W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Walczymy z propagandą globalnego ocieplenia  
Podobne tematy
Globalne ocieplenie364
Efekt cieplarniany i handel 23
PAN: Nie ma dowodów, że to akurat CO2 zmienia klimat 77
Pokaz wszystkie podobne tematy (40)
Znalazłeś na naszym forum inny podobny temat? Kliknij tutaj!
Ocena:
15 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 6932
Strona:  «   1, 2 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PanDante

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:40, 20 Lut '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aro_klb napisał:
Ja jestem za tym żeby zwalczać ZANIECZYSZCZENIE a nie OCIEPLENIE!

Ostatnio o tym myślałem. I faktycznie, zanieczyszczenie środowiska jest problemem. Nie chcę żyć na śmierdzącym śmietniku, gdzie naturalne środowisko jest luksusem dla bogatych.

Przyczyną tych zanieczyszczeń jest głównie przemysł. Przemysł wytwarza i sprzedaje, a ludzie konsumują i wyrzucają.
I tak w kółko. Wiele zależy od ludzkiej mentalności. Ale mówienie, że tylko zwykli ludzie są temu winni to perfidne kłamstwo.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
klima70

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:13, 17 Sty '12   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cieszę się, że można znaleźć grupę osób, z których część oprócz posiadania wiedzy chce być także aktywna, a kolejna część nawet już dokonała choćby najmniejszej rzeczy!

Rok temu starałem się stworzyć podwaliny organizacji walczącej z globalnym ogłupieniem zaczynając poszukiwanie zainteresowanych tym wśród znajomych, lecz pomysł przez swe jakże wielkie zainteresowanie spalił na panewce. Mimo wszelkim społecznym przeciwnościom, idąc w pojedynkę udało mi się natrafić na osobę Kazimierza Grajcarka i międzynarodowy projekt NSZZ Solidarność: Stop Światowej Kampanii Antywęglowej.

Jej krótka charakterystyka w cytacie:
Cytat:

Jesteśmy za racjonalizacją wykorzystania węgla poprzez zastąpienie prostego spalania np. technologią czystego węgla. Sprzeciwiamy się ideologicznemu wykluczeniu węgla wbrew zasadom ekonomicznym. Jesteśmy także za kontynuowaniem badań nad klimatem, ale w sposób transparentny i poprzez stworzenie równych szans dostępu do danych badawczych wszystkim ośrodkom naukowym. Nie zgadzamy się na dalszą reglamentację danych naukowych sprowadzającą się do ich udostępnienia jedynie wybranym i najbardziej zaufanym. Wszyscy powinni korzystać w równym stopniu z zasobów światowych i mieć do nich nieograniczony dostęp, tym bardziej jeśli – jak w tym przypadku – ogłasza się stan zagrożenia dla cywilizacji.

Osobiście najbliższymi kwestiami są dla mnie w tym temacie klimat i rzetelne badania nad nim oraz kalkulujące się zmiany w energetyce z wykorzystaniem najlepszej, możliwej techniki. Cieszy mnie bardzo, ze ten projekt jest bardzo młody, bo wiele zależy w nim od własnej inicjatywy. Jestem też przekonany (jak pewnie wielu z Was), że to czas najwyższy przywrócić pełną parą starą Solidarność, która nie zaistniałaby nigdy bez aktywnych ludzi i ich wartości!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona:  «   1, 2

Skocz do: