolwiek, jest Pan tak żenujący że nawet najgorliwsi poszukiwacze spisków się po chwili się z Pana śmieją.
Możliwe jest też, iż Pańskie pajacowanie jest zamierzone, i spełnia Pan role agenta wpływu, który ma skupić wokół siebie tylu ilu się da a następnie dokonać spektakularnego ośmieszenia swojej osoby jak i wszystkich osób z Panem związanych godząc tym samym w ruch na lidera którego będzie się Pan próbował uzurpować za pomocą różnych socjotechnicznych sztuczek jak np. zakładanie dwóch różnych portali / blogów ( grypa 666 / Świńska Sprawa ) i promowania jednego przez drugi.
Przyznam szczerze, że dzisiaj odpuściłem sobie w kilku miejscach język parlamentarny i pofolgowałem sobie w złośliwościach i docinkach, jednakże Pańska ułomność i nie poukładanie w sprawach najprostszych są tak rażące, iż trudno obok tego przejść spokojnie. Być może gdyby ograniczył by Pan swoją zawiść i żenujące pomówienia, cała ta tragikomiczna sytuacja nie miała by miejsca, przynajmniej jeśli chodzi o moją osobę, za inne osoby które o Panu wypowiadają się w podobnym tonie nie odpowiadam.
Proszę również już więcej nie wypisywać do mnie mailów, to samo tyczy się Pana Marka, po przeczytaniu tego czegoś co miało wg Pana być "sprostowaniem" doszedłem do wniosku że nie będę się już z Panem wdawać w jakiekolwiek dyskusje, ta publikacja jest moją ostatnią odpowiedzią, dzisiejszą korespondencje obu Panów skasowałem bez czytania.
Z mieszanymi uczuciami pozdrawiam
Szewczyk Dratewka
P.S.
Dla tych którzy mnie jeszcze nie rozgryźli, podpowiem że mój tato pracuje dla pewnej austriackiej firmy i bardzo nie lubią tam niejakiego Pana Piotra z Kanady, więc tato dał mi zlecenie był go załatwił ciętym językiem i trafną ripostą co też bezlitośnie czynie.
....................................................................................................................................................... KONIEC
Walnąłem tego kloca bo po mojej konfrontacji z Panem Bein-em dostałem trochę mailów również stąd w sprawie tego Pana. Ogólnie rzecz biorąc maile sprowadzały się do tego, że gratulowano mi rozprawy z tym hochsztaplerem. Założyłem ten wątek tutaj, gdyż na blogu Pana Beina posty dziwnym trafem znikają, lub zmienia się ich treść bez wyraźnego zaznaczenia że takie zostały dokonane. Piszę tu bo uważam tego jegomościa za osobę ośmieszającą środowiska sceptyczne względem doniesień mainstream-owych mediów nt grypy i jeśli taka osoba ma chciała by być głównym źródłem informacji na wyżej wymieniony temat to ja będę pierwszym który się zaszczepi ;|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Arwena
|
Wysłany: 02:23, 03 Lis '09
Temat postu: |
|
|
Brawo!
ostro ale w samą dziesiątke.
Respect!
_________________ możliwość pomylenia się to część bycia wolnym
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Norbi
|
Wysłany: 02:37, 03 Lis '09
|
|
Że Bein to świr - wiedziałem odrazu, że prostak - po czasie.
Szkoda tylko dzieciaków którym pierze mózgi i portfele.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
capricornus
|
Wysłany: 09:08, 03 Lis '09
|
|
Bardzo sią cieszę, że został założony ten temat ponieważ nie dowiedziałbym się o tych wpisach Pana Beina. Poczułem się wywołany do tablicy. Jako klub Pralnia w Krakowie byliśmy współorganizatorem spotkania w Grotesce. Spotkania, na które podkreślam nie zapraszaliśmy Pana Beina. Jedynym zapowiedzianym gościem była Pani Jane Burgermeister. Uważamy, że 130 osób około, które były to nie sukces ale nie takźle biorąc pod uwagę, że nie tak jak na spotkaniach StopCodexu gdzie zaproszonych prelegentów było wielu, tutaj była nim tylko Pani Burgermeister więc było to z założenia mniejsze przedsięwzięcie. Dlatego bilety zostały skalkulowane po 15 zł tylko dla pokrycia kosztów ( nie udało się niestety ) . A teraz co do wypowiedzi Pana Beina. Nie podoba mi się, że stawia nas po jakiejś drugiej stronie barykady i będę to musiał na jego blogu poruszyć lecz najpierw z szacunku dla czytelników tej strony wyjaśnię :
1. Jak wcześniej wspomniałem Pan Bein nie był przez nas zapraszany jako gość i niestety tylko błąd drugiego współorganizatora pozwolił na to, że wystapił na scenie czego niestety żałuję.
2. Pani J.Burgermeister nie miała żadnej osobistej ochrony. Spotkanie było zabezpieczane przez firmę ochroniarską z prostego powodu. Jako współorganizatorzy byliśmy odpowiedzialni za ewentualne szkody i nie chcieliśmy dopuścić do jakiejkolwiek prowokacji.
3. Jak już wspomniałem Pani JB była jedynym gościem i mówienie przez P.Beina, że w przeciwieństwie do Warszawy nikt jej nie przerwał jest głupotą ponieważ nikt oprócz niej nie miał występować więc nie musiała ograniczać czasowo swojej prelekcji.
4. Koszt organizacji był wyższy niż to się Panu Beinowi zdaje a jego prowokacyjne wpisy mogą tylko zniechęcić ludzi do uczestnictwa w innych współorganizowanych przez nas spotkaniach.
Jeszcze raz dziękuję autorowi tego tematu za założenie go i zwrócenie uwagi na problem.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
SzewczykDratewka
|
Wysłany: 10:33, 03 Lis '09
Temat postu: Re: Piotr Bein - Podupadły naukowiec czy agent wpływu? |
|
|
capricornus napisał: | Bardzo sią cieszę, że został założony ten temat ponieważ nie dowiedziałbym się o tych wpisach Pana Beina. Poczułem się wywołany do tablicy. Jako klub Pralnia w Krakowie byliśmy współorganizatorem spotkania w Grotesce. |
Najwyraźniej Pan Bein coś zapomniał o Was wspomnieć, coś często mu się zdarza przypisywać sobie nie swoje osiągnięcia i mylić fakty, chyba zbyt często jak na osobę co podobno chce je "odkrywać"
capricornus napisał: |
Spotkania, na które podkreślam nie zapraszaliśmy Pana Beina. Jedynym zapowiedzianym gościem była Pani Jane Burgermeister. |
Bardzo cenna uwaga, ten Pan przypisuje sobie co się tylko da, jeszcze chwila, a okaże sie iż to on pozwał ONZ/WHO albo co lepsze że sam odkrył wirusa ptasiej grypy w szczepionkach Baxtera, gdy przypadkiem wpadł do Czech na piwo, nic tylko dziękować światu za Pana Bein-a ;-]
Uważamy, że 130 osób około, które były to nie sukces ale nie takźle biorąc pod uwagę, że nie tak jak na spotkaniach StopCodexu gdzie zaproszonych prelegentów było wielu, |
Gratuluje Państwu, zebranie 130 osób jest również osiągnięciem, Pan Bein na początku podawał że było 80 potem 100 więc przyznaje że z ironią wyrażałem się o frekwencji, sądząc że być może nie było nawet 30 - sądziłem tak z powodu krętactw które były już widoczne po stronie Pana Bein-a, nie przedstawił żadnych zdjęć poza jednym ze sceny ( Jane, On, i jeszcze jedna osoba ) plus ta kreatywna księgowość - wszystko razem było mało wiarygodne.
Pragnę jednocześnie zauważyć, iż spotkania w Warszawie/Wrocławiu/Poznaniu organizowała Kampania Natura Bez Granic ( fnbg.org ) co zostało już wielokrotnie podkreślone, chociażby z tego względu że Pan Bein ewidentnie unikał podawania tej nazwy wprowadzając wszystkich świadomie w błąd. StopCodex.pl jako członek fnbg.org pomagał w organizacji tych imprez jednak nie był organizatorem nadrzędnym, było nim fnbg.org
tutaj była nim tylko Pani Burgermeister więc było to z założenia mniejsze przedsięwzięcie. Dlatego bilety zostały skalkulowane po 15 zł tylko dla pokrycia kosztów ( nie udało się niestety ) . |
Znam(y) ten ból, niestety przy tego typu działalności (a może i stety właśnie) zarobek jest czymś co wydarza się rzadko i jeśli już to w bardzo ograniczonym zakresie, jednak wydaje mi się że to dobrze, ponieważ odstrasza to choć część hochsztaplerów mogących chcieć zarobić na sensacji - od tego mamy TVN ;-]
A teraz co do wypowiedzi Pana Beina. Nie podoba mi się, że stawia nas po jakiejś drugiej stronie barykady i będę to musiał na jego blogu poruszyć |
Jak już Pan to zrobi, proszę podać tutaj linka w tym temacie, bardzo chętnie zaznajomię się z odpowiedzią Pana Bein-a.
Nie zależnie od tego sugerowałbym poinformować Panią Jane Burgermaister o tym jak Pan Bein używa czy wręcz szarga jej nazwisko poprzez swoje błazenady. Jeśli Pani Jane Burgermeister zależy na przekazywaniu rzetelnych informacji, chce informować ludzi i dyskutować, bardziej niż dawać się wrabiać w role małpy w cyrku zwanym "BEIN" to zadawanie się z tym człowiekiem jest dla niej wysoce nie wskazane.
Dla jej własnego dobra oraz dobra osób które ją wspierają bardziej niż wykorzystują do promowania samego siebie radziłbym ją o tym wszystkim poinformować. Nadmienię tylko jeszcze coś co zostało napisane przez Pana Marka Podleckiego ( współpracownika Pana Bein-a)w bezpośrednim liście do mnie (mail do wglądu):
Dodam, ze nosi sie ona z zamiarem napisania wlasnej recenzji ze spotkania
i tylko od nas zalezy czy to sie ukaze. Jak na razie ja przed tym powstrzymujemy.
Ciekawi mnie niezmiernie czy Pani Jane Burgermaister ma w ogóle choć zielone pojęcie co Ci Panowie wyprawiają z jej nazwiskiem, bo zakładam że totalną bzdurą są sugestie Pana Marka Podleckiego iż to oni kontrolują co Jane napisze lub nie, co najmniej jak gdyby ta Pani byłą ich własnością i sami jej pisali co ma mówić.
lecz najpierw z szacunku dla czytelników tej strony wyjaśnię :
1. Jak wcześniej wspomniałem Pan Bein nie był przez nas zapraszany jako gość i niestety tylko błąd drugiego współorganizatora pozwolił na to, że wystapił na scenie czego niestety żałuję. |
Trudno nie rozumieć tego bólu, obecnie Pan Bein jest jak to coś co się przylepia do buta, każdy kto w to wdepnie żałuje swego kroku, najwyraźniej coraz więcej osób zaczyna to zauważać ( przynajmniej sadząc z tego co dostałem w mailach, jak również i Pańskiej mocno zdystansowanej postawy )
2. Pani J.Burgermeister nie miała żadnej osobistej ochrony. Spotkanie było zabezpieczane przez firmę ochroniarską z prostego powodu. Jako współorganizatorzy byliśmy odpowiedzialni za ewentualne szkody i nie chcieliśmy dopuścić do jakiejkolwiek prowokacji. |
Jak rozumiem, mowa jest o firmie ochroniarskiej która jest stale opłacana przez zarządców Teatru Groteska, niezależnie od tego kto tam występuje i jaki rodzaj imprezy ma miejsce. Z sugestii Pana Bein-a można wywnioskować że zostały w związku z przyjazdem Pani Jane Burgermaister podjęte przez niego jakieś nadzwyczajne środki bezpieczeństwa, co najwyraźniej również nie miało miejsca i jest tylko manipulacją mającą na celu "podkręcenie" NEWS-a.
3. Jak już wspomniałem Pani JB była jedynym gościem i mówienie przez P.Beina, że w przeciwieństwie do Warszawy nikt jej nie przerwał jest głupotą ponieważ nikt oprócz niej nie miał występować więc nie musiała ograniczać czasowo swojej prelekcji. |
Zaświadczam Panu, że w Warszawie również nikt jej nie zabrał mikrofonu, została jedynie poinformowana że kończy nam się czas ale i tak jeszcze potem stała i mówiła, my tam siedzieliśmy do 1:00 w nocy! Naprawdę zdumiewa ile wysiłku Pan Bein wkłada w insynuacje, pomówienia i produkowanie fikcji, niestety ktoś inny potem musi poświęcić drugie tyle by to odkręcić. ( w tym przypadku ja się tego podjąłem, bo tam byłem więc wiem co i jak i tym bardziej mnie oburzają kłamstwa tego Pana)
4. Koszt organizacji był wyższy niż to się Panu Beinowi zdaje a jego prowokacyjne wpisy mogą tylko zniechęcić ludzi do uczestnictwa w innych współorganizowanych przez nas spotkaniach. |
Odniosłem DOKŁADNIE takie samo wrażenie względem Pana Bein-a i tego jak usilnie tuszuje osobowość organizatora w Warszawie raz podając że był to StopCodex.pl a raz ( jak go docisnąłem ) ze fnbg jednak zamiast końcówki adresu .org podał .com - naprawdę trudno uwierzyć, że to wszystko wynika z jego niedbalstwa, a raczej z celowej dezinformującji.
Jeszcze raz dziękuję autorowi tego tematu za założenie go i zwrócenie uwagi na problem. |
Nie ma sprawy, po to w końcu tutaj jesteśmy żeby tropić ni tylko to co nam rządy i korporacje robią za plecami ale także i oszołomów w naszych własnych szeregach, którzy jedynie nam szkodzą ośmieszając nas i zwodząc poniektórych bardziej łatwowiernych na ślepe tory.
Gratuluje Panu postawy i otwartości wypowiedzi.
Pozdrawiam
Szewczyk Dratewka
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
capricornus
|
Wysłany: 18:24, 03 Lis '09
|
|
Szewczyk D. dla wyjasnienia drobiazgów, podam, że ochrona była zatrudniona przeze mnie. Nie dla ochrony P.Jane Burgermeister ani tym bardziej PB! Podpisywałem wynajem sali i nie miałem najmniejszej ochoty płacić za ewentualne uszkodzenia np foteli. A przy spotkaniach gdzie są pewne emocje wystarczy jeden świr na sali i kłopot gotowy.
Jako klub Pralnia organizowalismy już trochę spotkań na tematy niepopularne, kontrowersyjne czy jak ich tam nie nazwać więc to co opiszę teraz nie jest autocenzurą własnej działalności tylko wyrazem szacunku dla tych, którzy do nas przychodzą.
Około tydzień przed imprezą w Grotesce urządziliśmy Panu Beinowi spotkanie u nas w klubie, sądząc, że będzie miał coś ciekawego do powiedzenia ( naiwność jest cechą ludzką a poza tym spotkania w realu zawsze dają możliwość lepszej oceny prelegenta ). Mam nagranie spotkania ale w przeciwieństwie do nagrań innych spotkań w naszym klubie, które są dostępne na naszej stronie, tego nagrania nie zamieszczę. Krótko wyjaśnię, dlaczego. Jeżeli pragnę zorganizować spotkanie o tematyce religijnej to tak je reklamuję ale jeżeli informuję, że spotkanie będzie na temat szczepień i tematy z tym powiązane to oczekuję, ze osoba zaproszona w takim celu rozumie to tak samo. Niestety na nic zdało się sprowadzanie rozmowy na główny temat a moją rezygnację przypieczętowała odpowiedź Pana Beina udzielona jednej z słuchaczek - Co mamy więc robić w sprawie tych szczepień Panie Piotrze - a Pan Piotr na to - Modlić się, modlić się!
Pan Bein jako neofita musi rozgłaszać swoją wiarę wszem i wobec i sprowadzać do niej każdą dyskusję. Podkreślam, że gościliśmy u nas osoby, z którymi nie zawsze mamy te same poglądy ale zawsze była z tego wartościowa dyskusja oprócz konkretnej prelekcji. W przypadku zaproszenia Pana Beina przyznaję wprost - to był błąd.
Jest on w stanie skompromitować każdy poważny temat i mam wrażenie, że komuś o to właśnie chodzi!!!
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Samouczek
|
Wysłany: 18:54, 03 Lis '09
|
|
Samouczek napisał: | Nie daj się zbałamucić sensacjami Jane Burgermeister (grypa666.wordpress.com i birdflu666.wordpress.com), te sensacje służą tylko i wyłącznie kondycjonowaniu wiary w chorobotwórcze wirusy, które to w rzeczywistości nie istnieją!
viewtopic.php?p=116087&highlight=#116087
|
Tak jak to powyżej napominałem, wygląda na to, ze rzeczywiscie Bein & Co to tzw.
Kontrolowana "Opozycja"
*
*
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Norbi
|
Wysłany: 22:38, 03 Lis '09
|
|
Moją uwagę w komentarzu "Burgermeister w Polsce 26-28 października 2009" na grypa666 przyciągnęła beinowa troska o czyjeś pieniądze.
Cytat: | Krzysztof, który finansował wszystkie wydatki organizacyjne (hotel, przejazdy z Warszawy i do Wiednia, taksówki) i zadbał nawet o drobiazgi, takie jak posiłki dla gości i ochronę, ujawnił nam też, że tekst zaproszenia na spotkanie zredagował mu specjalista od marketingu za “jedyne” 250 zl. Zaciekawiony przeczytałem dzieło tego “specjalisty”; gdybym dostał takie zaproszenie, ziewnąłbym i wyrzucił do kosza. Czy dlatego przyszlo mało osób, mimo że Krzysztof z koleżanką przedreptali wydziały Akademii i szpitale miejskie? Tekst zredagowała osoba polecona przez organizatorów seminarium o Kodeksie. |
Co pan Krzysztof powinien zrobić ze swoimi pieniędzmi?
Cytat: | Nie mogę spać, gdy ktoś chrapie, więc po paru godzinach snu zasiadłem do laptopa, lecz niestety, z akademika nie łapałem internetu. Wrocławski marketingowiec “zabrał” nam równowartość lepszego hotelu niż ten pokój dla mnie i Marka. Po co redagowałem więc treść tego ogłoszenia (robota na 5 minut)? |
No i kto rąbnął stówę?
Cytat: | Jane też się dołożyła wciskając organizatorom spotkania w Krakowie na siłę 100 Euro |
Podsumowując - to, jak bardzo kwestie finansowe zajmują Beina świadczy o prawdziwym celu jego działań w Polsce
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
wintermute
|
Wysłany: 22:49, 03 Lis '09
|
|
Generalnie zgadzam się z przedmówcami. Cały ten "ekspert ludobójstwa XXJ wieku" to jakiś żart. Obejrzałem dawno temu ten genialny filmik "Piotr Bein o szczepionkach" i myślałem że padnę na cycki, których nie mam. Powstało jeszcze chyba 5 kolejnych części tego "arcydzieła". Żenua. Wracaj Pan do tej swojej Kanady, czy tam Izraela...
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
capricornus
|
Wysłany: 23:53, 03 Lis '09
|
|
Po przeczytaniu co Pan Bein nawypisywał na swojej stronie a nie mogąc pod jego artykułem dodać komentarza z powodu ich zamknięcia, muszę zainteresowanym wyjaśnić kolejne kilka spraw oprócz swojego wcześniejszego wpisu.
Prawdą jest jak wspomniał Szewczyk D, że klub Pralnia nawet nie został przez niego wspomniany jako organizator. Pisze tam o jakiś 100 euro wciśniętych organizatorom przez J.Burgermeister. Jako współorganizatorowi NIC MI O TYM NIE WIADOMO! Jakieś bzdury o skróconym ponoć wynajmie sali itp. Pisze o jakiś datkach dla organizatorów, o których nigdy nie słyszałem.
Pan Piotr Bein stracił u nas całkowicie wiarygodność. Jest ewidentną piątą kolumną.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
boooor
|
Wysłany: 09:11, 04 Lis '09
|
|
To co jest napisane świadczy o tym że Bein to człowiek niespełniony .Dlaczego niespełniony ponieważ nie został wybrany do iluminatów mimo że jest Żydem i poznał trochę ich sekretów.To wszystko tłumaczy jego nie zrozumiałe działania i wypowiedzi.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
SzewczykDratewka
|
Wysłany: 09:58, 04 Lis '09
|
|
boooor napisał: | To co jest napisane świadczy o tym że Bein to człowiek niespełniony .Dlaczego niespełniony ponieważ nie został wybrany do iluminatów mimo że jest Żydem i poznał trochę ich sekretów.To wszystko tłumaczy jego nie zrozumiałe działania i wypowiedzi. |
Byłbym daleko ostrożny przed wysuwaniem takich wniosków. Obserwując działalność Pana Bein-a nie odnoszę wrażenia iż poznał on jakiekolwiek sekrety bardziej niż siedział po nocach na Google i czytał co sieć wyprodukowała, dodał do tego swoje trzy grosze oprawił nazwiskiem i zaczął ten zlepek promować na YouTube.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Garicon
|
Wysłany: 16:43, 04 Lis '09
|
|
Cytat: | “Sympatetyk” fnbg szantazuje Beina za “antysemityzm”
Piotr Bein 3.10.2009
Czy zwykly internauta mialby czas pisac tasiemcowe wendety za nastapienie na odcisk grupie, z ktora sympatyzuje? Kiedy Szewczyk Dratewka ma czas na posilki, spanie, reperacje butow na chleb? Atak w biezacym momencie nie jest przypadkiem.
Dratewka, z ktorym rozmawialem na seminarium (27.10.2009) w Warszawie
[http://grypa666.wordpress.com/2009/10/31/burgermeister-w-polsce-26-28-pazdziernika-2009/ ]
napisal, ze nagral moje rzekome antysemickie wypowiedzi.(e-poczta 1.11.2009):
“Całość Pańskich wystąpień tych oficjalnych jak i nieoficjalnych w rozmowie w 4 oczy została zarejestrowana (miałem przy sobie działający microport ), również Pańskie wypowiedzi o Żydach, o Pańskim pochodzeniu, opowieści o tym jak to Żydzi mają zaorać Polskę i zniszczyć nasz naród. Stoi to w dużej sprzeczności z tym co Pan prezentuje na co dzień “goniąc żydożerców” z forum grypa666 choć jednocześnie ich Pan podpuszcza do antysemityzmu – zaiste – talmudyczna mentalność. Póki co materiały zostały zdeponowane w dwóch lokacjach i raczej nie zamierzam ich upubliczniać, nie należę do ludzi podłych, jednakże z zainteresowaniem będę się Panu przyglądać, Panu jak i Pańskim oraz pana pracowników poczynaniom na terenie Polski.” |
Całość:
http://grypa666.wordpress.com/2009/11/04.....ysemityzm/
SzewczykDratewka:
"Całość Pańskich wystąpień tych oficjalnych jak i nieoficjalnych w rozmowie w 4 oczy została zarejestrowana (miałem przy sobie działający microport )..." !!!
Trzeba przyznać szpieg?, agent? czy samozwańczy obrońca POLSKI? Nie to TYLKO Szewczyk Dratewka!!!
PS.
Czytałem Pana posty na Grypa666, wklejane wszędzie, potem gdy został Pan zablokowany (ja zrobiłbym to wcześniej) rozpoczęło się latanie i płakanie po wszystkich forach.
Może nawet pójdzie Pan do sądu?
PROSZĘ PAMIĘTAĆ O MICROPORCIE ZAWSZE I WSZĘDZIE!!!
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Garicon
|
Wysłany: 18:37, 04 Lis '09
|
|
Zagrajcie Va Banque:
1. SzewczykDratewka:
Cytat: | "Całość Pańskich wystąpień tych oficjalnych jak i nieoficjalnych w rozmowie w 4 oczy została zarejestrowana (miałem przy sobie działający microport ), również Pańskie wypowiedzi o Żydach, o Pańskim pochodzeniu, opowieści o tym jak to Żydzi mają zaorać Polskę i zniszczyć nasz naród." |
Całość:
http://grypa666.wordpress.com/2009/11/04.....ysemityzm/
Proszę Pana, o udostępnienie tych nagrań. Każdy chciałby je zweryfikować z tym co Pan pisze w postach. Wymyślać bzdury każdy może! Jeśli istnieją proszę się nie krępować i ujawnić je.
(Poza tym, na rozmowę z ukrytym microportem! -> O czym to świadczy? -> Prowokacja? Test? ...?)
2. capricornus:
Cytat: | "Około tydzień przed imprezą w Grotesce urządziliśmy Panu Beinowi spotkanie u nas w klubie, sądząc, że będzie miał coś ciekawego do powiedzenia ( naiwność jest cechą ludzką a poza tym spotkania w realu zawsze dają możliwość lepszej oceny prelegenta ). Mam nagranie spotkania ale w przeciwieństwie do nagrań innych spotkań w naszym klubie, które są dostępne na naszej stronie, tego nagrania nie zamieszczę. Krótko wyjaśnię, dlaczego. Jeżeli pragnę zorganizować spotkanie o tematyce religijnej to tak je reklamuję ale jeżeli informuję, że spotkanie będzie na temat szczepień i tematy z tym powiązane to oczekuję, ze osoba zaproszona w takim celu rozumie to tak samo. Niestety na nic zdało się sprowadzanie rozmowy na główny temat a moją rezygnację przypieczętowała odpowiedź Pana Beina udzielona jednej z słuchaczek - Co mamy więc robić w sprawie tych szczepień Panie Piotrze - a Pan Piotr na to - Modlić się, modlić się!" |
Proszę zamieścić to nagranie. Jedna odpowiedź pogrążyła całość i zmieniła je w spotkanie o tematyce religijnej? Interesujące.
3. POLSKA: Liczba ludności (2009) 34. na świecie - całkowita 38 167 000
http://pl.wikipedia.org/wiki/Polska
38 mln Polaków i trzeba aż osoby z Kanady - to jest wstyd (mówię tu też o sobie)!
Jakoś nie widzę bloga czy innego serwisu www, który by tłumaczył i zajmował się Świńską Grypą tak samo dobrze lub nawet lepiej od Grypa 666.
Mnie Piotr Bein też czasem denerwuje, ale jak na razie, nie spotkałem osoby która by mnie nie denerwowała.
I zamiast pluć na prawo i lewo [cecha Polaków]! Wystarczy stworzyć serwis lepszy, który zorganizuje społeczeństwo przeciwko szczepieniom, codexowi, GMO, i całej reszcie. Po co korzystać z serwisów (podobno) agentów? Czekam na te 100% Polskie.
Poza tym, to dziwne, że trzeba aż kogoś z Kanady, bo w kraju brakuje odważnych ludzi!
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
SzewczykDratewka
|
Wysłany: 19:17, 04 Lis '09
|
|
Taki znawca służb specjalnych, umysł przenikliwy, analityczny i aż 3 dni potrzebował by wyprowadzić atak pozorujący rzeczową dyskusję i pod osłoną dymu zwinąć interes?
Niezmiernie mnie cieszą te Państwa gorączkowe próby zawracania kijem Wisły, strach ma wielkie oczy - takie nagrania mogłyby narobić sporego zamieszania więc Pan Bein pakuje walizki i ucieka do innego kraju, gdzieś gdzie jeszcze nikt o nim nie słyszał, gdzieś gdzie złapie na swe banialuki kolejne ofiary.
Państwo pytacie o taśmy? Ja bym się raczej tym nie martwił, tak jak pisałem nie jestem osobą podłą, jednak nie mogę gwarantować za innych którzy musieli wysłuchiwać tych samych bzdur. Państwo dostaliście po łbie i teraz staracie się wciągać mnie w swoją grę, najpierw będzie "wymiana taśm" i czy na tym zaprzestaniecie swojego koncert życzeń? Nie sadzę, a ja za stary jestem na te numery.
Ku przestrodze dopowiem, że dyktafon dzisiaj to sprzęt tani i dostępny prawie dla każdego.
Co do przyszłych Państwa zaczepek mojej osoby, to mało prawdopodobne, że będzie mi się jeszcze chciało w jakikolwiek sposób z Państwem czy Państwa wyznawcami dyskutować, jest to po prostu bezcelowe.
Pozdrawiam
Szewczyk Dratewka
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Garicon
|
Wysłany: 21:48, 04 Lis '09
|
|
Teraz Pan kłamie!!!
1. Jakie 3 dni? Pan opublikował post 3.11 (na szczęście forum nie kłamie: 02:01, 03 Lis '09), Piotr Bein napisał odpowiedz 3.11 opublikował 4.11 (no załóżmy, że oszukuje i napisał 4.11).
Wcześniej był spam w komentarzach, i prywatna wymiana zdań jak się okazuje, i szantaż jak się okazuje.
2. Nikt nie zwija interesu, ale nikt też nie więzi PB w Polsce. Może robić co chce, póki co granice są otwarte, jak je kiedyś zamkną no to utkwi pewnie tam gdzie będzie ostatnio  Czy z tworzeniem bloga była umowa, że nie opuszcza Polski aż do śmierci? Chyba raczej nie. Żałosne jest samo czepianie się tego, biedactwo brakuje argumentów. Mamy internet i bloga można redagować skąd się chce.
KRĘCENIE I KRĘCENIE
A sprawa jest prosta, powiedziałbym banalna:
TAŚMY NA STÓŁ ! I BUUUUUUUM !!!
i albo
SKREŚLAM PIOTRA BEINA
(Jeszcze nie wiem za co, bo nie mam taśm, a na pewno nie za tekst: Módlmy się -> bo ten popieram, jak ktoś ma nic nie robić, to przynajmniej niech się modli, lepsze to niż nic, reszta wie co ma robić i nie potrzebuje osobistych rozkazów od PB, na płatnych zdaje się wykładach, to na tym zbijacie interes chyba nie (za wynajmowaniu lokali czy organizowaniu spotkań), a potem stękanie że było o modleniu a nie o strzelaniu).
albo
SKREŚLAM SzewczykDratewka za pomówienia bez dowodów!!!
(Jak z punktu widzenia prawa wygląda szantaż tego nie wiem, ale wiem, że to brzydko oj brzydko! Już nie wspomnę co się uważa i sądzi o rozmówcy, do którego idzie się z ukrytym dyktafonem, mikrofonem czy inną prowokacją - bez komentarza, szkoda gadać, a potem jeszcze się chwali uczciwością w sieci!).
ALBO vs ALBO
PS
"Ku przestrodze dopowiem, że dyktafon dzisiaj to sprzęt tani i dostępny prawie dla każdego. "
Tylko niektórzy jeszcze na tym świecie mają ZASADY. Jak widać Panu ich brak i tyle.
"Co do przyszłych Państwa zaczepek mojej osoby, to mało prawdopodobne, że będzie mi się jeszcze chciało w jakikolwiek sposób z Państwem czy Państwa wyznawcami dyskutować, jest to po prostu bezcelowe."
Teraz najlepiej się schować, uciec, albo zmienić login -> tak można w nieskończoność!
A pokaż Pan twarz i podaj swoje Imię i Nazwisko, i potem oskarżaj kogo chcesz, za co chcesz i prezentuj dowody.
Ale miej Pan chociaż jaja i oskarżenia prezentuj publicznie pod swoim wizerunkiem, a nie chowasz się za jakimś tam loginem (ciekawe czy pierwszym) i rzucasz oskarżenia tekstowe bez dowodów (które masz, ale nie użyjesz bo masz zasady, te same które skłoniły do nagrywania z ukrycia, potem szantażu i potem zgrywania osoby nie podłej).
"Nie sadzę, a ja za stary jestem na te numery."
Może z Atlantydy?
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Garicon
|
Wysłany: 23:20, 04 Lis '09
|
|
Przemyślałem to trochę...
Pan jest antysemitą, ale takim prawdziwym. Skoro idzie Pan i nagrywa potajemnie rozmowy z Beinem, naprowadzając go w prywatnej rozmowie na tematy Żydów, wiedząc, że coś tam mówił, że sprawdził i gdzieś tam ma pochodzenie żydowskie i Pan był ciekaw co będzie dalej. Nagrać a może jakiś szantazik, no bo po co skoroś Pan cytuję "osobą nie podłą". To się pytam po co to wszystko?
Lekcja 1 dla Pana i dla czytelników:
To nie Żydzi są problemem i nigdy nim nie byli. Tu chodzi o osoby które uważają się za Żydów, ale nimi nie są. Oczywiście wykorzystują oni ten naród do swoich celów, a to dając prawo narodu wybranego, bo potrzebują dobrego kamuflażu, za który doskonale posłużyli im zwykli Żydzi. Ot i cała tajemnica.
A Pan zamiast udać się do Rockefellera z dyktafonem i wypytać go, co będzie dalej z tą grypą to Pan leci do Beina. Zła strategia i efekty marne.
Jeśli potrzebuje Pan przykłady dobrych
a nawet wspaniałych Żydów.
to proponuję:
Aaron Russo - Historyczny wywiad z Aaronem Russo (PL)
http://www.youtube.com/view_play_list?p=DFAD89626ED090D2
lub
http://www.youtube.com/view_play_list?p=252751405A3ACAC4
Cud Terapii Gersona (PL) - The Gerson Miracle (2004)
http://www.youtube.com/view_play_list?p=CB0C9078B6A4D2D7
Izrael Szamir (Israel Shamir)
Izrael Szamir jest wrogiem Izraela, bo chce pokoju z Palestyńczykami,
a nie można oskarżyć go o antysemityzm bo jest Żydem.
Artykuły PL - http://www.israelshamir.net/Polish/Polish.htm
Zanim znów zacznie Pan polować na Żydów lub na osoby
o takim pochodzeniu, obowiązkowo te 3 pozycje!!!
PS.
Nie jestem żadnym PAŃSTWEM, tylko 1 ostrym tygryskiem -> patrz avatar
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
SzewczykDratewka
|
Wysłany: 01:37, 05 Lis '09
|
|
Garicon napisał: | Przemyślałem to trochę...
Pan jest antysemitą, ale takim prawdziwym. Skoro idzie Pan i nagrywa potajemnie rozmowy z Beinem, naprowadzając go w prywatnej rozmowie na tematy Żydów,
|
Tak jak pisałem wcześniej Szanowny Panie, przed spotkaniem w Warszawie sylwetka Pana Beina była mi znana tyle o ile, widziałem jedynie filmik z YouTube o szczepionkach i sądziłem że Pan Bein jest jakimś lekarzem/doktorem/medykiem przejętym całą sprawą ze szczepieniami na tyle że aż przyjechał do Polski i bladego pojęcia idąc na seminarium nie miałem ani o tym że go spotkam ani tymbardziej w jakim kierunku ten Pan będzie kierować swoje rozmowy. O swojej wcześniejszej (przed seminarium) nieznajomości tego Pana pisałem wcześniej wyraźnie, zatem nie rozumiem czemu Pan przeinacza fakty i tworzy własne? Sądząc z kontekstu rozmowy, ma to urobić grunt do wyprowadzenia kolejnej porcji insynuacji i steku bzdur.
Garicon napisał: |
wiedząc, że coś tam mówił, że sprawdził i gdzieś tam ma pochodzenie żydowskie i Pan był ciekaw co będzie dalej. Nagrać a może jakiś szantazik, no bo po co skoroś Pan cytuję "osobą nie podłą". To się pytam po co to wszystko?
|
Wiedząc, że nie znałem tego Pana wcześniej gdyż pisałem o tym już wielokrotnie, po co Pan z uporem godnym lepszej sprawy dalej brnie w te insynuacje? Czy naprawdę torowanie sobie pomówieniami pola do ataku jest jedyną wg Pana formą konfrontacji? Idąc na spotkanie w Warszawie wogóle nie wiedziałem że ten Pan tam będzie, wiedziałem tylko o Jane Burgermaister.
Gdy już na miejscu usłyszałem zapowiedź organizatorów o jego wystąpieniu, sądząc z filmu na YouTube oczekiwałem od niego niczego więcej jak tylko opinii w sprawach medycznych. Jednak Pan Bein za wiele do powiedzenia nie miał i cała wypowiedź zabrała mu parę minut, jednocześnie trudno powiedzieć że wniosła cokolwiek do dyskusji, odniosłem wrażenie, że Pan Bein po prostu zabrał głos po to tylko by publicznie zaistnieć i się zareklamować.
Czytając opinie krakowskiego współorganizatora spotkania z Jane Burgermaister w "Grotesce" zauważam pewną analogię, tam również nikt go nie zapraszał i wyżej wymieniony współorganizator "www.pralniakrakow.pl" wyraził opinie że nigdy więcej tego Pana widzieć nie chcą. ( pare wątków wyżej, wpis pod pseudonimem "capricornus" )
Przyznać muszę że w trakcie publicznej wypowiedzi Pana Beina nie powiedział nic szczególnie niestosownego. Jednakże później, gdy doszło już do dyskusji z publiką, i zabrał głos jego łysy przyjaciel dało się wyczuć w konstrukcji pytań dość specyficznie pobrzmiewający kierunek spodziewanych odpowiedzi. Sformułowanie przyjaciela Pana Beina który stwierdził że "światem rządzą pewni ludzie i może wreszcie pora ich nazwać po imieniu" była, prowokacją nie tyle oczywistą co wręcz prostacką i nie trzeba wiele siedzieć na internetowych forach z dyskusjami o III wojnie światowej by wiedzieć do kogo ta uwaga była kierowana. Tak się dziwnie składa że w środowiskach dyskutujących o tych sprawach Pan Bein uchodzi za autorytet ( i nie jest to moja opinia tylko osoby która do mnie napisała maila sprawie tego postu, maila przeleje pod spodem).
(Witaj .Moglbys zamiescic to na forum zjawisk niewyjasnionych w temacie III wojna swiatowa cd (czesc 4) . Wielu ludzi w tym temacie traktuje go jako wielki autorytet , prawie boskosc . Ostatnio rozmawialem z kims z tego tematu i on byl ogromnie zdziwony ze ten pan nie jest lekarzem , zadajac mi pytania " ale on przeciez ma przed imieniem dr ." Gdybys nie chcial czy mam prawo by to wstawic na tamtym forum ? Sam jestem ze szczecina jak pan kosmita i tez mieszkam w canadzie tyle ze w montrealu a nie w vancouver. )
Co prawda wtedy jeszcze tego nie wiedziałem, lecz otarłem się już wcześniej o tego typu prowokacje więc uznałem, że należy dalsze wypowiedzi Pana Beina i jego łysego przyjaciela rejestrować w celu odparcia ewentualnie późniejszych oskarżeń iż seminaria w których uczestniczyłem były antysemickimi kółkami różańcowymi bo niestety padło parę takich uwag lub podobnych. Uwagi te sprawiły że podjąłem taką a nie inną decyzję i zaświadczam Panu że nie leży w mojej naturze chodzić z wiecznie włączonym mikrofonem, co też Pan w poprzednim wpisie próbował insynuować. Posunąłem się do tego z chęci zabezpieczenia mnie jak i organizatorów względem daleko nie odpowiedzialnych wypowiedzi Pana Beina i ich ewentualnych konsekwencji dla niczego nie świadomych organizatorów, wygląda na to że miałem racje.
Co do Pańskich wywodów o dokonaniach Żydów, to nieznane mi są przyczyny Pańskich prób douczania mnie w powyższym temacie, wydaje mi się że jestem dość biegły w danym zakresie. Jednocześnie pragnę zauważyć, że nie trzeba szukać za granicą by móc podawać przykłady dokonań narodu wybranego, wydaje mi się że Polska jest ich pełna na każdym kroku - od poetów, po naukowców. Skoro jest Pan Polakiem powinien Pan to wiedzieć, najwyraźniej jednak kanon Pańskiej wiedzy wyznaczają nie książki lecz linki z YouTube, tym bardziej nie dziwi ani Pańska postawa ani zakres przytaczanych argumentów.
Pozdrawiam
Szewczyk Dratewka
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Garicon
|
Wysłany: 16:12, 05 Lis '09
|
|
Cytat: | "O swojej wcześniejszej (przed seminarium) nieznajomości tego Pana pisałem wcześniej wyraźnie, zatem nie rozumiem czemu Pan przeinacza fakty i tworzy własne? Sądząc z kontekstu rozmowy, ma to urobić grunt do wyprowadzenia kolejnej porcji insynuacji i steku bzdur." |
Przyznaję, Pana pierwszy post przejrzałem, ale nie w całości (odpowiedź Beina tak samo) ponieważ jest długi i nieczytelny. Za chwilę przeczytam go od nowa, w całości od A-Z (co do kropki!).
Cytat: | "Uwagi te sprawiły że podjąłem taką a nie inną decyzję i zaświadczam Panu że nie leży w mojej naturze chodzić z wiecznie włączonym mikrofonem, co też Pan w poprzednim wpisie próbował insynuować.
Posunąłem się do tego z chęci zabezpieczenia mnie jak i organizatorów względem daleko nie odpowiedzialnych wypowiedzi Pana Beina i ich ewentualnych konsekwencji dla niczego nie świadomych organizatorów, wygląda na to że miałem racje." |
Rozumiem, czyli Pan jakby to nagrywanie i potem atak, a nawet mały szantazik (Piotrze mam zarejestrowane te nasze rozmowy...ha ha) robił w obronie organizatorów, taka prywatna szybka decyzja, bez ich wiedzy. Dobry z Pana człowiek, taki samarytanin z ogromnym sercem.
Nie udowodnił Pan, że ma rację, ponieważ nie ujawnił Pan nagrań i nie przedstawił powodów, dlaczego ja i inni mamy skreślić Piotra Beina, a tylko napisał Pan listę pomówień bez jasnych dowodów, których Pan oczywiście nigdy nie ujawni, ale Pan je ma jako zabezpieczenie. Gadać i pomawiać każdy może. Liczą się dowody. (Czy widzi Pan jak to wygląda dla osoby której tam nie było!).
Źle. Trzeba było się zastanowić, wszystko rzucić razem z dowodami i raz na zawsze załatwić reputację Piotra Beina, a nie bawić się w te gierki kilka dni. Proste.
Pod wpływem emocji, zniszczył Pan sobie czystą pozycje tymi mailami i tyle.
Cytat: | "...Pan Bein po prostu zabrał głos po to tylko by publicznie zaistnieć i się zareklamować. " |
Zawsze tak robił, robi i będzie robił, taki ma charakter, ale przynajmniej coś robi.
Ale jeśli się nie mylę, to on prowadzi blog przeciw szczepieniom, dlatego tam był, nie prowadzi sklepu spożywczego i przy okazji wciska się "na hama" na konferencje o grypie, ale tłumaczy teksty już od chyba lipca. Nie znam w Polsce drugiej osoby, innego bloga tego typu. Dlatego, tam miał prawo być. Dodatkowo na blogu Grypa 666 były promowane te spotkania. Poza tym, on już zna się prywatnie z Jane m.in. ze wspólnej wycieczki z Wiednia (filmy na YouTube), ale to nie ważne.
Na następny raz, polecam duży baner - ZAKAZ WSTĘPU DLA PIOTRA BEINA i GRYPA 666. Proste.
?
Ale po co Pan atakuje na blogu kilka dni spamując (coś tam sam pamiętam z przeglądanych komentarzy), potem pisze Pan maile (jeden czy dwa mamy ujawnione).
Potem mijają kolejne dni, a Pan 3.11 rozpoczyna kolejny atak na tym forum itd. Po co to wszystko?
Nie lepszy byłby 100% nokaut z dowodami np. te nagarnia i ujawnienie wszystkiego zaraz pierwszego dnia???
Cytat: | "Tak jak pisałem wcześniej Szanowny Panie, przed spotkaniem w Warszawie sylwetka Pana Beina była mi znana tyle o ile..." |
Przybliżam sylwetkę PB:
- Nie przejmuje się tym, co o nim ktokolwiek gada, robi swoje.
- Na blogu Grypa 666 zdarzają się jego ostrzejsze, ale i mniej poważne odpowiedzi.
- Gdy dyskusja jest nie na temat, posty są usuwane, czasem przypadkowo lecą i inne.
- PB nigdy nie ukrywał i nie ukrywa sowich poglądów, są raczej ugruntowane i niezmienne.
- Nie jest antysemitą, sam z resztą sprawdził, że ma powiedzmy pochodzenie żydowskie.
- Nie jest antysyjonistą, bo uważa, co jest rozsądne, że Żydzi mają prawo do własnego kraju.
- Tych u władzy, nazwijmy złych nazywa judeocentrykami aby odróżnić ich od reszty. I tyle.
I ja mam podobne zdanie na ten temat.
Cytat: | "Sformułowanie przyjaciela Pana Beina który stwierdził że "światem rządzą pewni ludzie i może wreszcie pora ich nazwać po imieniu" była, prowokacją nie tyle oczywistą co wręcz prostacką i nie trzeba wiele siedzieć na internetowych forach z dyskusjami o III wojnie światowej by wiedzieć do kogo ta uwaga była kierowana." |
I tu się Pan myli. Widzi Pan to co chce widzieć, a tutaj akurat Piotr Bein czy też jego przyjaciel, mają 100% rację.
Piotr Bein tych ludzi u władzy nazywa judeocentrykami, aby po prostu odróżnić ich od reszty niewinnych, zwykłych ludzi.
Gdyby Pan zamiast dyskusji o 3, czytał dyskusje o 2 wojnie światowej, wiedziałby Pan kto to wszystko finansował.
I nie tylko Piotr Bein, ale jest cała masa materiałów na ten temat, na temat ludzi którzy posłużyli się zwykłymi Żydami dla zwiększenia swojej władzy i osiągnięcia zamierzonych celów, skazując ich po prostu na śmierć, a sami finansowali obie strony konfliktu. Ważne jest to, kim oni byli!
Nie należy bać się takich dyskusji, bo prawda prędzej czy później wyjdzie na jaw, czy komuś to się podoba, czy nie.
NA KONIEC DODAM:
Zachował się Pan brzydko, bawiąc się kilka dni w te gierki.
Albo chce się kogoś ujawnić/zniszczyć i ma się mocne dowody albo nie, trzeba być konsekwentnym.
A nie jakieś pomówienia, w jakichś rozmowach i Pan jako Anioł niesie dobrą nowinę polskiemu społeczeństwu, co też się Pan nie dowiedział od Piotra Beina. Śmieszne.
PS.
TAK, JA TEŻ UWAŻAM, ŻE PIOTR BEIN JEST (LUB MOŻE BYĆ) AGENTEM!
Mimo tej całej obrony, mam takie zdanie na ten temat. Dlaczego?
Banalnie proste, tylko agent może mieć taką cierpliwość i jakiś wyższy cel w tym wszystkim.
Ja już dawno mam to gdzieś, jak ktoś chce szczepionkę proszę bardzo, jak ktoś nie wierzy w chemitrails proszę bardzo.
Ja podjąłem decyzję odnośnie siebie (m.in na podstawie materiałów na blogu Grypa 666) i bez względu na okoliczności, moja decyzje jest niezmienna.
Z MOJEJ STRONY TO KONIEC TEJ DYSKUSJI
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
softsoul1802
|
Wysłany: 17:13, 05 Lis '09
|
|
Nie wykluczam żadnego założenia w tej dyskusji, jednak chciałabym coś dodać, co zdarzyło mi się kilkakrotnie słyszeć od obcokrajowców. Dodam tylko, iż oczywiście sprostowałam stwierdzenie, mówiąc, iż nie można generalizować, gdyż nie wszyscy ludzie są tacy sami i nie można wszystkich wkładać do jednego wora, wszakże każdy naród ma jakieś przywary, jednakże było mi trochę przykro słysząc takowe wywody, gdyż tak czy inaczej jestem polką i niejako niesmacznie mi, gdy słyszę "przysłowia" typu:
"Polak doszuka się problemu nawet tam gdzie go nie było"
Ma to dwojakie znaczenie, iż polak znajdzie problem, gdzie problemu rzeczywiście nie ma, lub polak znajdzie problem nawet, wtedy, gdy totalnie nie ma pojęcia o sprawie,a zakłada już, że są problemy.
"Jeśli Polak ci nie zaszkodził, znaczy to, że już ci pomógł"
_________________ The main cause of stress is daily contact with idiots.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
SzewczykDratewka
|
Wysłany: 19:06, 05 Lis '09
|
|
Garicon napisał: | Cytat: | "O swojej wcześniejszej (przed seminarium) nieznajomości tego Pana pisałem wcześniej wyraźnie, zatem nie rozumiem czemu Pan przeinacza fakty i tworzy własne? Sądząc z kontekstu rozmowy, ma to urobić grunt do wyprowadzenia kolejnej porcji insynuacji i steku bzdur." |
Przyznaję, Pana pierwszy post przejrzałem, ale nie w całości (odpowiedź Beina tak samo) ponieważ jest długi i nieczytelny. Za chwilę przeczytam go od nowa, w całości od A-Z (co do kropki!). |
W żadnej Pańskiej wypowiedzi nie pojawiła się informacja iż był Pan realnie na miejscu zdarzenia i wie o czym mówi, sadzę więc że całość wiedzy na ten temat i pańska ewidentnie stronnicza postawa bierze swoje korzenie z informacji rozprzestrzenianych przez Pana Bein-a co trudno nazwać roztropnym szczególnie jeśli chciałby Pan uchodzić za osobę obeznaną z tematem rozmowy bardziej niż za szczekaczkę Pana Beina.
Na przyszłość sugeruje Panu dokładne zgłębienie tematu zanim się Pan zdecyduje komuś skakać do gardła. W przeciwnym wypadku stawia się Pan w sytuacji znacznie gorszej niż osoba którą Pan próbuje bronić, de facto robiąc jej niedźwiedzią przysługę, co to też Pan tu z hukiem uczynił.
Cytat: | "Uwagi te sprawiły że podjąłem taką a nie inną decyzję i zaświadczam Panu że nie leży w mojej naturze chodzić z wiecznie włączonym mikrofonem, co też Pan w poprzednim wpisie próbował insynuować.
Posunąłem się do tego z chęci zabezpieczenia mnie jak i organizatorów względem daleko nie odpowiedzialnych wypowiedzi Pana Beina i ich ewentualnych konsekwencji dla niczego nie świadomych organizatorów, wygląda na to że miałem racje." |
Rozumiem, czyli Pan jakby to nagrywanie i potem atak, a nawet mały szantazik (Piotrze mam zarejestrowane te nasze rozmowy...ha ha) robił w obronie organizatorów, taka prywatna szybka decyzja, bez ich wiedzy. Dobry z Pana człowiek, taki samarytanin z ogromnym sercem. |
Jeśli czytał by Pan ze zrozumieniem, dotarło by do Pana iż tego wieczoru byłem odpowiedzialny za nagranie całości seminarium. W trakcie gdy ze strony łysego przyjaciela Pana Beina, przez publicznie wymawiane zwroty zaczęły pobrzmiewać znajomo brzmiące insynuacje względem konkretnej grypy etnicznej podjąłem taką właśnie decyzje by nie wyłączać kamery po zakończeniu seminarium, w sytuacji próby prowokacji jest to standardowa procedura w celu ew. późniejszego dojścia kto co powiedział a dokładnie kto prowokował a kto był prowokowany.
Trzeba dużo złej woli tudzież niezrozumienia tematu, żeby zarzucać mi te środki obronne. Prowadzenie seminariów gdzie dopuszcza się do głosu publiczność, zawsze jest narażone na różnego rodzaju prowokacje w szczególności gdy tematyka spotkań jest dosyć kontrowersyjna. Skąd mam to wiedzieć czy dana osoba nie została napuszczona na organizatorów przez przedstawicieli powiedzmy na to przemysłu farmaceutycznego, do skompromitowania i później dostarczenia dowodów rzekomego przestępstwa? Takiej pewności nie mam ani ja ani organizatorzy.
Z tego co Pan piszę, widać iż pojęcia Pan nie ma nt aspektów bezpieczeństwa imprez publicznych oraz wynikających z tej formy spotkań nieprzewidzianych zagrożeń.
Co do rzekomego "szantażu" to można było by o nim mówić gdyby miał miejsce, niedomagałem się bowiem w zamian za te kasety żadnych pieniędzy czy innych dóbr materialnych. Fakt poinformowania Pana Beina o tych nagraniach był formą ponaglenia w związku z oczekiwanym przeze mnie jego sprostowaniem co do ewidentnych nieprawd które insynuował w kierunku organizatorów, każdą z nich ( te które wyłapałem ) wykropkowałem, wytłumaczyłem i spodziewałem się że Pan Bein posiadając jakieś minimum przyzwoitości dziennikarskich odniesie się do tego co napisałem. W sytuacji ewidentnej niechęci Pana Beina do wycofania się z pomówień których nota bene do tej pory nie sprostował lub zrobił to powtórnie w sposób mylny, użyłem argumentu który choć w stopniu nie zadowalającym to jednak poskutkował. Cała burza, która w związku z tym powstała, sugeruje że jednak Pan Bein dobrze wie co mówił i pod jaki podpada to paragraf.
Nie udowodnił Pan, że ma rację, |
Nie muszę tego udowadniać, wystarczyło ze wykazałem oczywiste kłamstwa Pana Beina na temat organizatorów seminarium oraz jego insynuacji nt przebiegu imprezy. Taktyka w stylu "udowodnij Pan żeś nie wielbłąd" naprawdę nie robi na mnie większego wrażenia. Jedyną rzeczą której nie jestem w stanie (i tu się do tego przyznaje), jest niemożność wytłumaczenia pobudek Pana Beina do tych wszystkich krętactw i pomówień. Zazdrość, zawiść, a może celowe działanie mające na celu destabilizowanie całego środowiska osób sceptycznie nastawionych do szczepionek ?
ponieważ nie ujawnił Pan nagrań |
Państwo naprawdę wydajecie się być bardzo krótkowzroczni nie wspominając o swoim bezgranicznym egoizmie. Pragnę Panu uzmysłowić, bo najwyraźniej Pana tam nie było, że w dyskusjach tych bez pośrednio jak i na tzw. drugim planie znajdowały się osoby postronne, które zielonego pojęcia nie miały co się za ich plecami dzieje, jak również osoby które na chwile przystawały by posłuchać o czym mówi Pan Bein. Nie spodziewacie się Państwo że tylko dla zaspokojenia Waszej chorej ciekawości będę narażać te osoby na pośmiewisko. Tak jak pisałem - nie jestem osobą podłą i osób niewinnych mieszać w to nie mam zamiaru.
Argumentów przeciwko publikowaniu tych materiałów jest więcej, jednak nie czuje się w obowiązku by się z tego tłumaczyć. Jeśli ktoś ma wątpliwości jaką postawę ma Pan Bein względem III wojny światowej i odpowiedzialnych za nią "sił" sugeruje udać się na fora dotyczące tego zagadnienia, bez trudu będzie można zweryfikować zagadnienie bez narażania na szwank osób postronnych. ( parę postów wyżej pisał o tym jest z forumowiczów )
i nie przedstawił powodów, dlaczego ja i inni mamy skreślić Piotra Beina, |
Pragnę Pana zapewnić, że nie interesuje mnie kwestia Pańskiego nastawienia względem Pana Beina i tego czy Pan go skreśli, czy oprawi jego zdjęcie w ramkę i zrobi mu ołtarzyk. Pragnę również przypomnieć że cała ta sytuacja nie została wytworzona przeze mnie, przypominam że to Pan Bein w pierwszej kolejności zamieścił na swoim blogu kłamliwą relacje spotkania na którym dane my było się pojawić, opisu pełnego insynuacji i pomówień, niczym nie zasłużonych przez organizatorów, następnie nie chciał lub nie potrafił się do tego przyznać i z nich wycofać, pomimo że wykazałem mu i czytelnikom punkt po punkcie każdą z zamieszczonych nieprawd ( tych oczywiście które wyłapałem ) Także proszę nie mieć do mnie pretensji iż zareagowałem, uważam to za swój obywatelski obowiązek, by w sytuacji oczywistej nieprawdy, która dotyka mnie lub osoby mi bliskie reagować.
Jeśli w konsekwencji tej sytuacji Pan Bein utraci swoich wyznawców, będzie to tylko i wyłącznie jego własna zasługa.
a tylko napisał Pan listę pomówień bez jasnych dowodów, których Pan oczywiście nigdy nie ujawni, ale Pan je ma jako zabezpieczenie. Gadać i pomawiać każdy może. Liczą się dowody. (Czy widzi Pan jak to wygląda dla osoby której tam nie było!). |
Tak, z pewnością, widzę że Pana tam nie było, jednak nie zamierzam dostarczać ani Panu ani komukolwiek innemu rozrywki kosztem osób postronnych które zostały tam utrwalone i z całą sytuacją nie miały żadnego związku.
Źle. Trzeba było się zastanowić, wszystko rzucić razem z dowodami i raz na zawsze załatwić reputację Piotra Beina, a nie bawić się w te gierki kilka dni. Proste. |
Myli się Pan, dla osób o tak wysokim poziomie niesłowności oraz sporym gronie wyznawców cechujących się sporą dawką paranoi ( odsyłam do blogów pana Bein-a ) nagranie wideo nie będzie żadnym dowodem, szczególnie jeśli nie zawsze dokładnie słychać głos czy widać usta które wypowiadają zadnie. Osoby zajmujące się profesjonalnie montażem wideo ( do których nalezę ) potrafią zrobić "cuda" z materiałem wideo, tym bardziej z głosem.
Upublicznienie tych kaset rozwiązało by kolejny worek Pandory uruchamiając kolejne pomówienia. Jedynym niepodważalnym dowodem na opisywane przeze mnie zdarzenia mogą być ludzie którzy słyszeli to na własne uszy a Pan zdaje się do nich nie należy, tym bardziej zaskakuje stanowczość Pańskich zarzutów i całokształt postawy w dyskusji.
Pod wpływem emocji, zniszczył Pan sobie czystą pozycje tymi mailami i tyle. |
Jeśli ktoś coś tu zniszczył to Pan Bein zniszczył samego siebie i dalej to robi a Państwo mu tylko dowalacie kontynuowaniem tego tematu. Z tego co się orientuje nikt temu Panu nie kazał publikować oszczerstw i kłamstw, ten Pan zrobił to z własnej woli, a zarzucając mi stanowczą i skuteczną reakcje również i Pan się ośmiesza. Pragnę nadmienić że na początku Pan Bein dostał ująłbym to "klapsa na gołe pośladki". Mógł przeprosić za pomówienia, jakoś się wytłumaczyć i z pewnością było by to lepsze niż dalsze brnięcie w podtrzymywanie tych dyrdymałów oraz produkcje nowych. Do niekorzystnej dla Pana Beina sytuacji dołożyli się również sami jego wyznawcy próbując wdawać się ze mną w idiotyczne dyskusje.
Cytat: | "...Pan Bein po prostu zabrał głos po to tylko by publicznie zaistnieć i się zareklamować. " |
Zawsze tak robił, robi i będzie robił, taki ma charakter, ale przynajmniej coś robi.
|
Proszę Pana, "coś" to każdy robi i nie widzę zbytniego powodu do rozpływania się z zachwytu w tym temacie. Problem polega na tym że czasami jak się ma robić "coś" - to lepiej nic nie robić i oddać pola osobom które zamiast cyrku i tanich seansów grozy potrafią zebrać rzetelną wiedzę na temat zagrożeń, przede wszystkim tych realnych, w tym przypadku tematyka satanistów i III wojny światowej wydaje się od tego bardzo odległa.
Ale jeśli się nie mylę, to on prowadzi blog przeciw szczepieniom |
Myli się Pan, on prowadzi pchli targ, jarmark końca czasów i jest w dosłownym tego słowa znaczeniu hochsztaplerem uzurpującym sobie role obrońcy świata, prowadząc ową nad przepaść znacznie bardziej niż szczepionki i domniemani sataniści razem wzięci.
Jeżeli mamy poważnie rozmawiać na tematy poważne to nie róbmy z siebie błaznów, każdy kto tego nie rozumie, zamiast pomagać szkodzi.
dlatego tam był, nie prowadzi sklepu spożywczego i przy okazji wciska się "na hama" na konferencje o grypie, ale tłumaczy teksty już od chyba lipca. |
Aż od lipca? (przepraszam za ironię, ale człowiekowi czasami trudno się powstrzymać)
Nie znam w Polsce drugiej osoby, innego bloga tego typu. |
Zastanawiające, prawda ?
Dlatego, tam miał prawo być. Dodatkowo na blogu Grypa 666 były promowane te spotkania. Poza tym, on już zna się prywatnie z Jane m.in. ze wspólnej wycieczki z Wiednia (filmy na YouTube), ale to nie ważne.
|
Myli się Pan, to że promował spotkanie w Warszawie jest ważne i sądzę że organizatorzy byli mu za to wdzięczni, stąd też dostał możliwość wypowiedzi, stąd też zapłacono mu za nocleg ( dom studencki, ale że sam w nim nocowałem, mogę powiedzieć że standard był przyzwoity )
Jednak Pan Bein swoimi pomówieniami organizatorów którzy go zaprosili, stracił zdaje mi się pozycje w ich oczach, fakt iż się za nim nie ujęli jest wymowny aż nadto, za organizatorów z Krakowa wypowiadać się nie będę, bo sami to zrobili parę wpisów wyżej
Na następny raz, polecam duży baner - ZAKAZ WSTĘPU DLA PIOTRA BEINA i GRYPA 666. Proste. |
Sądzę, że najlepszym rozwiązaniem będzie zwykłe staromodne przemilczenie tej tej osoby, oczywiście jeśli tylko Państwo na to pozwolicie.
Ale po co Pan atakuje na blogu kilka dni spamując (coś tam sam pamiętam z przeglądanych komentarzy), potem pisze Pan maile (jeden czy dwa mamy ujawnione).
|
Ostatnią moją publikacją na blogu pod pseudonimem Szewczyk Dratewka był komentarz odnośnie żenującego wpisu Pana Beina który wedle jego standardów miał uchodzić za "sprostowanie"
Spam o którym Pan mówi z tego co się orientuje był z minimalnie innego loginu, radze się dokładnie przyjrzeć. Kto go tam rozmieszczał i w jakim celu pozostaje dla mnie nieznane.
Potem mijają kolejne dni, a Pan 3.11 rozpoczyna kolejny atak na tym forum itd. Po co to wszystko? |
Dyskusje na ten temat przeniosłem tutaj ponieważ Pan Bein usunął mój komentarz względem tego co miało być wg niego sprostowaniem ( powyżej na samej górze ) a następnie zablokował wątek. Dodając do tego różne machinacje ze zmianą tekstu, dodawaniem rzeczy których wcześniej nie było bez wyraźnego zaznaczenia spowodowało, iż przestałem uważać blog Pana Beina za miejsce do rzetelnej dyskusji.
Nie lepszy byłby 100% nokaut z dowodami np. te nagarnia i ujawnienie wszystkiego zaraz pierwszego dnia???
|
Jak już pisałem, w moim mniemaniu nie jestem osobą podłą. Nie uważam że taki knockout był potrzebny, wyszedłem z założenia że lepiej się skupić na prostym wykazaniu nieprawdy w samych tekstach Pana Beina niż dokładaniu kolejnych skandalizujących wątków i tak też uczyniłem.
Cytat: | "Tak jak pisałem wcześniej Szanowny Panie, przed spotkaniem w Warszawie sylwetka Pana Beina była mi znana tyle o ile..." |
Przybliżam sylwetkę PB:
- Nie przejmuje się tym, co o nim ktokolwiek gada, robi swoje.
|
Czyli dokładnie co robi poza oczywistą produkcją insynuacji?
- Nie jest antysemitą, sam z resztą sprawdził, że ma powiedzmy pochodzenie żydowskie.
|
Hitler, Goebels i paru innych potworów minionej epoki też miało korzenie Żydowskie, nie przeszkodziło im to jednak w eksterminacji tej nacji ( tej jej części która nie miała pieniędzy by się wykupić z obozów )
- Tych u władzy, nazwijmy złych nazywa judeocentrykami aby odróżnić ich od reszty. I tyle.
|
Swego czasu naukowcy niemieccy również prowadzili próby "odróżniania", jak wiemy nie skończyło się to dobrze ani dla nich ani dla osób odróżnianych.
I ja mam podobne zdanie na ten temat.
|
Współczuje
Cytat: | "Sformułowanie przyjaciela Pana Beina który stwierdził że "światem rządzą pewni ludzie i może wreszcie pora ich nazwać po imieniu" była, prowokacją nie tyle oczywistą co wręcz prostacką i nie trzeba wiele siedzieć na internetowych forach z dyskusjami o III wojnie światowej by wiedzieć do kogo ta uwaga była kierowana." |
I tu się Pan myli. Widzi Pan to co chce widzieć, a tutaj akurat Piotr Bein czy też jego przyjaciel, mają 100% rację.
Piotr Bein tych ludzi u władzy nazywa judeocentrykami, aby po prostu odróżnić ich od reszty niewinnych, zwykłych ludzi.
|
Nie ma czegoś takiego, jeśli się szczuje na jednych Żydów to jest to równoznaczne ze szczuciem na całość tej populacji, i odnosi się to nie tylko do tej grupy ale do każdej innej również. Czy Pan uważa że jak szczują na Kaczyńskich to wyborcom PO ta ślina też nie leci do oczu ? Szerzenie agresji zawsze ma efekt taki sam.
Jeśli Pan Bein jest w stanie rozróżnić w swoim mniemaniu tą bardziej światłą część społeczności żydowskiej, radze mu zając się wspieraniem takiej grupy bardziej niż opluwaniem tej drugiej jego zdaniem gorszej.
Gdyby Pan zamiast dyskusji o 3, czytał dyskusje o 2 wojnie światowej, wiedziałby Pan kto to wszystko finansował.
|
Szanowny Panie, tak się składa, że jestem w miarę biegły w temacie IG Farben ( bo zakładam że o to m.in. Panu chodzi). Jednak fakt iż w dużej mierze procesy o których mowa były finansowane przez rodziny Rothschildów i Rockefellerów nie uzasadnia ataków na Żydów jako całość! Każda rodzina ma w swoim gronie czarne owce i jak widać na prezentowanym przykładnie mają je również Żydzi, nie znaczy to jednak że można z tego powodu na całej ich społeczności wieszać psy, kto tego nie rozumienie nie powinien zabierać głosu.
I nie tylko Piotr Bein, ale jest cała masa materiałów na ten temat, na temat ludzi którzy posłużyli się zwykłymi Żydami dla zwiększenia swojej władzy i osiągnięcia zamierzonych celów, skazując ich po prostu na śmierć, a sami finansowali obie strony konfliktu. Ważne jest to, kim oni byli! |
Skoro jest Pan w stanie to zauważyć, że posłużono się "zwykłymi" Żydami w celu robienia interesów (co niewątpliwie miało miejsce) to tym bardziej przez wzgląd na nieszczęście tej nacji powinien Pan szczególnie ostrożnie dobierać słów. Propagowanie awanturniczych krucjat przeciwko jakiejś nacji czy jedynie jej wycinkowi powoduje, iż wcześniej czy później zostaniecie Państwo wykorzystani przez siły których mówicie do takich samych albo gorszych rzeczy.
Czym innym jest zauważać historyczne fakty (np. IG Farben) a czym innym jest tego używać do zarzucania całej populacji żydowskiej czynów popełnionych jedynie przez ten jej bardziej plugawy wycinek. Mamy tutaj do czynienia z dokładnie tą samą sytuacją z którą do czynienia mamy my jako Polacy. Z powodu istnienia niejakich szmalcowników podczas II wojny światowej oraz innych indywiduów dwuznacznej natury nieprzychylne Polsce siły próbują takie oto podłe postawy przypisać całemu naszemu narodowi. Takie zagrywki stosowane są na całym świcie wszędzie tam gdzie można doprowadzić do zamętu i destabilizacji w imię zasady "dziel i rządź" Kto to robi? Otóż robią to właśnie te siły które ludzie tacy jak Pan Bein próbują rzekomo ścigać jednak swoją awanturniczą postawą w rzeczywistości sami się stają narzędziem działania tych sił!
Pytanie jest następujące i podstawowe: Czy Pan Bein najnormalniej na świcie nie zdaje sobie z tego jakie są konsekwencje jego działań, czy może robi to celowo ?
Nie należy bać się takich dyskusji, bo prawda prędzej czy później wyjdzie na jaw, czy komuś to się podoba, czy nie.
|
Pierwsze Pańskie zdanie z którym się zgadzam, jednak jak już to ktoś wcześniej powiedział, będąc osobną prywatną zaangażowałem się w dyskusje która zjadła mi sporo czasu, tylko po to by odkręcić zamieszania które wprowadził Pan Bein. Nikt mi z to nie zapłacił i nie zapłaci, a praca którą miałem do wykonania leży i czeka tylko dlatego, że czułem potrzebe wyprostowania sytuacji i się podjąłem tej syzyfowej pracy. Wysoce męczące zadanie a żadnej pewności nie ma że nawet jeśli Panu wytłumaczę, Pan zrozumie i przyzna mi racje tudzież już nic nie napiszę, nie pojawi się kolejny wyznawca Pana Beina z kolejną porcją pretencji, pożyjemy zobaczymy.
NA KONIEC DODAM:
Zachował się Pan brzydko, bawiąc się kilka dni w te gierki.
|
"Brzydko" w pierwszej kolejności zachował się Pan Bein publikując swe oszczerstwa, czym zmusił mnie do działania.
Albo chce się kogoś ujawnić/zniszczyć i ma się mocne dowody albo nie, trzeba być konsekwentnym.
|
Nie wiem jak Pan, ale ja staram się dobierać środki odpowiednio do sytuacji. Pan Bain nie zagroził ani mnie ani nikomu innemu na tyle, żeby go od razu eksterminować, moje działanie miało na celu funkcje wychowawczą o czym już wcześniej wspomniałem.
A nie jakieś pomówienia, w jakichś rozmowach |
Rozumiem że ma Pan na myśli pomówienia jakich dopuścił się Pan Bein na swoim blogu względem organizatorów, przyznaje Panu racje, działania wyjątkowo niesmaczne.
i Pan jako Anioł niesie dobrą nowinę polskiemu społeczeństwu, co też się Pan nie dowiedział od Piotra Beina.
|
Wydaje mi się że polskie społeczeństwo w dużej mierze nie ma zielonego pojęcia o istnieniu tego Pana, a sądząc z łatwości jaką zraża do siebie kolejnych ludzi sądzę że prawdziwe okażą się informacje o jego planowanym wyjeździe z naszego kraju.
Śmieszne.
|
Owszem, choć tragiczne w skutkach
PS.
TAK, JA TEŻ UWAŻAM, ŻE PIOTR BEIN JEST (LUB MOŻE BYĆ) AGENTEM!
|
Dobrze, że Pan to "może" podkreślił, bo tego nie wiadomo - jest to jedynie hipoteza.
Mimo tej całej obrony, mam takie zdanie na ten temat. Dlaczego?
Banalnie proste, tylko agent może mieć taką cierpliwość i jakiś wyższy cel w tym wszystkim.
Ja już dawno mam to gdzieś, |
Rozumiem więc że czasochłonna obrona Pana Beina była jedynie przykrywką dla dłuższej pogawędki tudzież sporu dla sporu ?
Jeśli tak to proszę następnym razem to zaznaczyć, tak jak pisałem wcześniej, mam wiele różnych obowiązków i udowadnianie że nie jestem wielbłądem należy do nich w stopniu najmniejszym.
jak ktoś chce szczepionkę proszę bardzo, jak ktoś nie wierzy w chemitrails proszę bardzo.
Ja podjąłem decyzję odnośnie siebie (m.in na podstawie materiałów na blogu Grypa 666) i bez względu na okoliczności, moja decyzje jest niezmienna.
Z MOJEJ STRONY TO KONIEC TEJ DYSKUSJI |
Dziękuje
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
SzewczykDratewka
|
Wysłany: 19:30, 05 Lis '09
|
|
softsoul1802 napisał: | Nie wykluczam żadnego założenia w tej dyskusji, jednak chciałabym coś dodać, co zdarzyło mi się kilkakrotnie słyszeć od obcokrajowców. Dodam tylko, iż oczywiście sprostowałam stwierdzenie, mówiąc, iż nie można generalizować, gdyż nie wszyscy ludzie są tacy sami i nie można wszystkich wkładać do jednego wora, wszakże każdy naród ma jakieś przywary, jednakże było mi trochę przykro słysząc takowe wywody, gdyż tak czy inaczej jestem polką i niejako niesmacznie mi, gdy słyszę "przysłowia" typu:
Ma to dwojakie znaczenie, iż polak znajdzie problem, gdzie problemu rzeczywiście nie ma, lub polak znajdzie problem nawet, wtedy, gdy totalnie nie ma pojęcia o sprawie,a zakłada już, że są problemy.
 |
Spostrzeżenia ciekawe, jednak prosiłbym o sprecyzowanie myśli przewodniej i kontekstu wypowiedzi.
Osobiście też jestem przeciwko uogólnianiu, szczególnie jeśli chodzi o duże grupy ludzi.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Ordel
|
Wysłany: 14:46, 06 Lis '09
|
|
wchodze sobie na blog grypa 666 i " wlasnym oczom nie wierze ". Na blogu jest reklama i to całkiem sporych rozmiarów i nie gdzies z boku na dole , o nie na samym srodku . Strasznie sie zbulwersowałem
Może za często nie odwiedzam tego bloga , ale raczej wczesniej nie zauważyłem tam żadnych reklam .
Cóż na prowadzenie " walki " też trzeba miec pieniadze
Mysle że Piotr Bein chetni zostałby etetowym ekspertem , od spraw zdrowia w jakiejś stacji telewizyjnej . Ciepła posadka , poklask tłumów , czego chciec wiecej .
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Erwin
|
Wysłany: 13:21, 07 Lis '09
|
|
Miernoty - bo już tak się wyrażę, bo mna aż ponosi - takiej jak w składzie poniżej nigdy nie brakuje, którzy będą albo agentami miedzynarodowego syjonizmu, albo zwykłymi zazdrośnikami sławy czy sukcesu w czymkolwiek u innych ludzi.
Oto ta lista z tego wątku, która pragnie ośmieszać człowieka, ostrzegającego polaków od nieszczęścia kalectwa, czy śmierci.
Ordel
SzewczykDratewka
boooor
capricornus
wintermute
Norbi
Tak się akurat składa, że od Beinowych pierwszych filmików wszystko się zaczęło parę miesięcy temu, gdy nikt z przeciętnych polaków nie miał pojęcia o iluminackim tajnym planie trucia rtęcią i to już od zaraz w tej jesieni.
Akurat śledzę tę sprawę od dawna i cały jej rozwój. Można już nawet powiedzieć, że gdyby nie Bein nie powstałby blog grypa666. A blog ten jakby nie było przyhamował imped tego iluminackiego planu. Choćby decyzja minister Kopacz mogła być powodowana tą edukacją do jakiej przyczynił sie ten blog. To łancuch poszczególnych decyzji wybitnych ludzi zmienia rzeczywistość. Mieć odwagę wystąpić jawnie to też wybitność. To się przecież wiąże z ryzykiem osobistym. Traci się pracę, sprowadza na siebie zagrożenie życia itp.
Więc to zwykła dziecinna zazdrość każe doszukiwać się miernotom innych działań u takich wybitnych ludzi jak np P.Bein.
Co do mnie Bein jedynie ugruntował już dawno posiadaną swoją wiedzę. Dzięki niemu jedynie nabrałem odwagi, że zanim by mnie ekipa poszukiwawcza z szczepionką miała zgwałcić, to musieli by mnie długo szukać po kraju zanim by mnie dopadli. A i wdedy nawet nie wbiliby mi tego szpiczastego metalowego h..a, bo albo bym sam skoczył z piętra na bruk, albo bym wczesniej wbił kosę zza pazuchy w basior któregokolwiek tych gwałcicieli, gdyby wchodzili mi do domu przez wyłamywanie drzwi, albo dopadli mnie na ulicy podczas czajenia się na mnie.
Ja rozumię, że ta szczepionka grypa666, aplikowana w stanie wyjątkowym i pod przymusem, jest to po prostu przesyłka od Lucyfera. A ja jego samego mam w d...e, bo mam go w swojej intelektualnej opozycji. I tak ma właśnie wyglądać walka z zastępami niegodziwych duchów w miejscach niebiańskich. Ef 6:11-13.
Najprawdopodobniej mogłoby być i tak, że przy takim długim poszukiwaniu w celu zaszczepienia czy schwytania np mnie, odwołana byłaby już pandemia.
Ogólnie wyrażę jaszcze słowa uznania dla Garicona, który z ta miernotą podjął logiczną argumentację, że liczą się fakty, a nie doszukiwanie się ułomności ludzkich.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
softsoul1802
|
Wysłany: 13:47, 07 Lis '09
|
|
SzewczykDratewka napisał: | softsoul1802 napisał: | Nie wykluczam żadnego założenia w tej dyskusji, jednak chciałabym coś dodać, co zdarzyło mi się kilkakrotnie słyszeć od obcokrajowców. Dodam tylko, iż oczywiście sprostowałam stwierdzenie, mówiąc, iż nie można generalizować, gdyż nie wszyscy ludzie są tacy sami i nie można wszystkich wkładać do jednego wora, wszakże każdy naród ma jakieś przywary, jednakże było mi trochę przykro słysząc takowe wywody, gdyż tak czy inaczej jestem polką i niejako niesmacznie mi, gdy słyszę "przysłowia" typu:
 |
Spostrzeżenia ciekawe, jednak prosiłbym o sprecyzowanie myśli przewodniej i kontekstu wypowiedzi.
Osobiście też jestem przeciwko uogólnianiu, szczególnie jeśli chodzi o duże grupy ludzi. |
Myślą przewodnią jest to, iż prosiłam rozmówców o dowody na poparcie tych stwierdzeń i nie otrzymałam. Jest to metafora do tego, iż jeśli istnieją poważne zarzuty, powinny być też dowody, które te zarzuty czynią wiarygodnymi.
_________________ The main cause of stress is daily contact with idiots.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
|